Stiri

Andreas Zagklis a fost numit secretar general al FIBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.12.2018

Andreas Zagklis (dreapta) alături de Horacio Muratore, președintele FIBA

FIBA are un nou secretar general. Central Board-ul forului internațional l-a numit în funcție pe Andreas Zagklis. Elenul preia funcția deținută de Patrick Baumann, decedat în urmă cu sașe săptămâni la Buenos Aires.

Andreas Zagklis va prelua oficial funcția de secretar general al FIBA din 8 decembrie. Grecul are 38 de ani și este de profesie avocat. El activează în lumea baschetului de mai bine de 20 de ani, de-a lungul carierei sale fiind jucător, antrenor și administrator.

Zagklis a fost asistent la Tribunalul Arbitrar Sportiv (CAS) la trei ediții ale Jocurile Olimpice. Grecul a lucrat în cadrul departamentului juridic al FIBA și a avut un rol important la Tribunalul Arbitrat al Baschetului (BAT), acolo unde a supervizat peste 1.000 de cazuri.

Noul secretar al FIBA a urmat cursurile de drept ale Universității din Atena și a petrecut două semestre ca student la Universitatea din Salamanca (Spania) și la Western Ontorio (Canada). Acum , Zagklis predă legea sportului și management sportiv la Universitățile din Neuchayel și Zurich.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!