Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Andrea Olah (Orosz): „Este o victorie foarte dulce, pe care am aşteptat-o nici nu ştiţi de când”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.02.2019

*foto: Dan Bale

CSM Satu Mare a câștigat cu 76-51 în duelul primelor două clasate din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. A fost primul succes al vicecampioanei în fața celor de la ACS Sepsi SIC în acest sezon, la a treia confruntare directă. Andrea Olah (Orosz) speră să obțină astfel de victorii și în meciurile cu trofee pe masă.

„Este o victorie foarte dulce, pe care am aşteptat-o nici nu ştiţi de când. Ar fi frumos să obţinem astfel de victorii în finală şi să câştigăm aurul acasă sau chiar acolo, la ei. Vreau să mulţumesc în primul rând echipei. O echipă câştigă un meci, una care joacă exact cum am făcut-o noi azi. Am fost foarte unite, am jucat una pentru alta, am murit pentru fiecare minge. Vreau să mulţumesc publicului! Fără spectatori nu aveam cum să câştigăm. Mulţumim! Atmosfera a fost minunată şi suntem foarte fericite!”, a declarat Andrea Olah (Orosz) pentru informatia-zilei.ro.

Jucătoarea de 32 de ani a jucat 10 minute și a contribuit cu 2 puncte (1/1 la șuturile din semicerc) și o recuperare. Cu Olah (Orosz) în teren, sătmărencele au avut un plus de 10 puncte pe tabelă. Aceasta crede că dorința alb-roșiilor a făcut diferența.

„Cred că am avut în plus dorinţa de a câştiga. Sepsi are un lot valoros, n-a pierdut niciun meci până acum. Dar la noi s-a văzut dorinţa în plus. Am avut o săptămână grea, ne-am antrenat mult, din greu, am tras de noi în fiecare minut de antrenament. Antrenorul ne-a motivat, ne-a spus că am muncit foarte mult şi că pentru asta merităm victoria. S-a văzut acest lucru. Ne-am dorit victoria, am fost pregătite, am muncit, iar acest lucru s-a văzut pe teren”, a adăugat extrema pentru aceeași sursă.

Experimentata sătmăreancă a vorbit și despre schimbările aduse de antrenorul Maikel Lopez, care a preluat echipa în luna noiembrie, după un eșec la 39 de puncte la Sfântu Gheorghe.

„Atmosfera este una bună, după cum se şi vede pe teren. Când câştigi şi echipa arată aşa, înseamnă că atmosfera este una bună. Ne înţelegem bine, la Satu Mare n-au fost niciodată probleme în privinţa aceasta. Avem noroc de fete cu caracter frumos! Antrenorul a adus un plus de energie, de voie bună pentru că este şi mai glumeţ. Este exact ceea ce ne trebuia pentru acest sfârşit de campionat”, a mai spus Andrea Olah (Orosz) pentru informatia-zilei.ro. Aceasta a evoluat în 16 meciuri din această ediție a LNBF, cu medii de 15:39 minute, 5,7 puncte, 2,3 recuperări, 1,3 pase decisive și 6,8 eficiență.

CSM Satu Mare a ajuns la 28 de puncte și s-a apropiat la unul de campioană. Pentru alb-roșii urmează un retur cu un singur meci acasă și 5 deplasări. În 6 februarie sătmărencele joacă la Constanța, pe terenul celor de la Phoenix Știința. În 17 februarie va fi meciul de acasă cu CSM Târgoviște, iar în 20 va începe la Brașov seria de patru deplasări pentru alb-roșii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!