Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: “Trebuie să facem o emisiune despre ce se întâmplă la Mediaș”

Ionuț Greere

Ionuț Greere
16.03.2014

Fundașul echipei Gaz Metan Mediaș, andrei Mandache, a delcarat după partida pierdută la Craiova că situația de la Mediaș este foarte grea și jucătorii fac eforturi pentru a se mai prezenta la antrenamente și jocuri în deplasare

 ”Am pierdut în fața unei echipe care este pe val, o echipă cu un joc foarte agresiv și care astăzi a fost mai bună ca a noastră. Trebuie să facem o emisiune despre ce se întâmplă la Mediaș. Sunt așa de multe probleme încât nici nu știm ce să mai facem. Noi, jucătorii, ne luptăm cu noi înșine ca să ne mai putem prezenta la antrenamente, ce să mai vorbesc de meciurile din deplasare. Avem noroc, pot spune așa, urmează trei meciuri pe teren propriu, dar situația este foarte grea.„

 Andrei Mandache a evoluat 39 de minute în partida de la Craiova, a marcat 9 puncte și  a realizat 3 recuperări.

11 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova florianc :

    Capul sus
    Capul sus Andrei. La voi este o situatie mai dificila pentru ca odata oprita "vana conductei cu bani " de la principalul sponsor si municipalitatea nu are capacitatea de a sustine echipa, Mediasul fiind un oras mic. Daca privesc in urma, nu mai tarziu de sezonul trecut in playoff cand se discuta pe forum despre sponsorizarea puternica ce o aveti de la Romgaz si pentru care contribuie toti locuitorii tarii, consumatiri de gaz, au sarit toti suporterii medieseni in sus. Acum cine are dreptate?

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    FINALLY !!!
    au trebuit sa treaca multi ani sa realizam ca NU ESTE CORECT sa fie sponsorizati de companii de stat! La fel si cu municipalitatile ... Dar asta e o alta lupta !!! Suporterii medieseni au o viziune foarte ingusta despre sportul profesionist asa ca nici nu ma obosesc sa le explic doar atat doresc sa le transmit: FINALLY !!! (sper ca urmeaza si fotbalul si toate celelate sporturi finatate ilegal din banii statului)

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Nu e ok!
    de ce trebuie sa fie sponsorizari numai de la companii private???la companiile private nu sunt tot banii nostri? produsele/servicile care le ofera nu le platesc tot cetatenii?
    nu inteleg ce aveti impotriva sponsorizarilor companiilor de stat cata vreme au posibilitatea sa o faca.pacat de echipa asta...atat pot spune...

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Firme private
      In caz ca nu stii la firmle private nu sunt banii tuturor cetatenilor,pe cand firmele de stat sunt ajutate de la bugetul statului,unde toti cetatenii sunt obligati sa participe.Si apropos... statul est ecel mai prost administrator,si nu doar in Romania

      cu 10 ani în urmă (16.03.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    pareri
    Exista societati cu capital majoritar de stat care au activitati profitabile si care,ca si toate celelalte societati, au dreptul de a directiona 20% din profitul datorat catre activitati nonprofit,asa cum este si sportul. Daca o societate este detinuta in proportie de peste 50% de stat nu inseamna neaparat ca este ajutata de stat. Pe de alta parte,societatile private care au puterea de a sustine financiar o echipa de prima liga,fie ea de baschet, handbal,fotbal,etc.,cel putin in Romania, si-au construit aceasta putere in principal din afaceri cu statul (si de obicei in defavoarea statului). Totodata, o parte a cheltuielilor consiliilor locale sau judetene sunt sustinute cu bani care sunt distribuiti de la bugetul central,la care contribuie toate firmele. Oricum,gandiri gen “eu consum si platesc gaze si energie electrica si deci sponsorizez Gazul si Energia” sau “eu platesc impozitele deci sponsorizez echipa locala si nu trebuie sa mai platesc bilet” sunt cel putin “simpliste” daca nu de-a dreptul idioate. Eu zic sa ne bucuram ca exista toate aceste echipe, fiindca fara ele si fara sport viata noastra ar fi mult mai saraca.

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin:

      dezinformare
      1. societatile comerciale au optiunea de redirectiona 2% din IMPOZITUL pe profit datorat statului. Este totutsi o diferenta foarte mare sau o greseala de explicatie... 2. Cred ca d-voastra nu aveti habar despre definitia "sport profesionist" si/sau "sport amator" (dex-online, poate va ajuta un pic. 3. Simplist este sa gandesti astfel: o echipa sustinuta finaciar din surse necontrolate, ascunse, prost manageriate si PUBLICE poate sa existe "fiindca fara ele si sport viata noastra ar fi mult mai saraca" !!!

      cu 10 ani în urmă (17.03.2014)
    • YMCA alin67:

      informare
      Stiu despre ceea ce scriu. Este vorba de 20%, nu 2%. Acel 2% se refera la persoanele fizice si la impozitul pe venit retinut si virat la bugetul de stat intr-un an de zile. Am habar despre ce inseamna sportul amator si profesionist. Cunosc foarte bine ceea ce afirm pentru ca in fiecare an firma (cu capital integral privat) din care fac parte vireaza cea mai mare parte din acesti 20% catre un club sportiv (repet, 20% din impozitul datorat-adica 20% din 16% aplicat la profitul brut,cu alte cuvinte 3,2% din profitul brut realizat de o societate). Referitor la surse necontrolate, prost manageriate,etc.,nu este nici locul nici cazul sa discutam. Vrei can-can? Uita-te la majoritatea emisiunilor TV.

      cu 10 ani în urmă (17.03.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    asa nu e ok!
    Nici eu nu sunt de acord cu sponzorizarea de catre stat, indiferent cum se face, prin primarii sau companii de stat! Se fac o multime de ilegalitati, favoritisme si se platesc salarii neavenitilor!Si nu sunt de acord sa mearga banii la cine vor ei! Poate eu vreau sa dau echipelor de baschet, handbal si rugby, si nu celei de fotbal...Anual dau cei 2% echipei U Mobitelco! Si se pot face orice fel de sponzorizari in nume personal! Asa mi se pare corect! Imi place echipa Mediasului si sunt fan Tenter..dar cred ca a plecat de la Cluj la Medias pt ca erau perpective mai bune financiar la vremea aceea!Deci, noi am pierdut un antrenor remarcabil datorita faptului ca un sponsor este, sau era, mai potent financiar! Si atunci de ce sa fiu incantata de acest tip de sponzorizare, care ma atinge direct pe mine si ca cetatean si ca fan al echipei U

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Mishnu :

    Detaliat
    Nici eu nu sunt de acord ca societăți publice să sponsorizeze echipe sportive, mai ales locale (Romgaz, CEO, de exemplu, în cazul baschetului). Să direcționeze profitul către investiții în interesul public.

    În privința municipalităților, aici e discutabil. Se pleacă de la principiul că dacă majoritatea nu e de acord cu alocările financiare către sport, la următoareale alegeri votează în consecință.

    Cât privește legea sponsorizării, aceasta s-a modificat anul acesta, în ianuarie cred. Până acum firmele putea sponsoriza cât doreau într-un an, cu mențiunea că din impozitul pe profit li se deducea numai 3 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit. De anul acesta însă, pentru orice firmă care face sponsorizări mai mari decât limita admisă a deductibilităţii din impozitul pe profit, partea rămasă nescăzută se poate raporta în următorii şapte ani.

    cu 10 ani în urmă (17.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ?
    Am inteles ca sponzorizarea se face catre club , si nu poti catre o echipa dintr-un club, dedicat! As vrea sa stiu daca e adevarat , si daca da, cred ca si asta e o problema pt sponsori!

    cu 10 ani în urmă (17.03.2014)
    • YMCA alin67:

      asa e
      Da,nu poti sponsoriza doar o echipa ci clubul,ca entitate, dar poti conditiona acordarea acestor bani. Si pentru Misu: este invers, adica 20% din impozitul datorat, dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri. Conditia absolut necesara este sa ai profit,dar mai sunt si alte conditii. Acesti bani nu pot fi directionati catre investitii sau activitati care aduc profit.

      cu 10 ani în urmă (17.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!