Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Calnicenco reușește cea mai bună prestație stagională în victoria cu SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
31.05.2019

Andrei Calnicenco reușește cea mai bună prestație stagională în victoria cu SCM U Craiova

Joi, 30 mai, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe SCM Universitatea Craiova, cu scorul de 92-79, reușind să câștige această serie, ce a contat pentru finala mică. Drept urmare, trupa ardeleană și-a adjudecat medaliile de bronz, ocupând aceeași poziție ca în sezonul precedent.

Cel mai bun jucător al formației antrenate de „Bobo” Pintea a fost Andrei Calnicenco. Sportivul de 33 de ani a terminat această partidă cu 19 puncte, 5 recuperări și o intercepție. Din punct de vedere al procentajelor, Calnicenco a stat excelent, având 80% din interiorul semicercului (4/5), 40% de la distanță (2/5) și 83% de la linia de libere (5/6). Datorită acestor statistici, jucătorul naturalizat al lui U-BT Cluj-Napoca a avut un indice al eficienței de +18.

În ediția 2018-2019, Andrei Calnicenco a avut medii de 4.7 puncte, 3.1 recuperări și o pasă decisivă. Acesta a mai înscris doar de două ori un număr de puncte format din două cifre, în ambele dăți împotriva Oradiei.

Un alt jucător al clujenilor ce s-a remarcat este Kyndall Dykes. Americanul de 31 de ani a contabilizat 15 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și 5 intercepții. De altfel, U-BT Cluj-Napoca a mai avut încă trei baschetbaliști în double-digits, Aleksandar Rasic, Tony Easley și Alhaji Mohammed, toți cu 11 puncte.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro


5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    daca e sa ramana 1 din 2
    intre Roli si Cali il prefer pe Cali. E mai versatil, parca mai inteligent in aparare (Roli face O GRAMADA de and 1 total inutile) si se capaciteaza mai usor. Si la sut de 3 are mana mai buna decat Roli.

    cu 4 ani în urmă (31.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Adevarul e ca a jucat in astea doua meciuri impotriva Craiovei cat a jucat intr-un tur de campionat.

    E un jucator care daca prinde curaj poate oferi multe lucruri echipei in special din pozitia de roman.

    @studentU. Asa pe foaie, comparatia ta e destul de logica, dar depinde si cum vrea sa-si faca lotul antrenorul care urmeaza sa vina.
    Roli a inceput sa joace cat de cat mai bine cu vreo 7-8 partide inaintea inceperii Playoffului. A avut cateva jocuri in care a marcat multe de 3pct. In rest, nu a fost un jucator care sa zici ca a fost formidabil sau care a avut un aport foarte mare in angrenajul echipei, dar acelasi lucru pot sa il zic si despre Calnicenco.

    cu 4 ani în urmă (31.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Calnicenco
    Stați puțin, Torok și Calnicenco nu joaca natural pe aceeași poziție, primul e clar 4, al doilea 3 și doar forțat de împrejurări joaca 4. Cred ca menținerea lor în echipa se va face în funcție de străinii care vor veni și pe ce posturi joaca. Dacă ar fi după mine i-aș tine pe amândoi, chiar și numai pentru ca acoperă un loc de roman, pt ca cine știe dacă Moldoveanu va mai putea fi jucător de baschet la nivelul de acum 2 ani.

    cu 4 ani în urmă (31.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    trancer,
    si eu i-as pastra pe amandoi . Calnicenco tot sezonul a jucat slabut, dar dupa demisia lui Silva se pare ca s-a descatusat, nu m-astept sa joace tot timpul ca in meciul de la Craiova, dar nici asa de slab ca in timpul sezonului .

    cu 4 ani în urmă (01.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      @vass bela
      Si mie mi s-a părut Calnicenco extrem de stresat cu Silvasan pe banca. Omul intra și părea precipitat, arunca cu teama, eu zic ca nu asta e fata lui adevărată. Dar numai timpul ne-o va demonstra. Sa vina antrenorul pana atunci...

      cu 4 ani în urmă (01.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!