Stiri

Alexandru Mihuți, principalul beneficiar al extra-transferului operat de Timba înaintea etapei a 3-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.11.2012

Foto: Andor Marton

Alexandru Mihuți a fost cel mai bun jucător autohton al lui Timba Timișoara pentru a doua oară consecutiv. El a terminat cu un procentaj de 100% la aruncările din acțiune în meciul pierdut la Cluj, scor 60-71, în prima partidă a etapei a 7-a din Liga Națională.

În 10 minute de joc, fiind titularizat pentru a doua oară, Mihuți a avut 3/3 la aruncări pentru un total de 6 puncte. El a adăugat o intercepție și a pierdut posesia mingii o dată pentru un coeficient de 6 la eficiență.

Această evoluție, consemnată împotriva uneia dintre echipele fruntașe ale campionatului, vine la câteva zile după cea mai bună prestație stagională a lui Alexandru. Ea s-a consemnat la victoria Timbei asupra Energiei Rovinari, scor 96-89. În 19 minute de joc, Mihuți a avut atunci 5/7 la aruncările din acțiune și 3/5 la linia de pedeapsă pentru un total de 13 puncte. A adăugat 6 recuperări (patru ofensive), 2 pase decisive și a pierdut posesia mingii o singură dată pentru 16 la eficiență.

Meciul cu gorjenii a consemnat recorduri personale stagionale la puncte, eficiență, recuperări, coșuri marcate din acțiune, respectiv de la linia de pedeapsă pentru și unul la capitolul pase decisive.

De notat că Alexandru Mihuți a mai jucat în prima ligă la BC Târgoviște și BC Timișoara. El a fost legitimat de Timba în această vară. Are 24 de ani, măsoară 2.05 metri și evoluează pe poziția 5. Mihuți nu a jucat în primele două etape ale sezonului regulat, însă a intrat în rotație din etapa a 3-a, când Timba a obținut prima victorie în primul eșalon baschetbalistic. În cele cinci partide jucate, Alexandru are medii stagionale de 5.6 puncte, 2.2 recuperări și 6.8 la eficiență cu 4.8 la +/- în 11:50 minute pe meci.

Trebuie precizat faptul că Mihuți este principalul beneficiar al extra-transferului realizat de Timba prin legitimarea lui Zoran Milovic. Veteranul ex-iugoslav a fost, la momentul legitimării sale, al 7-lea jucător străin din lotul bănățenilor. Astfel, antrenorul Bogdan Murărescu trebuie să aleagă, la fiecare meci, cei șase străini care intră pe foaia oficială. Având doi pivoți străini, Murărescu îi rotește pe Grubisic și Kickingstallionsims, al doilea pivot în aceste condiții fiind Mihuți. Până la operarea acestei modificări Mihuți nu a bifat nicio secundă de joc în campionat. În schimb, a fost folosit la turneul de cupă, acolo unde particularitatea evenimentului (meciuri în trei zile consecutive) a forțat majoritatea antrenorilor să folosească rotații adânci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate