Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Anca Stoenescu, a 12-a oară campioană a României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.04.2018

Anca Stoenescu a ajuns la 12 campionate câștigate în România. Fundașul a câștigat pentru a 3-a oară la rând medalia de campioană cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Alb-verzile s-au impus cu 3-1 în finala din acest an, cu CSM Satu Mare.

Jucătoarea de 38 de ani reprezentată de SLG Sports a jucat a 6-a finală consecutivă în Liga Națională și și-a trecut în cont al 5-lea titlu la rând. Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare în meciul care a deschis finala din acest an. Experimentata jucătoare a contribuit la toate cele 3 campionate câștigate de formația care a dominat Liga Națională în ultimele 3 sezoane.

Sportiva originară din Timișoara a cucerit primul său titlu în urmă cu 20 de ani. După ce a evoluat pentru Universitatea Avanpost, din orașul natal, fundașul s-a transferat la ICIM Arad în sezonul 1997-1998, când avea 17 ani. La prima stagiune cu gruparea arădeană a contribuit la al doilea titlu din istoria clubului (foto jos #12). ICIM se impunea cu 3-2 în finala cu Rapid București. Au urmat alte trei titluri cu gruparea de pe Mureș, până în 2001.

Fundașul a trecut la marea rivală a arădencelor, Livas Târgoviște. Timișoreanca și-a trecut în cont alte trei titluri cu formația dâmbovițeană, în perioada 2003-2005. A urmat experiența în străinătate și a câștigat de două ori campionatul în Cipru cu AEL Limassol.

Ancuța Stoenescu a revenit în țară în 2010. După ce a trecut pe la ICIM Arad, BCM Danzio Timișoara și CSU Alba Iulia, fundașul a mers din nou la Târgoviște. Și-a început seria de 5 titluri consecutive cu cel din 2014, în duel cu rivala arădeană. În sezonul următor a fost un succes final pentru dâmbovițence după ce au revenit de la 0-2 în ultimul act, cu Sepsi.

După o jumătate de an la Arad, veterana naționalei României a mers la Sfântu Gheorghe unde a ajutat la obținerea celor 3 titluri din istoria clubului. Pe lângă cele 14 campionate câștigate (12 în România și 2 în Cipru), componenta naționalei mai are în palmares Cupa României (câștigată cu Târgoviște și Sfântu Gheorghe), Supercupa României (cu CSM Târgoviște), dar și 3 cupe în Cipru. La nivel european a jucat în cele mai importante competiții de cluburi, inclusiv în Euroligă, iar cu naționala de senioare a participat la 4 turnee finale de Campionat European. Are în palmares un bronz la Campionatul European de tineret, din 2000. 

Cu titlul din acest sezon, Ancuța Stoenescu a devenit jucătoarea care a câștigat cele mai multe campionate ale României, 12. Înaintea succesului din acest an, fundașul se afla la egalitate cu alte patru jucătoare, de 11 ori campioane. În acest top, coechipierele de la ACS Sepsi SIC, Annemarie Godri-Părău și Andreea Huțanu ajung la 7, respectiv 5 titluri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    FELICITARI ANCUTA !!

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!