Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alina Podar, nou record personal în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.04.2018

CSBT Alexandria a cedat cu 62-96 în primul meci pentru locul 5, cu SCM Timișoara. Formația pregătită de Mădălin Piperea abordează această serie fără straniere. Principala marcatoare a gazdelor a fost Alina Podar, cu 24 de puncte.

Fundașul de 19 ani a jucat cele mai multe minute în actuala ediție de campionat, 39:06. Alina Podar și-a îmbunătățit recordul personal de puncte înscrise într-un meci din primul eșalon. Aceasta a marcat 24 de puncte, cu 4/13 la șuturile din interiorul semicercului și 4/10 de la distanță. A transformat 4 din 5 libere. Și-a mai trecut în cont 8 recuperări (1 ofensivă/7 defensive), 4 pase decisive, 4 mingi pierdute și 4 intercepții, pentru +20 indice al eficienței. Precedentul său record era de 20 de puncte, înscrise în sezonul precedent, într-un meci din lupta pentru locurile 5-8, la Galați.

În această ediție de campionat, Alina Podar a fost titulară în toate partidele. A fost jucătoarea U22 de bază pentru teleormănence, pentru a respecta regula cu o tânără în teren pe toată durata primului sfert. Fostul MVP de la competițiile junioarelor a jucat 20:04 minute/meci în acest campionat. Are medii de 5.8 puncte, 2.9 recuperări și 1.5 pase decisive, cu 5.7 eficiență medie.

Viorela Voicu, căpitanul Alexandriei, a fost integralistă în meciul de joi cu SCM Timișoara. Pivotul a încheiat partida cu 13 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, pentru +16 în dreptul eficienței. Voicu a avut în acest campionat medii de 8:3 puncte, 5.9 recuperări și 2.5 pase decisive. A evoluat 29:29 minute/meci, cu 12.5 eficiență medie în 24 de jocuri.

Mihaela Mihai este a treia jucătoare cu experiență în primul eșalon care a rămas la CSBT pentru finalul acestui sezon. În partida cu SCM Timișoara, fundașul s-a remarcat cu 7 pase decisive, pe lângă cele 5 puncte.

După plecarea celor 5 straniere, locurile rămase libere pe foaia de joc au fost completate cu jucătoarele din generația 2002. Patru dintre acestea au debutat în Liga Națională, conform statisticilor FRB. Acestea sunt: Paloma Cucu, Luiza Radu Măgureanu, Alexandra Biet și Diana Ciocoiu. Celelalte cinci tinere de pe foaie au mai jucat în primul eșalon, unele chiar și în sezoanele precedente.

*foto: SportPictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!