Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: ”Nu am avut nicio revanșă de luat. Acum sunt jucătorul Stelei și voi da totul pentru Steaua”

Mara Mihăilescu, Eduard Popa

Mara Mihăilescu, Eduard Popa
13.10.2018

mandache steaua oradea

În cursul serii de sâmbătă, 13 octombrie, CSA Steaua a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin, sezonul 2018-2019, și a obținut victoria în fața celor de la CSM CSU Oradea.

Andrei Mandache, fostul jucător de la CSM CSU Oradea și actualul jucător al celor de la CSA Steaua a marcat 13 puncte, cu 6 pase decisive și 4 recuperări în 33 de minute. După încheierea partidei el a vorbit pentru totalbaschet despre prestația echipei sale și așteptările pe care le are de la acest sezon.

Salut, Andrei! Cum te simți după această victorie?

Foarte bine. Mă simt minunat. A fost o victorie muncită și o victorie de care noi aveam nevoie tinând cont de situația care a avut loc la club în această vară. În special, este foarte importantă din prisma faptului că nu am avut decât un singur meci jucat în presezon, și am trecut direct la meciurile oficiale, chiar împotriva campioanei. Cred că am arătat că Steaua va avea un cuvânt greu de spus în campionat în acest sezon.

Cum a fost această vară pentru ține?

A fost o vară mai liniștită că celelalte. Am petrecut foarte mult timp cu familia, am fost într-un camp de pregătire în Serbia cu ei, în idea de a mă întoarce la pregătire aici alături de colegi. Din păcate, știm cu toțîi ce s-a întâmplat. Toate au fost puțin amânate, dar așa cum se spune…tot răul spre bine. Până la urmă am început cu dreptul.

O revanșă personală în fața celor de la Oradea?

Deloc. Nu, nu am de ce. Nu am de luat nicio revanșă. Îi admir pe toți, am petrecut trei ani de zile nemaipomeniți acolo. E un meci că oricare altul. Acum sunt jucătorul stelei și voi da totul pentru Steaua .

Un gând pentru meciul din Europa, contra celor de la Bakken Bears?

Noi abordăm toate meciurile la victorie. Cu totii știți și ați văzut în special astăzi  ce fel de joc avem, o să fim puțin mai agresivi, poate prea agresivi pentru unii, dar cu siguranță eu consider  că vom avea și acolo de spus  foarte multe, cu toate că primul meci, dacă nu mă înșel, va fi chiar cel mai greu din grupa noastră.

Ai vreo opinie despre regulă U23? Cu 20 de minute pe meci? Te deranjează?

Nu pot să zic că mă deranjează. Într-adevăr, influențează puțin tot ceea ce am muncit eu până acum în acești 20 de ani, dar pe de o parte îi și înțeleg, pentru că vor să facă ceva pentru a revitaliza puțîn  baschetul. Nu știu dacă este cea mai bună soluție, dar odată votată nu se mai poate schimba și trebuie să mergem înainte.

Vei mai juca în viitor pentru echipa națională a României?

Nu știu. Ăsta e un subiect puțin mai delicat. O să vedem.

Etapa viitoare CSA Steaua va întâlni în deplasare pe cei de la U-BT Cluj-Napoca. Până atunci, CSA Steaua va disputa primul meci în cupele europene, contra celor de la Bakken Bears.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!