Stiri Vulturi

Andrei Mandache redevine căpitanul naționalei după accidentarea lui Vlad Moldoveanu

David Istrate

David Istrate
21.02.2018

andrei mandache capitan romania baschet

România va disputa două partide în compania Croației și a Italiei, în a doua fereastră a preliminariilor Campionatului Mondial din 2019, care va fi organizat în China.

După ce în 2017 Vulturii au participat la Campionatul European de baschet pentru prima dată în 30 de ani, acum naționala condusă de Zare Markovski încearcă să ajungă și la Campionatul Mondial. România se află în grupa D, din care mai face parte și Olanda și după două partide jucate, Mandache & Co. se situează pe poziția a doua.

Liderul naționalei în ultimii ani a fost Vlad Moldoveanu care la Eurobasket 2017 a strâns medii de 14.5 puncte, 7.3 recuperări și 2.3 pase decisive. În sezonul trecut, internaționalul român a jucat la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca însă în vară a decis să plece la Demir Insaat în puternicul campionat turc. Acolo, Moldoveanu a fost lovit de diverse accidentări care l-au făcut să rateze o mare parte a meciurilor. Prin urmare, în urmă cu o săptămână, clubul turc a anunțat că jucătorul de 30 de ani va suferi o intervenție chirurgicală fiind nevoit să lipsească pentru o perioadă de 6 luni.

Astfel, staff-ul naționalei a decis ca noul căpitan al Vulturilor să fie tot Andrei Mandache, jucătorul lui CSM CSU Oradea. Veteranul de 30 de ani a participat la Eurobasket 2017 și a fost căpitanul naționalei României. La competiția din vară Mandache a strâns în medie pe partidă 11 puncte, 4.8 recuperări și 5.2 pase decisive. De asemenea, jucătorul lui CSM CSU Oradea a realizat o performanță istorică în duelul cu Muntenegru, când a adunat 14 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive. Acest triple-double a fost al doilea din istoria Eurobasket și primul în 22 de ani, după ce Toni Kukoc reușise 15 puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive în 1995.

În primele două meciuri din această campanie de calificare, Mandache are 4.5 puncte, 4 recuperări și 3.5 pase decisive în 24 de minute de joc. De asemenea, pentru CSM CSU Oradea, fundașul naționalei are medii stagionale de 10.2 puncte, 3.2 recuperări și 2.5 pase decisive.

România va juca vineri 23 februarie, la Zadar, împotriva Croației și luni 26 februarie, la Cluj-Napoca împotriva Italiei. Cele două confruntări vor fi transmise în direct pe Digisport 4.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!