Stiri Vulturi

Andrei Mandache, primul triple-double la EuroBasket după 22 de ani

Eduard Popa

Eduard Popa
07.09.2017

mandache eurobasket 2017 triple double

România a pierdut ultimul duel din Grupa C a EuroBasket, în compania Muntenegrului, scor 86-69. Cu toate acestea MVP-ul partidei vine din rândul tricolorilor.

Căpitanul naționalei, Andrei Mandache, a reușit un triple double cu 14 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări, în 29 de minute. Mandache a avut un indice al eficienței de +28.

Performanța lui Andrei Mandache este a doua de acest fel în istoria EuroBasket. Prima oară când un jucător a reușit un triple-double a fost croatul Toni Kukoc, în 1995, în victoria cu Finlanda, scor 92-77. Atunci Kukoc a reușit 15 puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive, în 32 de minute.

Mandache a terminat EuroBasket 2017 cu 11 puncte pe meci, 5 recuperări, 4,8 pase decisive și 2,2 intercepții în 30,5 minute pe întâlnire.

*foto: Valentin Todea

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Pentru prestația de aseară istorică, ai reușit să intri in istorie . Felicitări si îți doresc sa ai parte de un joc catai frumos.

    cu 6 ani în urmă (08.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    felicitari
    Pentru prestația de aseară istorică, ai reușit să intri in istorie . Felicitări si îți doresc sa ai parte de un joc catai frumos

    cu 6 ani în urmă (08.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    triple double
    mandache si kukoc :)))). e adevarat ca pentru un triple double tre sa te ajute mult si echipa. aici a ajutat chiar si muntenegru, la ultima libera ratata special pentru ca mandache sa prinda defensiv :))).

    cu 6 ani în urmă (08.09.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Mandache
      Ai dreptate! Cei din Muntenegru erau online cu statistica meciului și li s-a șoptit in căști jucătorilor sa rateze și să nu se duca pe recuperare.
      Jenant comentariul tau!!!!

      cu 6 ani în urmă (08.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @soso
      soso performanta e extraordinara ... goddammit mandache and kukoc ... (eram cu statistica in fata de cand avea nevoie de 4ast si 2reb si urlam ca nebunu :)) ... ba chiar i-au ciupit o recuperare astia de la masa) ... dar la ultima faza nu mai stiu care se duce la muntenegreanu care arunca, bobe ii da locu lu mandache la recuperare, nedumerit muntenegreanu de la recuperare il intreaba pe mandache ceva ... apoi nu sare nimeni altcineva la recuperare ...

      cu 6 ani în urmă (09.09.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    deci se poate!
    Jucatorul asta a evoluat la Campionatul european asa cum o face de zece ani in LNBM, indiferent de echipa la care a fost legitimat: ca un profesionist. Mai trebuie sa avem o atitudine profesionista la FRB, la cluburi, in munca cu copiii si nu in ultimul rand la comentariile sportive care distrug si bruma de spectacol transmis de televiziune. Dupa ce facem asta mai apucam un turneu final si mai speram la un rezultat muncit si meritat. Cu minciuna, cu lenea si cu gogomania stim pana unde ajungem. Hai ca nu e asa de greu si sunt si la noi oameni dispusi sa faca asta: am avut pana nu demult un altfel de baschet, am vazut ca se poate!

    cu 6 ani în urmă (08.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    mandache
    cu 50 secunde ramase in joc, mandache mai avea nevoie de o recuperare pentru triple double. barovic a marcat cu layup, nicoara a faultat, a fost and one. imediat a fost timeout solicitat de echipa romaniei. barovic la libere s-a uitat spre mandache, a tras aer adanc in piept si a aruncat cu ratand intentionat. nimeni nu i-a challengenit reboundul lui mandache. dupa meci, mandache i-a multumit lui barovic. indiferent de asta, perfomanta lui mandache este una remarcabila, chiar si daca nu termina cu triple double.

    cu 6 ani în urmă (08.09.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Tot esti nedrept !
      Parerea mea sincera este ca s-a realizat aceasta performanta ptr. ca nu a fost papuselul sa monopolizeze toate mingile.Oricum Mandache a jucat bine toate meciurile, mai putin in cel cu Cehia , si ptr. asta merita felicitarile noastre.

      cu 6 ani în urmă (08.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      well
      io zic ca baiu romaniei a fost calota nu moldoveanu ... mingea se oprea de cate ori ajungea la el ... si daca o zic pana si 3 copii de.10 ani ... cred ca-indestul.de obvious

      cat despre faza discutata ... performanta lui mandache e extraordinara ... in afara de meciul cu cehia ... tot turneul lui a fost grozav ... dar ultima libera a fost pentru el :) (si-o merita din plin)

      cu 6 ani în urmă (09.09.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Dati Cezarului ce e al cezarului
    Nu poate nimeni contesta ca Andrei "Pitbull" Mandache a dat totul pe teren indiferent ca adversarul era la 2 sau 20 de posesii distanta.
    Da, muntenegrenii au tras cu ochiul la statistici si au facut un gest de absoluta noblete sportiva punand punctul pe "i" la Triple double.
    Si nu pentru ca Pitbull a fost coleg de echipa cu unii dintre ei sau ca erau neamuri de a 2-3-n spita sau colegi de partid...
    Cred ca au fost, si ei, impresionati de daruirea lui Andrei si au facut gestul ca atare.
    Daca adversarul a ajuns sa aprecieze modul in care "s-a batut" Andrei pentru fiecare punct, pasa, recuperare...ba mai mult, a gasit de cuviinta sa "puna umarul" la ramanerea lui in istoricul EuroBasket 2017, implicit in "Hall of fame" al competitiei nu prea cred ca ar mai fi loc de carcoteli...

    Da' noa, la noi, "ti-o iei" indiferent ca esti foarte bun sau loaza...

    cu 6 ani în urmă (09.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      mandache :)
      mai in gluma mai in serios ... cred ca prima reactie a lui mandache cand i s-a spus ca e aproape de tripple double ... o fost "ce-i aia" ... niciodata nu a fost un om interesat de statisticile personale ... si pe unde a jucat a dat totul pentru echipa ... un turneu final extraordinar permansamblu pentru el

      cu 6 ani în urmă (09.09.2017)
    Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    Pentru record si mai ales pentru efortul constant si seriozitatea aratata in toate meciurile din aceasta grupa.

    cu 6 ani în urmă (09.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!