Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Olteanu: "Prezența noastră în viitoarea ediție de campionat este pusă sub semnul întrebării"

Paul Olar

Paul Olar
06.04.2014

Farul Constanța a încheiat stagiunea 2013/2014 pe ultimul loc, cu un bilanț de o singură victorie, respectiv 25 de eșecuri. Alcătuită integral din tineri autohtoni, formația "marinarilor" a reprezentat o pradă ușoară pentru granzii întrecerii baschetbalistice din țara noastră.

În aceste condiții, constănțenii s-au prezentat sâmbătă, la Cluj-Napoca. "U"-BT Mobitelco s-a impus categoric, scor 103-68, iar la finalul întâlnirii, Total Baschet a stat de vorbă cu Alexandru Olteanu.

Cel alintat "Bombă" a precizat că apele sunt tulburi în sânul grupării de la malul Mării Negre, datorită problemelor financiare ce s-ar putea ivi în viitorul apropiat.

Ce părere ai despre încleștarea cu "U"-BT Mobitelco?

Ne așteptam la o înfrângere, noi am încercat să facem un joc cât mai bun ofensiv. Am reușit pe alocuri să și înscriem, Clujul și-a menajat câțiva dintre titulari și pentru noi a fost mai ok, să spun așa.

Cum ai caracteriza sezonul actual?

Sunt mulțumit, mi-aș fi dorit însă să reușim mai multe victorii. Din păcate, nu am putut să păstrăm lotul din tur și astfel am fost pierduți de la început. Totuși, dacă aveam echipa din prima parte a campionatului, cred că reușeam încă o victorie.

Care echipă ți s-a părut cea mai puternică?

Pe pielea noastră, cea mai puternică a fost CSU Ploiești, care dispune de niște jucători foarte valoroși, dar sunt patru-cinci echipe ce se pot bate cu ei. Cred că Play-Off-ul va fi unul spectaculos și echilibrat.

Ce urmează mai departe pentru voi?

Momentan nu știm nimic, așteptăm vești din partea Consilului Local și a sponsorilor. Atunci o să știm dacă ne înscriem la anul și dacă o să avem un lot competitiv. La ora actuală nu se știe nimic.

Deci este cu semnul întrebării prezența voastră în viitoarea ediție a Ligii Naționale?

Da, din păcate este cu semnul întrebării, dar sunt semne că o să fim și în sezonul următor în Divizia A. Eu sper să avem un buget decent ca să facem un lot competitiv.

*Foto: Báthori Zsigmond; Facebook BC Farul

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    de la baza
    Ar trebui sa incepeti de la baza piramidei, cu formatiile de juniori. In acest moment, Constanta, un fost mare centru al baschetului romanesc NU are echipe competitive de juniori nici la U16 nici la U18 iar acest lucru se perpetueaza de vreo 4-5 ani. Cu ce doriti sa plecati la drum ? Cu mercenari adusi pe bani multi si care la primele semne de criza dispar ?

    cu 9 ani în urmă (06.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Juniori
    Constanta incearca ceva la juniorii mici ( dar cluburi private ) dar nu stiu cum se face ca odata ce ajung la U 16 echipele dispar si juniorii pleaca prin alte zari. Mare pacat! ; daca nici acolo n-au conditii naturale pentru baschet .....

    cu 9 ani în urmă (06.04.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Greu
    Sunt prea putini jucatori tineri care ar face fata LNBM-ului. D-abia s-au selectat cativa jucatori de viitor prin PerformBaschet de la FRB + alte cateva scoli de baschet. A fost o gaura neagra in ceea ce priveste sectorul juvenil pe baschet in Constanta, gaura care unii spera s-o acopere in cateva cicluri de generatii. Peste 5-6 ani probabil se va vedea ceva daca va si exista suportul autoritatilor.

    cu 9 ani în urmă (07.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!