Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Problemele cu care s-au confruntat principalele favorite înainte de FIBA Basketball World Cup 2019

Problemele cu care s-au confruntat principalele favorite înainte de FIBA Basketball World Cup 2019

FIBA Basketball World Cup 2019 este tot mai aproape. Competiția găzduită de China va demara sâmbătă, 31 august. Perioada premergătoare a fost una extrem de încărcată pentru majoritatea echipelor calificate la FIBA Basketball World 2019 și în special pentru echipele favorite la medalii, care s-au confruntat cu destul de multe probleme.

Să începem cu echipa care pornește de fiecare dată cu prima șansă în competițiile internaționale. Team USA și-a schimbat antrenorul după o lungă perioadă iar locul lui Mike Krzyzewski a fost luat de Gregg Popovich, antrenorul lui San Antonio Spurs. Problemele pentru echipa națională a Statelor Unite ale Americii a venit imediat după ce a fost anunțată lista cu jucătorii convocați pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Rând pe rând, nume importante din NBA au refuzat convocarea pentru turneul din China. Anthony Davis, James Harden, Damian Lillard, Eric Gordon, CJ McCollum, Kevin Lova, Bradley Beal, Tobias Harris, DeMar DeRozan, Andre Drummond și Montrezl Harrell au spus pas naționalei. Ultimul jucător care se alătura acestei liste este DeAron Fox, fundașul de la Sacramento Kings.

Serbia, pricincipală contracandidată a SUA nu a fost lipsită nici ea de probleme. Tot  început accidentul de mașină în care a fost implicat Ognjen Kuzmic, jucător convocat pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Pivotul sârb a ajuns în comă și a ieșit din calculele pentru campionatul mondial, chiar dacă între timp starea sa de sănătate s-a îmbunătățit. Cea mai grea lovitură a venit după accidentarea suferită de Milos Teodosic. El nu va putea fi recuperat în timp util pentru competiția din China. Dragan Milosavljevic, jucătorul de la Unicaja Malaga, a suferit o ruptură de ligament încrucișat, care-l va ține departe de parchet o bucată bună de timp.

Grecia se confruntă și ea cu probleme de lot. Kostas Sloukas s-a accidentat în cadrul Acropolis Cup 2019. El nu a efectuat deplasarea cu naționala în Grecia și a rămas la Atena pentru a urma un tratatment. Dacă acesta nu va da roade, Sloukas va rata campionatul mondial. Giannis Athinaiou a suferit și el o accidentare gravă și nu va merge în China.

Franța se confruntă la rândul ei cu probleme de lot. Thomas Heurtel a suferit o accidentare care-l va ține departe de parchet pentru restul anului 2019. Acum Adrien Moerman este aproape de a rata FIBA Basketball World Cup 2019. Extrema de forță se confruntă cu probleme la tendonul lui Achile și șansele sale sunt minime pentru a ajunge în China.

Problemele de lot nu sunt singurele cu care se confruntă naționalele calificate la campionatul mondial din China. Jucătorii din Coasta de Fildeș, Nigeria și Venezuela sunt în grevă. Aceștia acuză că nu le-au fost plătite bonusurile pentru calificarea la competiția din China și în plus nu beneficiază de condițiile minime de pregătire pentru o asemenea competiție.

Acestea sunt problemele cu care se confruntă echipele angrenate la FIBA Basketball World Cup 2019. Competiția va debuta pe data de 31 august.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!