Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Kalnicenko, primul transfer al clujenilor de la U-BT

Paul Olar

Paul Olar
20.05.2015

U-Banca Transilvania a realizat un prim transfer. Gruparea ardeleană a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, achiziţia baschetbalistului Andrei Kalnicenko. Acesta este originar din Moldova, însă a depus actele pentru obţinerea paşaportului românesc.

Kalnicenko măsoară 2.01 m şi cântăreşte 89 de kg, evoluând pe postul de extremă. Sportivul soseşte de la formaţia Chercasy, pentru care a evoluat în 34 de partide. Jucătorul a contabilizat medii de 14 puncte, 6.1 recuperări şi 2.3 pase decisive.

De asemenea, Andrei a trecut pe la BC Odessa, BC Khimik sau BC Donetsk, grupări alături de care a bifat în competiţii europene precum EuroChallenge sau EuroCup.

"Ne bucurăm să anunțăm înregimentarea lui Andrei Kalnicenko, un jucător care a activat în ultimii ani în Ucraina. El joacă pe poziția 3 și este un baschetbalist care, în condițiile noii reguli impuse de Federație, ne va ajuta să acoperim un post pe care nu aveam jucători cu experiență români", a declarat Marcel Ţenter, conform site-ului u-mobitelco.ro.

Foto- fibaeurope.com

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    UBT
    Ceva "de prezentare" nu exista?

    cu 8 ani în urmă (20.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    jucatori autohtoni
    Deci...acum incepe naturalizarea.... Inseamna ca romanii tot pe dinafara vor ramane.....Si atunci de ce avem la baby baschet, la minibaschet sute de echipe? Oare la noi de ce nu se poate ,ca la unguri, fara jucatori naturalizati ci numai jucatori autohtoni?

    cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Corect!
      Oricate dislike-uri i-ati da,spectator are dreptate in esenta lucrurilor.Noi o sa continuam sa jucam cu manuta de jucatori mai rasariti pana o sa iasa in carje din baschet,o sa-i platim cu sume obscene raportate la valoarea lor,apoi o sa cautam motive in galaxii de ce participarile noastre la competitiile importante internationale la nivel de echipa nationala se petrec la intervale de timp masurabile in zeci de ani!!!

      cu 8 ani în urmă (21.05.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    baschet ca meserie
    sunt multi care isi dau copilul la baschet doar ca sa faca si el un sport/o miscare! Nu imi dau copilul la baschet cu gandul sa il fac baschetbalist! Ca orice parinte vreau sa faca o scoala si sa aibe o meserie pana la batranete! In baschet exista riscul urias sa te accidentezi si ai pierdut tot! Nici un parinte nu isi va lasa copilul sa neglijeze scoala pentru baschet, iar daca vrei sa ajungi baschetbalist de nivel va trebui sa mananci baschet pe paine, nu 2-3 antrenamente de 1 ora pe saptamana!

    cu 8 ani în urmă (21.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      si...
      ar mai trebui ca jucatorului de baschet sa i se recunoasca statutul profesional.

      cu 8 ani în urmă (21.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    jucatori romani
    Romania ARE jucatori tineri mai rasariti dar cu atatia antrenori sarbi ( desi avem si antrenori romani foarte bine pregatiti care nu au angajamente in Romania) nu mai apucam sa ii vedem decat prin Liga 1 sau foarte rar prin LNBM cate 20 secunde - 1 minut. In conditiile in care echipa ta conduce cu 20-30 puncte oare chiar nu s-ar putea sa le acorde si lor incredere ? Stau si ma gandesc ce e in sufletul acelor tineri, dar mai ales ma gandesc cum ma pot uita eu in ochii unui tanar dupa ce ,,imi aduc aminte" sa il introduc in teren doar cateva secunde. Singurii care le acorda sanse am vazut ca au fost Sapera si Bobo Pintea si sper ca va urma Florin Nini.

    cu 8 ani în urmă (21.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!