Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alina Podar, primul transfer de la CSM Satu Mare pentru sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.05.2019

Alina Podar, primul transfer de la CSM Satu Mare pentru sezonul 2019-2020

CSM Satu Mare a anunțat transferul Alinei Podar pentru următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana își asigură cu acest transfer serviciile unei jucătoare sub 23 de ani cu experiență importantă în primul eșalon, care vine după un sezon foarte bun la Olimpia CSU Brașov. Alb-roșiile nu au avut în ultimele două sezoane jucătoare tinere care să puncteze constant, iar fundașul poate aduce un aport important de puncte. În campionatul viitor cluburile din LNBF trebuie să aibă în teren o jucătoare sub 23 de ani tot meciul.

Alina Podar este prima jucătoare anunțată de vicecampioana României pentru sezonul următor. Aceasta este românca U23 care a jucat cel mai mult în prima grupă valorică în ediția recent încheiată de campionat. Fundașul de 20 de ani are o medie de 36:29 minute (a treia din campionat) în cele 29 de meciuri jucate pentru Olimpia CSU Brașov în LNBF, cu 12,2 puncte pe partidă (a doua dintre tinerele din prima grupă valorică), 3 recuperări, 4,5 pase decisive, 3,1 mingi pierdute și 0,9 intercepții, cu 10,3 eficiență medie.

CSM Satu Mare se întărește astfel pentru regula U23 cu o jucătoare de 20 de ani care are deja patru sezoane în care a jucat peste 20 de partide în primul eșalon, începând din 2015. Podar a realizat cele mai bune medii ale sale în sezonul petrecut alături de brașovence, după ce în precedentele trei la Alexandria și-a crescut media cu câte un punct, 4, 5 și 6. În ceea ce privește minutele jucate, a crescut treptat în cele patru sezoane, de la 14:39 minute, la 17:22 și 20:44 înainte să fie o piesă de bază în rotația scurtă a formației de sub Tâmpa. În cele patru meciuri din Cupa României 2018-2019 a avut medii de 7 puncte, 3 recuperări, 1,8 pase decisive și 2,3 mingi pierdute, cu 1,8 eficiență în 34:46 minute.

Fundașul a debutat în noiembrie la echipa națională de senioare în campania de calificare pentru europeanul din această vară, alături de alte tinere de viitor. Primul său meci cu „Acvilele” a fost contra vicecampioanei europene, Franța, în care a marcat cu singura aruncare pe care a încercat-o, iar cu Finlanda a petrecut în teren 16 minute. În vara trecută a fost cea mai bună marcatoare a naționalei U20 la europeanul categoriei, divizia B, disputat la Oradea.

În acest sezon CSM Satu Mare a avut două jucătoare tinere în lot, când regulamentul obliga folosirea unei jucătoare sub 23 de ani pe toată durata primei reprize. Au fost destule partide la care antrenorul Maikel Lopez a riscat cu o singură jucătoare sub 23 de ani pe foaia de joc. Anamaria Kadar, fundaș de 20 de ani, a fost principala tânără folosită de formația sătmăreană. Aceasta a jucat în 33 de partide cu o medie de 18:21 minute, 1,4 puncte și 1,4 recuperări, cu 1,2 eficiență. Cealaltă tânără din lotul alb-roșiilor folosită în acest campionat a fost Roxana Pane. Jucătoarea de 18 ani venită de la Timișoara a bifat 13 meciuri în această ediție a LNBF, cu medii de 4:02 minute și 0,3 puncte.

Federația Română de Baschet a continuat să extindă regula pentru jucătoarele U23. Regula a fost introdusă în sezonul 2017-2018, iar echipele trebuiau să aibă o româncă sub 23 de ani în teren în primul sfert. Pentru sezonul recent încheiat s-a folosit regula cu 2 românce în teren tot meciul, iar în prima repriză una trebuia să fie sub 23 de ani. Tot cu două românce trebuie să joace echipele și în stagiunea următoare, regula cu o româncă U23 fiind extinsă pentru toată durata partidei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!