Stiri Liga I Masculin

Andrei Căpușan și Angel Santana vor ataca promovarea în LNBM alături de CSM Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.02.2016

Foto arhivă: Andrei Căpușan (nr. 10) și Angel Santana (nr .11) înfruntând CSU Asesoft Poiești pe vremea când evoluau la CS Otopeni

CSM Ploiești pare a fi una dintre principalele candidate la promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin, la finele sezonului 2015/2016. În mai puțin de o lună, formația prahoveană și-a schimbat fața atât pe banca tehnică, cât și în componența lotului de jucători.

După ce l-au numit pe Eugen Ilie în postura de antrenor principal, conducătorii lui CSM Ploiești a bifat alte 9 transferuri la nivelul lotului de jucători.

Cele mai răsunătoare nume înregimentate de CSM Ploiești sunt Andrei Căpușan și Angel Santana.

Andrei Căpușan a evoluat în prima parte al acestui sezon tot în Liga I alături de Știința București. În vârstă de 32 de ani, Andrei Căpușan are o mare experiență la nivelul primei scene a baschetului românesc. El are 225 de meciuri jucate în LNBM jucate pentru CS Otopeni, Energia Tg. Jiu, BC Mureș, CSU Asesoft Ploiești, BC Timișoara și SCM U Craiova, cu medii statistice de 8.1 puncte, 3.4 recuperări și 0.8 pase decisive.

Angel Santana vine și el tot din Liga I, de la Rapid București. În vârstă de 38 de ani, acesta a reușit un succes important, atunci când a devenit campion european 3x3 alături de naționala României. Santana are 168 de partide jucate în LNBM cu medii statistice de 10.2 puncte, 3.8 recuperări și 1.3 pase decisive. Sportivul cu origini spaniole a jucat pentru CS Otopeni, CSM București, CSU Asesoft Ploieșit și Farul Constanța.

Pe lângă cei doi jucători experimentați, CSM Ploiești a mai bătut palma cu Mihai Gavrilă (Gaz Metan Mediaș), Dimitris Rasty (BC Mureș), Marius Ciotlăuș (SCM U Craiova), Sebastian Ionescu (CSM CSU Oradea), Amedeo Casale (Știința București), Tudor Gîrbea (Știința București) și Alin Carabulea (CSȘ Ploiești).

CSM Ploiești se va duela în grupa semifinală cu CS Cuza Sport Brăila, Știința București, Timba Timișoara, Olimpic Baia Mare și Politehnica Iași. Formația ploieșteană va debuta cu un meci pe teren propriu, duminică 21 februarie cu începere de la ora 19:30, în fața lui CS Cuza Sport Brăila.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stelistul :

    mutare suspecta
    Daca Eugen lua mai multi jucatori de la Stiinta, sansele la promovare cresteau exponential...sau mai bine muta Stiinta la Ploiesti, era mai sigur!!!

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschhhet :

    shhhh
    apa de ploaie a devenit SIFON ,tin sa felicit promovarea in liga nationala de pe acum ,asta e STIINTA de a juca si promova baschetul ,succes domnilor vrajitori ca asa in fiecare sport sunt vrajitori cu mingea.........

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!