Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Amanda Thompson la al 4-lea double-double din acest sezon

David Istrate

David Istrate
03.02.2018

În etapa a 18-a din cadrul LNBF, CS Universitatea Cluj-Napoca a primit vizita liderului ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe. Gazdele au condus aproape întreg meciul și în cele din urmă s-au impus cu scorul de 77-68. 

Cea mai bună jucătoare a învingătoarelor a fost Amanda Thompson, care anul trecut a jucat pentru Sepsi SIC și a câștigat campionatul. Jucătoarea americană a terminat cu un indice de +41 la eficiență, cel mai mare al său din acest sezon. Ea s-a remarcat cu 18 puncte, 16 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace. De asemenea, Thompson a fost faultată de 7 ori și astfel a beneficiat de 12 aruncări de la linia de pedeapsă, marcându-le pe toate. La aruncările din acțiune, pivotul Clujului a avut un procentaj de 50% cu 3 coșuri din 6 încercări. Aceasta a fost cea mai bună prestație stagională a jucătoarei care are în acest sezon medii de 9.5 puncte, 12.5 recuperări și 3.3 pase decisive în aproape 38 de minute pe partidă.

Colega lui Thompson din spațiul de 3 secunde, Aida Kalusic, a făcut și ea un meci excelent. Cu 21 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, ea a terminat cu +23 la eficiență. Din punct de vedere al statisticilor, jucătoarea născută în Bosnia-Herțegovina a avut o zi excelentă cu 66% din interiorul semicercului (8/12), 100% de la distanță (1/1) și 100% de la linia de libere (1/1). Astfel, Kalusic a reușit să își depășească din nou recordul de puncte marcate în acest sezon după ce în etapa trecută, la Brașov, a terminat cu 20 de puncte. Ea are medii de 12.4 puncte și 6 recuperări pe meci.

Celelalte marcatoare ale clujencelor au fost Leslie Vorpahl (9 puncte), Brittani Taylor (8 puncte), Olena Samburska (8 puncte), Ioana Ghizilă (6 puncte), Irina Părău (4 puncte) și Bianca Voica (3 puncte).

În urma acestei victorii, CS Universitatea Cluj-Napoca a reușit să se califice în Top 5 și va avea o pauză datorată acțiunii echipei naționale. Următorul meci al trupei lui Dragan Petricevic se va juca tot în compania lui ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe în 22 februarie. Acest duel va avea loc în sferturile de finală ale Cupei României.

*foto: cjsport.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Amanda nu trebuia lasata sa plece de la SEPSI SIC !!

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Important este faptul,ca conducem campionatul confortabil acasa,in deplasare si la general!! Felicitari fetelor,un joc pierdut nu inseamna tragedie,ci o resuscitare a elementelor tactice si technice care fac din echipa SEPSI SIC cea mai performanta din tara.

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!