Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandar Vlahovic doboară recordul stagional de pase decisive

Paul Olar

Paul Olar
28.03.2013

Alexandar Vlahovic a contribuit din plin la succesul celor de la CSU Ploiești în confruntarea cu BC Timba Timișoara, încheiată cu scorul de 107-85.

Conducătorul de joc sârb a petrecut pe parchet 28 de minute, perioadă în care a avut 5/7 de la două puncte și 6/7 de la libere, pentru un total de 16 puncte. Chiar și așa, performanța cea mai remarcabilă a lui Vlahovic sunt cele 14 pase decisive distribuite, un record stagional absolut, el depășindu-l la acest capitol pe Derek Wright, care a izbutit 13 în victoria repurtată în tur de "U" în fața lui Dinamo.

Revenind la evoluția fundașului ex-iugoslav, trebuie menționat că el a alimentat ofensiva prahoveană, ce s-a confruntat cu numeroasele reveniri în joc din partea "urșilor". Vlahovic a știut să găsească în fiecare moment omul liber și în consecință, trupa lui Dado Arnautovic a fost cât se poate de productivă, având în vedere că aproape toți baschetbaliștii campionei și-au trecut numele pe lista marcatorilor, cu excepția lui Vlad Dumitrescu și Levente Szijarto.

Totodată, Alexandar a fost cel mai eficient jucător al întâlnirii de la Brazi, el terminând cu un indice de 28.

În actuala stagiune, Vlahovic are medii de 12.2 puncte, 2.1 recuperări și 5.8 assist-uri, printre cele mai bune meciuri fiind împotriva lui  SCM Craiova, CSM Oradea sau CSM București.

*Foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Poziţia 1 la Asesoft
    Vlahovic revine în mod evident la forma bună de anul trecut. Din păcate, meciul de ieri ne-a arătat că e nevoie să reziste mai mult de 30 minute pe teren. Aş fi ipocrit să spun că îmi place de jucătorul Adi Tudor. Meciul de ieri, în care a fost creditat cu numai patru TO, deşi eu i-am numărat vreo opt, ni-l arată la fel de imatur cum îl ştiam, în ciuda faptului că anul ăsta va(sau a) a împlinit(t) 28 ani. M-am întrebat cum poate un jucător cu un bagaj tehnic decent să comită atâtea greşeli. Cum în meciurile cu adversari mai puternici s-a dovedit mai concentrate şi mai modest, cred că omul îşi supraevaluează valoarea şi, în meciurile care i se par lui mai uşoare, vrea să ne rupă gura cu execuţii fanteziste. Trebuie să-i spună cineva că nu e şi nici nu cred că va fi vreodată, de valoarea lui Helcioiu la umbra căruia a debutat. Ar trebui să-şi raporteze valoarea nu la minunile pe care le făcea ca junior, când, asemenea “fenomenului” Cristescu, înscria câte 60 puncte unor amărăşteni, ci la campionatul în care joacă şi unde, pe poziţia 1 găsim jucători ca Iovanovic, Dzambic, Martinic, chiar Vlahovic şi mulţi, dureros de mulţi alţii.
    Se găsesc câţiva care să-l tămâieze, printre care şi comentatorul Lecca, “prieten” al Asesoftului, care deplânge minutele puţine jucate de Aditză şi care, în entuziasmul lui, îl vede şi ca soluţie la echipa naţională. Nu cred că aceste laude îi fac vreun serviciu. Cred însă că o atitudine mai realistă, un pic de luciditate şi modestie, îl pot duce la o evoluţie solidă pe care i-o dorim sincer cu toţii. Aş fi dintre primii care să i-o remarce. Efortul e doar unul mental şi rezultatele pot apărea chiar din play off. Hai Aditză, trezeşte-te !
    O remarcă opentru tânărul Negoiţescu, din ce în ce mai sigur pe el, cu realizări tehnice spectaculoase.

    cu 10 ani în urmă (29.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!