Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ancuța Stoenescu: „Sala nouă este tot ce își poate dori o echipă profesionistă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.10.2017

Ancuța Stoenescu

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă primul meci oficial al sezonului pe propriul teren. Campioana are o sală nouă în acest sezon, Sepsi Arena. Meciul de astăzi va fi primul oficial în polivalenta de 3000 de locuri, în condițiile în care Supercupa care ar fi trebuit să deschidă sezonul a fost anulată.

Alb-verzile au avut deja câteva jocuri școală în noua arenă.

„Sala este tot ce își poate dori o echipă profesionistă, din toate punctele de vedere. Noi sperăm să o umplem, dacă nu la fiecare meci, măcar la meciurile importante, precum și la meciurile din Eurocupă”, ne-a declarat Ancuța Stoenescu.

Formația pregătită de Zoran Mikes a început seria partidelor oficiale cu prima etapă din campionat, la 18 zile de la ultimul amical. Aceasta trebuia să dispute pe 23 septembrie Supercupa României cu CSM Târgoviște, dar adversara s-a retras. „Contează foarte mult și asta și indiferent câte meciuri amicale ai jucat nu se compară cu meciuri oficiale”.

Sepsi vine după victoria din prima etapă de campionat, în timp ce arădencele au pierdut acasă cu Olimpia Brașov. La Timișoara, Părău și Webb au ieșit accidentate în prima repriză.

„Nici nu știu sigur dacă ele vor putea juca. Cei din cadrul echipei medicale vor da verdictul dacă vor juca sau nu. Nici un meci nu este la fel. Dacă e să ne luăm după statistici și după hârtie, noi suntem echipa favorită având în vedere că am câștigat primul meci iar ele au pierdut. Să zicem că am fi favorite, însă meciul se joacă în teren 40 de minute și abia atunci putem să spunem că suntem favorite. Sper că ambiția noastră de a juca în fața publicului într-o sală nouă să facă diferența. Însă eu sper ca diferența să fie făcută strict în teren, baschetbalistic vorbind. Sper să demonstrăm că suntem favorite la titlu, de ce nu?”, a mai spus multipla campioană. În ceea ce privește regula cu jucătoarea sub 22 de ani în primul sfert, „eu sper să le ajute pe ele, nu sunt foarte sigură că ajută baschetul românesc”, a adăugat experimentata jucătoare.

Alb-verzile încep săptămâna viitoare și aventura în EuroCup.

„Într-adevăr tot sezonul ne-am pregătit în așa fel încât vom participa în 3 competiții așa că pe undeva ne gândim și la eurocupă, însă fiecare meci îl luăm pas cu pas. Sincer, mi se pare o grupă accesibilă și mi-aș dori din tot sufletul să accedem mai departe”

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Hai Sepsi!!!!
    Sa speram ca asa se va face diferenta in fiecare meci cum spui, chiar daca sunt 3 accidentate, nu 2.

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!