Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Iliescu și Bogdan Popa completează lotul celor de la SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
20.08.2018

bogdan popa andrei iliescu scm u craiova

Pe lângă transferul veteranului american Porter Troupe, SCM U Craiova a mai anunțat transferurile a patru jucători tineri, plus prelungirea înțelegerii cu Basti Ionescu.

Doi dintre jucători au fost anunțați de site-ul nostru, în persoanele lui Camil Berculescu și Amedeo Casale. Ceilalți doi tineri anunțați oficial de clubul oltean sunt Bogdan Popa și Andrei Iliescu. Ambii au fost componenți ai echipei U20 care cucerea vara trecută turneul EuroBasket – divizia B, de la Oradea.

Bogdan Popa vine după o perioadă petrecută la CSM Steaua, unde nu a reușit să se impună. În ultimul sezon, tânărul baschetbalist a fost chiar a patra opțiune U23 pentru roș-albaștri, după Georges Darwiche, Dragoș Diculescu și Victor Petrache. Acum, însă, Bogdan Popa va putea să valorifice potențialul care l-a făcut pe Zare Markovski să îl convoace pe tânărul pivot la ultima acțiune a naționalei de seniori.

De partea cealaltă, Andrei Iliescu a fost anul trecut o prezență constantă în rotația celor de la Dinamo București, unde a reușit 9,1 puncte pe meci, cu 39% la aruncările de la 3 puncte, în 26 de partide. Un shooter prin excelență, e de așteptat că Iliescu să își poată îmbunătăți procentajul de la 2 puncte (un modest 29,6%) datorită colegilor mult mai valoroși.

De precizat și că Iliescu și Bogdan Popa au fost coechipieri la CSM Steaua Eximbank, unde au jucat împreună în loturile de juniori ale militarilor.

Totodată, celor 5 jucători prezentați anterior: Basti Ionescu, Andrei Iliescu, Amedeo Casale, Camil Berculescu și Bogdan Popa, li se alătură și Ionuț Berceanu, baschetbalist care a evoluat în sezonul precedent la SCM U Craiova. În schimb, Radu Vîrnă, celălalt jucător U23 important al Craiovei din sezonul precedent, este foarte aproape să semneze cu CSM (sau CSA?!) Steaua.

Cei 6 sunt singurii români confirmați până în prezent de olteni. Drept urmare, e posibil ca oltenii să opteze pentru noul sezon pe o rotație formată exclusiv din baschetbaliști români U23.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!