Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Iacobescu: "Am făcut greşeli de juniori. Presiunea e pe noi"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.05.2014

Foto: Răzvan Păsărică

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca se află la o victorie de finală după succesul înregistrat joi seară în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, scor 75-74. Pentru CSU Ploieşti a fost a doua înfrângere în ultimele trei confruntări susţinute împotriva rivalilor de pe Someşul Mic, iar prahovenii se află foarte aproape de nu disputa finala după zece sezoane în care au fost o prezenţă constantă în ultimul act.

La finalul jocului Total Baschet a stat de vorbă cu Alexandru Iacobescu, acesta fiind de părere că jocul s-a pierdut datorită unor greşeli de juniori.

Încă o înfrângere în seria cu "U" Mobitelco. V-au surprins clujenii cu apărarea din această seară?

Nu ne-au surprins cu nimic, noi am jucat foarte slab. Până la pauză nu ne-am revenit absolut deloc, am avut procentaje proaste şi nu am fost în stare să punem presiune pe adversari deşi avem o bancă mai lungă şi toate acestea s-au văzut pe tabela de marcat. Ne-am revenit în sfertul trei, însă aşa se întâmplă când nu pui presiune pe adversari şi joci cap la cap. Poate să apară o singură greşeală care să decidă meciul, aşa cum s-a întâmplat în ultima secundă. În loc să facem fault şi să avem time-out cu posesie din partea cealaltă a terenului, facem coş şi fault, Clujul se duce la 4 puncte, nimerim una de trei după care pierdem un jucător şi în loc să facem fault, iar să avem atacul, să pierdem pe mâna noastră, greşim din nou în apărare. Acestea sunt greşeli de juniori. Pierdem din lipsă de concentrare. Ne-am concentrat un sfert şi am avut plus 14, dacă ne concentram măcar două putem să câştigăm.

Mizaţi foarte mult pe jocul de sub panou, însă nu reuşiţi să fructificaţi total acest avantaj...

Pentru că echipa din Cluj aşa joacă de ani de zile. Pentru că strâng foarte mult la jucătorii mari ai noştri, iar astfel nu avem cum să ne fructificăm avantajul de sub panou şi suntem nevoiţi să tragem de afară. Dacă prindem o zi bună câştigăm, dacă nu prindem o zi bună, pierde.

Putem vorbi de o presiune mare având în vedere că mâine e un meci decisiv?

E decisiv, da cred că echipa din Cluj va fi mult mai obosită, iar ai noştri mai motivaţi. Va fi care pe care. Se poate întâmpla orice. Dacă echipa din Cluj prinde un meci bun, nu ajungem în finală. Dacă noi jucăm bine, vedem exact ce am greşit, cred că avem o şansă să câştigăm. Echipele joacă foarte bine în această perioadă, şi una şi alta, iar Clujul nu are nimic de pierdut. Presiunea e pe noi.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Gresala
    Singura gresala e Iacobescu. Pe el pana si parintii l-au rugat sa fuga de acasa, dar a fost un copil neascultator

    cu 9 ani în urmă (23.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    greseli...
    foarte "simpatici" cei doi, chiar antipatici! cel mai mult imi place cand zbiara dado la jucatori in pauze si time-out-uri ca la sclavii de pe plantatie!!! doar un zbici le lipseste celor doi si tabloul ar fi complet!!!

    cu 9 ani în urmă (23.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!