Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Olah, la U-BT Cluj. „Vreau deja să încep să câștig campionate, iar Clujul mi-a oferit această șansă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.06.2017

Campioana României, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, continuă campania de achiziții în privința noului sezon, stagiune în care se va lupta pe trei fronturi, LNBM, Cupa României și Basketball Champions League. Ultimul transfer realizat de ardeleni este pivotul originar din Timișoara, Alexandru Olah, sportiv care în ultima stagiune competițională a evoluat în Belgia, acolo unde a avut prestații solide pe tot parcursul sezonului. 

Sunt fericit de această alegere, una dintre deciziile importante pe care le-am luat este că vreau deja să încep să câștig campionate, iar U-Banca Transilvania mi-a oferit această șansă. Știu despre clubul de la Cluj cât de performant este și știu că acest pas este cel potrivit pentru mine. Nu am avut ocazia să lucrez cu Mihai Silvășan nici ca antrenor, nici ca jucător, dar am auzit că este un antrenor foarte bun, abia aștept să lucrăm împreună. El știe foarte bine ce simt jucătorii în vestiar, a câștigat tot ce se putea câștiga în România, prin urmare sunt nerăbdător să ne apucăm de treabă”, a declarat noul pivot al Clujului, citat de u-bt.ro.

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem la echipă un jucător român de valoare. Olah a demonstrat că poate juca baschet de calitate în multe meciuri în Belgia. Are foarte mult loc de a-și îmbunătăți jocul și de a deveni un jucător foarte bun și sper să ne ajute să ne îndeplinim toate obiectivele din acest sezon”, a punctat la rândul său Mihai Silvășan, antrenorul grupării din Cluj-Napoca. 

La fel ca Vlad Moldoveanu când a sosit la începutul sezonului 2016-2017 la Cluj, nici Alexandru Olah nu a apucat până în prezent să evolueze în campionatul din țara natală. Pivotul de 23 de ani, înalt de 2.14 m și cu o greutate de 125 kg a început baschetul la Timișoara, în cadrul clubului CSS Bega, urmând ca mai apoi să ia drumul S.U.A. A evoluat pentru Northwestern University, acolo unde de asemenea a reușit să impresioneze prin capacitățile sale fizice și tehnice, izbutind să intre în istoria Northwestern University cu cele mai multe capace all-time. Ulterior, a evoluat în NBA Pro Summer League, însă nu și-a găsit angajament în cel mai puternic campionat din lume, fiind nevoit să se reorienteze, ajungând astfel în prima ligă din Belgia la Belfius Moins-Hainaut.

De foarte multe ori, titular, Alex nu a dezamăgit încrederea staff-ului tehnic, reușind foarte multe meciuri extrem de solide, unele terminate chiar ăn double-double. Belfius Moins-Hainaut cu Olah în lot a terminat sezonul regulat din Belgia pe locul 7 cu 18 victorii și tot atâtea înfrângeri, fiind eliminată în play-off primul tur de Antwerp Giants. 37 de meciuri a jucat internaționalul român în campionatul belgian în stagiunea recent încheiată, timp în care a acumulat medii de 10.7 puncte, 5.3 recuperări, 1.4 pase decisive și 12.4 la eficiență, totul în 21.3 minute jucate în medie pe meci. 

Alexandru Olah, pivot la U-BT Cluj, va evolua în orașul de sub Feleac și în culorile echipei naționale a României cu ocazia FIBA EuroBasket 2017. 

Echipa pregătită de Mihai Silvășan are deja 4 jucători români în perspectiva noului sezon competițional și anume pe Nandor Kuti, Rolland Torok, Andrii Kalnichenko și Alexandru Olah. De asemenea, campioana a bătut palma și cu următorii străini: Ousmane Barro, Aleksandar Rasic, Vaidas Kariniauskas și Zeljko Sakic. Singurele plecări anunțate până acum sunt Vlad Moldoveanu și Tudor Jucan, sportiv retras din activitate. 

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Se zvonea de ceva vreme ca vor semna cu Olah. Clar, cea mai buna varianta de roman existenta. Sa vedem cine se va putea pune cu Clujul in sezonul viitor.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Si uite asa, plecarea lui Moldoveanu pare de mult apusa. Clar, Vlad e un jucator mai complet, mai versat si cu mai multa experienta, dar Olah promite enorm si ar fi fost o tinta fenomenala pentru orice echipa din LNBM. Ma gandesc ca Toth merge unde mai prinde loc. Va fi interesant sa vedem cum se impart minutele intre Olah si Barro. Intre timp, noi ii suflam in continuare in ceafa lui Tibirna, un adevarat fenomen al baschetului. Clujul a inceput o pregatire profesionista, serioasa, si de calitate in vederea noului sezon. La cum stau lucrurile, nu stiu cine le-ar putea sta in cale nici anul viitor.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Asta e mutarea "autohtona" de care UBT avea nevoie. Dupa plecarea lui Vlad, mutarea asta imi da sperante mari ca o sa fie echipa destul de puternica pentru a castiga din nou campionatul

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    :)
    Asa da.
    Olah, Torok, Kalnicenko, Kuti + cei tineri... stam foarte bine la jucatorii autohtoni.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Adamovic & Kyndall
    Acum mai trebuie sa vedem ce se intampla cu cei doi, daca semneaza sau nu. Pentru ca e nevoie de un coordonator bun, dar e nevoie si de o extrema precum Kyndall, responsabil cu spectacolul si ruperile de ritm.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo
    Il stiam dar nu l-am vazut niciodata in joc. Am urmarit acum clipul asta - https://www.youtube.com/watch?v=iWalCT05t6Q
    E masiv si totusi mobil, are defensiva buna si joc de caciula destul de bun. E un 5 veritabil. Cu semi-distanta si 3p e cam in plop dar la U are cine sa arunce.
    Pare un pic jumpy, asa, ca un rookie, sper sa nu fie un dezavantaj prea mare in jocul lui. Poate experienta de anul trecut din campionatul Belgiei l-a mai calit, clipul e din perioada cand juca in colegiu. BTW, cred ca toata experienta din State e un mare plus.
    Si subscriu la comentariul lui Eduard Cristea. Avem deja o "colonie" frumoasa de romani si o echipa mai tinerica.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    In sfarsit !
    In sfarsit un pivot de valoare langa Barro, Torok era doar o solutie de avarie . L-am vazut si eu pe youtube, rateaza cam mult, dar este meserias, nu ca bietul Toth . Acum astept cu nerabdare completarea numarului de jucatori straini, daca cumva pleaca Kindell si Adamovic, sper sa vina jucatori chiar mai buni si atunci totul va fi ok . Dar atentie, fara Vlad, va trebui sa functioneze jocul de echipa, in caz contrar o sa fie mari probleme ...

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Olah
    Nu se poate compara cu Moldovanu, e pe alt post, alt gen de jucător, atuul principal al lui fiind însă statutul de roman. Îndrăznesc sa susțin ca era cam singura varianta de jucător roman de valoare de care era nevoie la Cluj.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re:
      Uitasem. Nu cred ca trebuie sa ne facem probleme de Dykes și Adamovici, la ce bani sunt cu siguranță și la anul pe posturile respective vor fi jucători de mare valoare pentru Romania

      cu 6 ani în urmă (26.06.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Bravo!
    O mutare foarte bună având în vedere plecarea lui Vlad. Era și foarte greu să-l păstrezi pe Vlad căruia trebuie să-i mulțumim pentru tot ce a făcut. Cu aducerea lui Olah se asigură astfel poziția 5, poziție pe care anul trecut Silvă a trebuit să improvizeze, precum și rotația de români. Sincer să fiu eu speram de anul trecut aducerea unui pivot, iar în cazul în care acesta era român mă gândeam la Olah sau la Cate (în condițiile cooperării cu Real). Bravo staff-ului lui „U-BT” pentru această mutare, pentru jucătorii care au rămas și pentru ceilalți jucători care au fost aduși. Aștept cu interes să văd ce se întâmplă cu Kindell și cu Filip, sau mai bine spus cu pozițiile mici.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      vad multa lume
      insistand pe dykes si adamovic.
      Daca primul, desi destul de egoist, poate fi decisiv aproape meci de meci, despre Adamovic pot spune ca face mult.prea multe greseli pt un PG si eate destul de moody. Nu e.o masina de dribiling, pas shoot ca Runkauskas de ex.
      Deci pe.mine m ar incanta daca s ar renunta la Adamovic si s ar aduce ceva mai...altfel. Relatia buna intre el si KD s ar putea insa sa atarne greu in balanta.

      cu 6 ani în urmă (26.06.2017)
    • streetball44:

      @studentU
      Ai spus bine ce-ai spus in ultima propozitie. Tocmai d-aia sper si eu sa ramana cei doi, pentru ca deja ar fi al patrulea sezon pentru ei jucand impreuna, deci relatiile de joc sunt clar sudate intr ei. Daca i-am pastra, am avea deja 6 straini: Sakic, Rasic, Barro, Vaidas, Filip si Kyndall, pentru ca Max probabil va pleca. In acest caz, personal, sper sa se aduca acum strainul aditional in vederea BCL si/sau eventuale accidentari si sa nu mai asteptam pana in iarna. Vedem ce va fi...

      cu 6 ani în urmă (26.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca teooo:

      studentU
      Dupa ce a luat titlul in NBA KD s-a gandit sa vina la Cluj? :)) ... n-am realizat pana acum ca au aceleasi initiale, mi s-a parut extrem de amuzant

      cu 6 ani în urmă (27.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      lool
      KD si Curry. Stephen, nu Morris (steaua) 😄

      cu 6 ani în urmă (27.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      :)
      sa speram ca nu va trebui sa ardem si noi tricouri ca a plecat sa joace cu curry :P

      cu 6 ani în urmă (27.06.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    fundasi si pivoti
    Cred ca e foarte buna achiztia si ma bucur pentru decizia luata de club. Ziceam anul trecut ca "U" e deficitara la fundasi si pivoti unde nu exista loctiitor apropiat de valoarea jucatorului de baza. Cu Kariniauskas, Cristescu mi-a inchis gura, caci este ce trebuie la echipa, un fundas inalt care sa conteze si in aparare. Acum si la pivoti existaom de schimb. Preferam in loc de Georgica sa-l aduca anul trecut pana si pe Dragusin... :). Acum e mult mai bine... Moldoveanu era marcator bun, dar sub panou era firav si nepotrivit, Torok desi robust nu a dat rezultate multumitoare caci nu e locul lui. Cosurile o sa le mai marcheze si altii, dar sub panou vom fi mult mai redutabili cu un pivot de 2.13/14 si 125 kg. Cum se invarte roata: la juniori, desi exista intre ei 3 ani diferenta, cel mai de perspectiva parea Toth, apoi Tibarna, iar Olah era tanar si putin cotat ... Acum e fix invers.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    olah
    l-am urmarit in nba summer league anul trecut :) .. si-am fost placut impresionat ... progresa parca de la meci la meci.

    ca idee mi-ar fi placut acum sa ramana si vlad .. ca aveam o echipa cu potential de a face ceva in europa :)

    cu 6 ani în urmă (27.06.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Season highlights
    https://www.youtube.com/watch?v=RB56pdM2U1I

    cu 6 ani în urmă (30.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!