Stiri Juniori U17 Masculin

Alina Podar: "La premiul de MVP nu a fost doar meritul meu, ci și al coechipierelor, respectiv al antrenorului"

Paul Olar

Paul Olar
28.05.2014

Vitrina grupării CST BC Alexandria s-a îmbogățit, de câteva zile, cu un nou trofeu. Este vorba de titlul național la categoria U16, adjudecat duminică seara de fetele lui Mădălin Piperea.

Conduse din teren de ardeleanca Alina Podar, teleormănencele au răpus pe NBS Cluj-Napoca, scor 63-48. Sportiva amintită a fost desemnată și MVP-ul turneului, însă recunoaște, într-un interviu Total Baschet, că la performanța ei au contribuit nu doar coechipierele, ci și antrenorul.

Cum te simți după ce ați câștigat titlul săptămâna trecută?

Mă simt foarte bine. Mă simt împlinită și sunt fericită pentru că am reușit să ne îndeplinim scopul.

Pe lângă medalia de aur, ai primit și distincția de MVP. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Fiecare jucător este fericit să-și audă numele la decernarea premiului de MVP, dar la acest premiu nu a fost numai meritul meu, a fost și meritul coechipierelor mele și al antrenorului.

Ești născută la Cluj-Napoca, însă evoluezi la Alexandria. Cum de ai ales o echipă atât de îndepărtată de casă?

Am ales să joc aici deoarece știam din anii anteriori că la Alexandria se face cu adevărat performanță. Zi de zi antrenamente, seriozitate și ambiție. A fost cea mai inspirată alegere pentru mine.

Cum a fost să îți întâlnești în finală o parte dintre fostele colege clujence?

Am fost fericită să le văd din nou că se luptă la titlu cu acceași echipă cu care ne luptam mereu când eram la Cluj, dar acum eu eram în tabăra adversă. M-am simțit ciudat la început și pot spune că am avut emoții. Ele au fost luptătoare, dar dorința noastră de a ieși campioane a fost mai mare.

În sezonul recent încheiat, ai făcut parte din formația de senioare a CST BC Alexandria. Te-a ajutat acest lucru în competiția de junioare?

Pot spune că da. Jucând cu baschetbaliste mai bune decât mine am avut ambiția să trag și eu după ele, să încerc că "fur" câte ceva de la fiecare.

Cum te-ai simțit pe parchet la Final Four-ul Cupei României?

A fost o experiență minunată care mi-a prins bine. Am avut și minute bune în teren în care am încercat să-mi fac cât mai bine treaba și să las emoțiile deoparte.

Pe care dintre jucătoarele Ligii Naționale le admiri cel mai mult?

De Gabi Mărginean îmi place cel mai mult. Este un model pentru mine, chiar dacă anul acesta nu a jucat în România. Pe lângă ea, din campionatul nostru o admir pe Anca Șipoș, care este și colega mea de apartament. O urmăresc și pe Annemarie Părău și mai sunt câteva de la care aș avea ce învăța.

Echipa națională a României va participa în vară la Campionatul European de la Talinn și te vei regăsi cel mai probabil în lot. Ce înseamnă viitoarea convocare pentru tine?

Să fii convocat la lotul național este o mândrie. Această convocare o iau ca pe o răsplată pentru toată munca depusă pe parcursul sezonului.

Ce îți propui în continuare?

Având în vedere că noi mai avem și turneul final de la U17, îmi doresc să luăm și acolo o medalie, iar apoi să mă pregătesc cât mai bine cu lotul când vom intra în cantonament. Sper să facem o impresie bună la Europene, chiar ne dorim acest lucru.

*Foto: Arhiva Personală Alina Podar

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!