Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Iacobescu: "Vreau să ne valorificăm avantajul sub panou, unul net superior oricărei echipe din campionat"

Paul Olar

Paul Olar
15.03.2014

CSU Ploiești se deplasează duminică seara la Sala Sporturilor "Horia Demian", cu ocazia incendiarei dispute împotriva lui "U"-BT Mobitelco. Înfruntarea dintre cele două rivale nu are nevoie de nicio prezentare, orice detaliu putând stabili câștigătoarea.

Alexandru Iacobescu, manager-ul prahovenilor, speră ca Asesoft să-și respecte blazonul și să obțină toate punctele puse în joc. Oficialul grupării campioană a avut însă cuvinte de laudă la adresa trupei ardelene, Iacobescu vorbind pe larg despre întâlnire într-un interviu acordat site-ului nostru.

Cum vedeți derby-ul de duminică?

Ca de fiecare dată în ultimii șapte-opt ani de zile. A devenit un derby în adevăratul sens al cuvântului, ambele echipe nu au jucători accidentați. La fel ca noi, Clujul nu a pierdut nicio partidă pe teren propriu, așa că va fi un meci cât o finală. Pentru ambele echipe contează foarte mult victoria deoarece noi am avea șansa să terminăm pe primul loc, iar după câte am văzut în clasament, clujenii pot să termine pe trei dacă câștigă împotriva noastră. Va fi o partidă încleștată, publicul știm cu toții cum o să fie, ei vor fi susținuți din prima secundă până la final. Aștept din partea echipei mele să joace așa cum a făcut-o în ultimele etape, respectiv să ne valorificăm avantajul sub panou, unul net superior oricărei echipe din campionat. Totodată, îmi doresc o evoluție mult mai bună din partea conducătorilor de joc care, cred eu, în acest moment s-au acomodat cu stilul nostru de joc și cu cerințele antrenorului. În ceea ce privește echipa din Cluj, am urmărit ultimele două meciuri la televizor și cred că și-au găsit și ei o altă cadență. Pe Darius Hargrove îl cunosc foarte bine deoarece eu l-am transferat în România și el a început să joace la adevărata valoare. Mihai Silvășan este conștient de însemnătatea unei astfel de partide. Totuși, nu știu cât de motivați vor fi baschetbaliștii tineri. În schimb, Cuic va fi la fel ca întotdeauna, deci ne așteaptă un meci frumos.

Pornește CSU din postura de favorită?

Nu contează aceste chestiuni în ziua de azi deoarece se întâlnesc două echipe cu experiență aproape egală, atât în cupele europene, cât și în campionat. Poate cu un plus pentru noi, dar la acest moment nu mai contează din prisma faptului am ieșit din EuroCup. Jucătorii de partea ambelor formații sunt experimentați și au meciuri dificile în picioare. Experiența este una vastă de ambele părți.

Ce părere aveți despre progresul lui Adrian Guțoaia?

Noi am avut încredere întotdeauna în el, cu excepția momentului în care și-a dorit să plece din cauza minutelor puține de joc. A ajuns la Energia și a crescut foarte mult în joc, a plecat la Mediaș, unde a avut șansa să prindă meciuri importante. De aici, progresul care îl afișează în fiecare etapă. Astfel, am preferat să nu mai transferăm un jucător după ce ne-am despărțit de Rawle Marshall pentru că Guțoaia este un produs românesc care, cred eu, că va crește foarte mult și va reuși chiar să evolueze în străinătate. Repet, nu am transferat alt jucător, deși mai aveam timp, și am preferat să mergem pe mâna lui Guțoaia, atât pentru că avem încredere în el, cât și pentru ca el să crească valoric. Ne-am asumat acest risc și sper să fi avut dreptate. Până în acest moment, Adi a jucat la nivelul pe care îl așteptam.

Cum merge pregătirea Final Four-ului?

Suntem în perioada în care încercăm să atragem sponsori pentru a acoperi costurile plătite Federației Române de Baschet. Sper să avem toți jucătorii apți, îmi doresc ca sala să fie plină, deoarece am introdus bilete la meciurile din Cupa României și sperăm să fie un succes, în sensul că toată lumea să ne susțină, plătind și bilete de această dată. Este devreme să vorbim de Cupa României, mai sunt meciuri în campionat. Totuși, vom trata cu cea mai mare seriozitate această Cupă pentru că nu am mai organizat-o de mult timp și este un trofeu pierdut în ultimii ani, deși l-am avut ca obiectiv. Îmi doresc foarte mult ca această Cupă să revină la Ploiești, atât pentru staff și jucători, cât și pentru suporteri, care ne-au susținut necondiționat.

Cum se simte Dragan Zekovic?

Din discuția avută cu Ionuț Georgescu, Zekovic s-a operat și se află în perioada de recuperare. Se simte oricum mai bine decât acum două luni de zile. Urmează să facă un nou set de analize și abia atunci putem să vă dăm mai multe detalii. Având în vedere boala de care el suferă, evoluțiile pot fi de la o zi la alta și atunci nu putem să ne pronunțăm. Sper să fie bine pentru că este un jucător tânăr, un om înainte de toate și organismul ar trebui să îl ajute foarte mult datorită vârstei.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro; Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!