Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Pentru mine nu contează deloc câte puncte marchez”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.03.2018

Andrei Mandache a reușit în această seară cea mai solidă performanță personală din actuala ediție de campionat, fiind cel mai bun om al meciului câștigat de Oradea în fața rivalei din Cluj-Napoca, scor 90-83. 

La finalul confruntării, căpitanul echipei pregătite de Cristian Achim a făcut un scurt rezumat partidei jucate împotriva Clujului, iar în final le-a transmis un scurt mesaj acestora. 

„A fost un meci disputat, extrem de interesant. Ambele echipe au avut jucători la echipele naționale și s-au întors recent după două meciuri grele, iată că au reușit să învingă oboseala și să ofere un meci echilibrat și spectaculos. Comparativ, finala de cupă, disputată de aceleași echipe, a fost ceva mai puțin spectaculoasă. Pentru mine nu contează deloc câte puncte marchez. Acum pot să spun că mă bucur pentru această prestație deoarece vin după o perioadă destul de dificilă. Vreau să le urez baftă celor de la Cluj în continuarea parcursului european”, a punctat Mandache, fostul jucător al Clujului, în cadrul conferinței de presă de la finalul jocului. 

CSM CSU Oradea continuă parcursul în LNBM cu un nou duel dificil, în deplasare cu BC Timișoara, după ce în tur au fost învinși în „Antonio Alexe” cu 87-81. Mandache a vorbit pe scurt și despre acest duel cu bănățenii. 

„În tur, la Oradea, ne-au bătut fără drept de apel. Tocmai le-am spus băieților în vestiar că pentru ca acestă victorie să aibă importanță trebuie să continuăm să câștigăm. Avem nevoie de cât mai multe rezultate pozitive înaintea fazei a 2-a. În TOP 6 cred că avem timp să ne punem la punct cu privire la evidentele scăderi din jocul nostru”, a încheiat Mandache, citat de site-ul oficial al clubului orădean. 

Andrei Mandache a izbutit astfel un season-high în această seară în urma unei zile de excepție din afara semicercului. Căpitanul „leilor” a terminat partida cu 27 de puncte, 1 recuperare, 2 pase decisive, 1 intercepție și fără nicio minge pierdută în 31 de minute jucate, totul pentru un indice de 28 de unități la eficiență, cel mai mare personal din actuala stagiune. Și într-adevăr, Andrei a prins o zi de excepție la aruncări, având 100% (4/4) de la 2 puncte, 75% (6/8) de la 3 puncte și 50% (1/2) de la linia de libere. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM CSU Oradea)

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Mandache
    Ce ma deranjeaza pe mine la el. Felul in care provoaca si dramatizeaza faultul. :)

    cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Bullshit😠. Îti spun eu ce deranjează: că a înscris 27 pct si ati pierdut meciul. Când iei un cot în faţă tu ce ai face? Că a fost intenționat sau nu, tot cot se numește, iar durerea tot aia-i.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      mandache
      Da ai dreptate la faza respectiva. Dar eu ma refer la modul general. Sincer nici cand a fost la Cluj nu mi-a placut. Asta este, am eu o antipatie fata de el. Recunosc. NU ma deranjeaza ca am pierdut pentru ca ma asteptam la asta. Oradea este o echipa buna, campionatul se joaca.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    vezi sakic cum provoaca, nici la 25% nu e mandache din ce agresiv joaca croatul. cind i se sparge buza dramatizeaza sau ce ar trebui sa faca...??? oricum clujul va fi campioana pt ca nu putem lupta cu FRB si contra arbitrilor. la semifinala din cupa romaniei cu timisoara au fost eliminti ambii pivoti pt ca clujul sa poata cistiga, bravo lor si bravo BT pt ca sustine FRB...

    cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      bani publici
      victor73 Invitam primaria Oradea sa sustina nationala feminina si masculina, plus turneele de copii si juniori la nivel national. BT nu este Asesoft!

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Sakic
      Nu-l poti compara pe Sakic cu Mandache sub nici o forma. :)

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      Sakic
      Pai tocmai asta a spus si Victor, Mandache nu e nici la 25% fata de Sakic in privinta asta, e clar ca nu exista termen de comparatie.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121:

      cj
      Frustrati puteti fi de tot o tineti cu arbitraju.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Bullshit comment
    Nici in Botswana la badminton nu exista o echipa care sa aiba acelasi sponsor principal pe care il shareuieste cu federatia. In rest, Csm Oradea este sustinuta in procent de peste 70% din mediul privat. Ar trebui sa fim cu totii corecti si obiectivi. Crezi ca ar fi in regula ca digi sa fie sponsorul principal al federatiei?

    cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Bullshit comment
      Da, esti haios si ironic cu Botswana. Eu stiam ca primaria este sponsorul principal la Oradea. Daca s-au schimbat lucrurile intre timp, foarte bine. Chiar ma bucur. Digi sponsor principal la FRB? De ce nu? Digi este singurul concern media impartial din Romania. Parerea mea.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Bullshit comment
      De foarte multi ani privatul are aport de peste 50% din buget. Iti impartasesc opinia cu impartialul. Sper sa intelegi ca exista si va exista o suspiciune mai mult sau mai putin intemeiata la fiecare meci pe care clujul il va castiga si cu aportul arbitrilor. Nu e cazul la finala cupei de exemplu. Dar au fost meciuri in trecut cel putin ciudate. Daca nu iti place Botswana poate la noi Teldrumu va deveni sponsor principal la federatie si la csbt alexandria. In rest bafta si sa iasa derbiuri frumoase in finala!

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Bullshit comment
      Anul trecut un confrate de-al tau se plangea pe aici ca doar Gavella este sponsorul mai consistent. Aici ar trebuii sa vorbim de cifre. Nu mai intru in amanunte ca nu are rost. Suspiciune cred ca afost la meciul de vineri. Oare de ce a sarit tot staff-ul nostru de pe banca. Asta imi indica mie o suspiciune. Si eu ma opresc aici pentru ca orgoliie nu fac fata la frustrari si atunci nu putem "sa fim cu totii corecti si obiectivi"

      cu 6 ani în urmă (04.03.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Bullshit comment
      Eu vorbesc de o situatie evident absurda tu imi raspunzi de un comentariu de acum un an al nustiucui si de frustrare. Toata lumea era frustrata si pe vremea asesoftului...ma opresc si eu aici.

      cu 6 ani în urmă (04.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu vroiam sa intru in polemica voastra dar intervin cu o precizare pt ca s-a tot vehiculat ca Oradea are sponsor principal primaria si e finantata din bani publici. Oradea are sponsor principal Spitalul Pelican. Primaria nu e sponsor, clubul este in subordinea primariei pt ca este club municipal. In urma parteneriatului cu Universitatea din Oradea aceasta participa impreuna cu primaria la cheltuielile de organizare. RDS si DGV sunt sponsori mari si urmeaza inca cel putin 20 de sponsori mai mici.
      Sa nu uitam si ca pe lista sponsorilor UBT, dupa Banca Transilvania, pe pozitiile 2 si 3 se regasesc Consiliul Judetean Cluj si Primaria Municipului Cluj. Tot intre sponsori se regaseste si UMF.
      Asa ca hai sa incetam cu aceste acuzatii privind folosirea banilor publici. Nu stiu cum e la Cluj dar la Oradea primaria da bani strict pt functionarea clubului si nu contribuie cu niciun ban la salariul vreunui jucator de la echipa de baschet (si asta pt ca din pacate in Romania baschetul nu e sport profesionist).
      Eu unul ma bucur ca Banca Transilvania da bani pt baschet. Pana in acest moment Clujul e pe merit campioana, nu a fost ajutata sa devina. E pe merit si castigatoare a cupei. Au fost si vor mai fi arbitraje partinitoare dar nu doar Clujul a fost sau va fi beneficiara. Din pacate acesta e nivelul arbitrilor romani.
      Singura mea temere e urmatoarea : conducerea FRB sa nu se teama ca o eventuala infrangere a Clujului in lupta pt locul 1 sa nu duca la o decizie a bancii sa sustina un alt sport. Repet mi-e frica doar de amatorismul FRB nu de faptul ca BT ar solicita ceva. Din contra sunt convins ca nu vine nici o presiune din partea bancii.

      cu 6 ani în urmă (05.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!