Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Ultimele 3 minute au făcut diferența”

Eduard Popa

Eduard Popa
25.03.2018

andrei mandache steaua csm csu oradea

CSM CSU Oradea a pierdut un meci foarte disputat în deplasare, în compania celor de la CSM Steaua București, scor 85-80, în ultima etapă a primei faze din sezonul regulat.

Andrei Mandache, căpitanul celor de la CSM CSU Oradea, a oferit un scurt interviu pentru totalbaschet.ro la finalul partidei cu roș-albaștrii.

„Vorbim de echipe din top 6, care au dus să zic așa, o luptă mai grea pentru a se clasa cât mai bine acum la începutul celei de-a doua părți. Eu zic că ei au jucat mai bine în ultimele 3 minute din acest meci. Chiar dacă ei au început mai bine, noi am reușit să preluăm controlul pânâ în ultimele 3 minute. Acolo s-a făcut diferența. Au fost și mici decizii greșite de-ale noastre chiar dacă în mare parte din meci ne-am făcut jocul în defensivă. Steaua este o echipă cu jucători foarte buni, și dacă nu mă înșel au vreo 5 aruncători, plus unul care nu a jucat astăzi. Am vrut să îi oprim să nu marcheze de afară, dar ne-au surprins pe pătrundere. Până la urmă îi felicit și aștept să ne revedem în următoarele săptămâni.”

Întrebat cu privire la felul în care a jucat echipa în sfertul trei, când a întors un dezavantaj de 3 puncte într-un avantaj de 7 puncte, Mandache susține că nu au schimbat nimic în mod special:

„Sincer, nu am schimbat nimic, ne-am liniștit noi, eram puțin agitați în prima parte a meciului. Apărarea am păstrat-o la același nivel și s-a văzut acest lucru, am încetinit ritmul și am început să ținem puțin de joc pentru că în anumite situații  de pick and roll ei făceau anumite greșeli pe care noi nu le-am speculat. Cred că aici s-a făcut diferența în sfertul 3, dar pe care nu am putut să o ținem în ultimele 3 minute.”

Cât despre Top 6, căpitanul naționalei vede o a doua parte a sezonului extrem de echilibrată:

„Eu zic că nimic nu este clar, mai sunt zece meciuri în care se pot schimba multe. După cum ați văzut în meciul Timișoarei cu Clujul, a fost foarte strâns și s-a decis tot așa la final. Cred că anul acesta va fi unul foarte disputat cu foarte multe răsturnări de clasament. Singura problemă din momentul de față este că ne-am depărtat puțin de locurile 1 și 2,, dar repet, este un top șase în care vor exista răsturnări de situție pana la final.”

Andrei Mandache a reușit 12 puncte contra Stelei, cu 3 steals și 3/7 de la 3 puncte, inclusiv un four point-play în sfertul 3.

Primul meci al orădenilor în Top 6 va fi la mijlocul săptămânii viitoare, pe terenul celor de la BC SCM Timișoara.

*foto: Roby Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Anul acesta
    Suntem campioni in a pierde meciuri in ultimele 1-2 minute, nu in ultimele trei. Franklin stia cum trebuie inchis meciul (ultimele 1-2 minute) ca sã nu pierzi avantajul de puncte si tot meciul. Nu- i prima dar nici ultima oarã cand pierdeti un meci important fãrã cap... Alta data sa pierdeti meciul dupa pauza mare, decat sã pierdeti in "chinuri" in ultimele 2 minute. Povestile sa le tineti la antrenamente.

    cu 6 ani în urmă (25.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!