Stiri Vulturi

Am aflat o parte din jucătorii convocați la echipa națională U20 Masculin. Actualizare

Eduard Popa

Eduard Popa
18.05.2018

darwiche tohatan romania u20 divizia aDarwiche și Tohătan s-au confruntat în prima rundă a playoff-ului LNBM

Antrenorul lotului U20 Masculin și secundul naționalei mari a României, Mihai Silvășan, a trimis listele de convocare pentru echipa de juniori a României care va juca în această vară la Europeanul U20 – divizia A.

 

update, ora 14:00 Andrei Mureșan, David Vida și Camil Berculescu sunt cei trei jucători convocați de Mihai Silvășan de la propria echipă, U-BT Cluj, la lotul U20 al României.

 

 

 

 

update, vineri, ora 11:00 Edward Petrescu, jucătorul celor de la CSU Sibiu, adus în acest sezon de la CS Agronomia, a fost și el selecționat la lotul U20 pentru Europeanul din vară.

 

 

Astfel, am aflat câteva dintre numele jucătorilor convocați la lotul național al României.

În primul rând, site-ul oficial al Oradiei l-a anunțat deja pe Tudor Fometescu, fiul fostului internațional Claudiu Fometescu, conducător de joc al echipei mari a bihorenilor.

De la CSM Steaua, potrivit surselor din club, au fost convocați Georges Darwiche, Dragoș Diculescu și Andrei Calenic. Primii doi joacă la echipa mare a Stelei, pe pozițiile 1, respectiv 2/3, în timp ce Calenic e pivot și a evoluat în actuala stagiune sub formă de împrumut la Poli Iași.

Conducerea celor de la BC SCM Timișoara ne-a anunțat că la lotul de U20 a fost convocat conducătorul de joc Lucas Tohătan.

De asemenea, de la Athletic Constanța a fost chemat la lot Daniel Mâinea, fost jucător al lui Dinamo București și CN Aurel Vlaicu, în timp ce de la campioana Turneului Final U20M din acest sezon, CS Agronomia București, a fost convocat Cristian Chițu.

De la CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca nu a fost niciun baschetbalist convocat la lotul de U20. 

Rămâne să actualizăm lista de convocări pe măsură ce vom afla restul jucătorilor chemați la luat sau dacă Federația Română de Baschet va anunța lista tuturor jucătorilor convocați.

Reamintim că anul trecut generația condusă de Emi Cățe, Nandor Kuti și Bobe Nicolescu a câștigat turneul final U20 – divizia B, care s-a desfășurat la Oradea. Pe parcursul competiției, România U20 a trecut de echipe cu școli de baschet foarte puternic, precum Rusia, Croația sau Georgia.

Turneul final U20M se joacă în perioada 14-22 iulie, în localitatea Chemnitz din Germania.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!