Stiri Juniori U17 Masculin

Anamaria Vîrjoghe: „Nu voiam să termin junioratul fără titlul de campioană națională”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.05.2017

Sezonul competițional 2016-2017 va fi unul pe care tânăra baschetbalistă Anamaria Vîrjoghe de la CSM CSS Târgoviște cu siguranță nu-l va uita niciodată. Cu o lună înaintea împlinirii vârstei majoratului, pivotul din angrenajul clubului dâmbovițean a obținut titlul de campioană națională la categoria U18, fiind desemnată MVP-ul Turneului Final, respectiv cea mai bună jucătoare a finalei. Mai mult de atât, Anamaria este componentă a formației de Ligă Națională, CSM Târgoviște, alături de care a cucerit Cupa României și a terminat pe locul 4 în campionat. 

Cu un parcurs perfect în faza grupelor și în semifinale, având victorii categorice de fiecare dată, CSM CSS Târgoviște pornea ca favorită în finala Campionatului Național U18 Feminin în fața celor de la Napoca Baschet Cluj. Cu Anamaria Vîrjoghe într-o zi excelentă, târgoviștencele nu au întâmpinat mari probleme în fața clujencelor pe care le-au învins la 13 puncte diferență, scor final 68-55. 

Jucătoarea cu numărul 10 din echipa pregătită de Cătălin Tănase a fost constantă și impunătoare pe parcursul întregului Turneu Final, însă ultimul act cu NBS Cluj a fost cireașa de pe tort pentru tânăra sportivă. Anamaria a bifat 39 minute petrecute pe parchet, timp în care a izbutit un double-double de efect cu 30 de puncte și 19 recuperări, cifre la care a adăugat o pasă decisivă, 3 intercepții, 2 mingi pierdute și nu mai puțin de 9 capace, totul pentru un indice impresionant la eficiență de 54 de unități! Totodată, Vîrjoghe a avut o zi aproape perfectă și din punct de vedere al procentajelor, terminând meciul cu 73% (11/15) din interiorul semicercului, respectiv 80% (8/10) din dreptul liniei de libere. 

Baschetbalista a fost de departea cea mai bună jucătoare a finalei dintre Târgoviște și Napoca Baschet Cluj, fiind desemnată MVP-ul Turneului Final U18 Feminin organizat în perioada 26-30 aprilie la Târgu Secuiesc. TotalBaschet a luat legătura cu Anamaria Vîrjoghe, care a răspuns întrebărilor noastre într-un scurt interviu. 

Anamaria, felicitări pentru titlul obținut la Târgu Secuiesc. Cum ți s-a părut Turneul Final și cât de grea a fost finala?

„A fost un turneu greu, dar am tratat serios fiecare meci, motivația și concentrarea au fost cei doi factori importanți care ne-au ajutat să avem un parcurs fără greșeală. Pot afirma că meciul din finală a fost cel mai greu și echilibrat. Ambele echipe am fost contracandidate la titlu, dar întodeauna în sport există un învingător, mă bucur că de data aceasta am fost noi”.

Cred că ai făcut meciul vieții în respectiva finală. Ce ne poți spune despre acea partidă, ce te-a motivat și cum te simțeai pe parchet?

„Da, pot spune că a fost cel mai bun meci al carierei mele de până acum. În acest meci un scop primordial a fost evoluția întregii echipe. Am fost motivată de faptul că acesta a fost ultimul an de juniorat și am vrut să obținem cel mai bun rezultat. Nu voiam să termin junioratul fără titlul de campioană națională. În finală toate ne-am dorit să câștigăm și cred că asta s-a văzut și pe teren”. 

Faci parte și din lotul echipei mari, cât de mult crezi că a contat asta în evoluția ta? Cum e la acel nivel și care este în prezent rolul tău la CSM Târgoviște?

„Într-un singur an la echipa mare pot spune că am evoluat din toate punctele de vedere. Făcând antrenamente cu jucătoare profesioniste și experimentate, iar puținele minute jucate mi-au dat încrederea necesară pentru o jucătoare tânără care se afla înca intr-un stagiu de formare din punct de vedere baschetbalistic. Chiar dacă eram junioară, pentru echipă am fost un pion important, iar colectivul a fost unul plăcut”.

Care sunt planurile de viitor, obiectivele pe termen lung?

„Viitorul este întodeauna imprevizibil, încerc să-mi focusez atenția asupra prezentului. Momentan sunt mulțumită de evoluția pe care am avut-o până acum, sper să avansez din ce în ce mai mult. Sunt încrezătoare în ceea ce o să urmeze pentru mine și acesta este doar începutul unei cariere promițătoare”. 

Sportiva originară din județul Dâmbovița a fost prezentă în teren în toate cele 5 partide ale echipei sale la Turneul Final, timp în care a totalizat 90 puncte, 57 recuperări, 22 capace și 144 unități la eficiență, totul în 145 minute jucate. 

Podiumul la Turneul Final U18 Feminin a fost alcătuit din CSM CSS Târgoviște, Napoca Baschet Cluj și Olimpia CSU Brașov, cele trei fiind urmate de LPS Alba Iulia, Olimpia București, CSS Nagy Moses Târgu Secuiesc, Rapid București și CSS Bega Timișoara. 


Totodată, la finalul celor 5 zile de competiție au fost acordate și premiile speciale în urma voturilor antrenorilor, după cum urmează: 

MVP

Anamaria Vîrjoghe (CSM CSS Târgoviște) 

Best Five

1. Maria Ferariu (CSU Olimpia Brașov)

2. Irina Părău (ACS Napoca Baschet School Cluj Napoca)

3. Roberta Sălătioan (ACS Napoca Baschet School Cluj Napoca)

4. Daiana Tănase (CSM CSS Târgoviște) 

5. Alexandra Ghiță (CSM CSS Târgoviște) 
 
Coșgeter 

Maria Ferariu (CSU Olimpia Brașov)
 
Cea mai bună recuperatoare

Maria Ticu (Rapid București)

Cea mai bună apărătoare

Andreea Fleșer (LPS Alba Iulia)

Cea mai bună pasatoare

Daiana Tănase (CSM CSS Târgoviște) 

Cea mai de perspectivă jucătoare

Laura Vaida (CS Olimpia București)

*Foto: Facebook Baschet Turneul Final U18 feminin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!