Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alina Podar își continuă cariera la Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.07.2018

Olimpia CSU Brașov și-a asigurat serviciile uneia dintre cele mai importante jucătoare sub 23 de ani pentru sezonul următor. Alina Podar o urmează pe Carla Bartee sub Tâmpa. Dacă americanca se întoarce la Brașov după doi ani la Alexandria, Podar părăsește echipa pentru care a jucat în Liga Națională din sezonul 2013-2014.

Alina Podar va împlini 20 de ani în luna noiembrie. Jucătoarea originară din Cluj-Napoca s-a alăturat celor de la CSBT Alexandria în urmă cu cinci sezoane, după ce a evoluat pentru MC Sport și CSU Cuadripol Brașov. La formația brașoveană a prins primele minute în Liga Națională. În statisticile de pe site-ul federației, apare cu sezoane în Liga Națională începând din stagiunea 2013-2014. După două partide de campionat în primul sezon la teleormănence și cinci în al doilea, a devenit o prezență constantă pentru CSBT, înainte să fie obligatoriu ca echipele să folosească o jucătoare sub 22 de ani în primul sfert. A evoluat și pentru echipele de juniori de la Alexandria, ajutând la ocuparea primei trepte a podiumului.

Podar a prins 24 de meciuri în LNBF în sezonul 2015-2016, cu 14:39 minute/meci. În stagiunea următoare a jucat în 31 de partide, o medie de 17:22 minute, pentru ca în acest sezon să intre în 26 de meciuri.

În ultimul sezon pentru CSBT Alexandria a evoluat 20:44 minute/meci și a reușit medii de 6 puncte, 3.1 recuperări și 1.6 pase decisive pentru 5.5 eficiență medie. Și-a stabilit noul record de puncte în LNBF în ultimul meci jucat acasă pentru teleormănence. A marcat 24 de puncte în 39 de minute contra celor de la SCM Timișoara, adăugând 8 recuperări și 4 pase decisive pentru 20 în dreptul eficienței.

Alina Podar a fost căpitanul naționalei U20 la Campionatul European, Divizia B, de la Oradea, disputat în această lună. România a încheiat pe locul 4. Fundașul a avut cea mai mare medie de puncte dintre tricolore, cu 12.3 puncte/meci în cele 7 partide.

Jucătoarea de 19 ani va fi în continuare coechipieră cu Carla Bartee, cu care a jucat în ultimele două sezoane la Alexandria. Bartee revine la brașovence după două sezoane, în timp ce fundașul va juca pentru prima dată pentru medaliata cu bronz în ultimele două ediții de campionat. Olimpia CSU Brașov nu a anunțat până acum alte transferuri.

*foto: fiba.basketball/Alina Cojocaru

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Succes
    Multă baftă Alina, Alexandria îți rămâne datoare pentru titlurile de la CSS, în special jocurile cu NBS, i-ai băgat în depresie! Lume prea mică, la propriu și la figurat, în orașul ăsta de unde ai plecat, lasă să se distrugă o echipă ce a fost fanionul sportului teleormănean!

    cu 5 ani în urmă (29.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!