Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Andrea Olah: „Sunt foarte fericită că am reușit să ajungem din nou în finală după 6 ani”

Andreea Vlase, Mihai Lițiu

Andreea Vlase, Mihai Lițiu
19.04.2018

CSM Satu Mare joacă pentru a treia oară în finala campionatului, după ce a pierdut de două ori în ultimul act, în 2011 și 2012. Andrea Olah (Orosz) a fost în teren la cele două finale. Aceasta a prefațat finala pentru Total Baschet și a vorbit despre parcursul echipei sale.

Andrea Olah a luat o pauză în prima parte a acestui sezon, pentru a deveni mamă în luna noiembrie. În ianuarie a revenit la antrenamentele formației sătmărene.

„Nu mă așteptam să revin sezonul acesta, așa că am savurat fiecare antrenament la care am participat, să nu mai spun de meciurile în care am jucat... Echipa a avut un parcurs foarte bun sezonul acesta, având în vedere că este a 3 finală pe care o jucăm. Am câștigat Cupa Europei Centrale, finala Cupei României am pierdut-o, din păcate, împotriva celor din Sfântu Gheorghe și de aceea sper să ne luăm revanșa în ultima finală care a rămas de jucat!”, ne-a declarat sătmăreanca.

Aceasta a jucat în sferturile și semifinalele Cupei României, iar în campionat a intrat la meciul doi al duelului din sferturi cu SCM Timișoara și la primul meci din semifinală, cu Olimpia CSU Brașov. La acel duel, Olah a marcat 7 puncte și reușit coșul cu care echipa sa a depășit suta.

CSM Satu Mare joacă pentru titlu cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Covăsnencele s-au impus în toate cele patru dueluri din acest sezon, trei în campionat și unul în finala cupei.

„Nici un meci nu seamănă cu celălalt, chiar dacă ne-au bătut în meciurile din campionat. Acum pornim de la 0..se joacă 5 meciuri în care se poate întâmpla orice! Important e să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut, să dăm totul pe teren pentru a câștiga și să nu ne preocupe altceva decât ce se întâmplă în teren!”, a adăugat jucătoarea de 32 de ani.

Ce ar putea înclina balanțe pentru CSM?

„Poate că meciurile pe care le-am câștigat în prelungiri sau le-am câștigat foarte greu ne-au ajutat să fim mai puternice psihic. Poate să fie acesta un element care înclină balanța în favoarea noastră!”

Andrea Olah a jucat pentru CSM Satu Mare în finalele din 2011 și 2012, cu ICIM Arad și CSM Târgoviște.

„Nu vreau să compar echipa de acum cu cea de atunci! Au fost jucătoare valoroase și atunci, ca și acum! Nu pot să spun decât că sunt foarte fericită că am reușit să ajungem din nou în finală după 6 ani, că am reușit să readucem fanii la sală și că suntem aproape de o mare performanță pentru orașul nostru!”

Finala ediției 2017-2018 a Ligii Naționale începe vineri, de la ora 19, la Sepsi Arena. Meciul doi se joacă sâmbătă, la aceeași oră. CSM Satu Mare va fi gazda meciului 3 în 26 aprilie, iar dacă va fi nevoie de al 4-lea, acesta se va disputa la Satu Mare în 27 aprilie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Ai sperante mari Olah !!! Nu veti castiga cu SEPSI SIC ca nu sinteti nici fair play nici nu aveti valoare !!!

    cu 5 ani în urmă (20.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!