Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Talpeș: ”Nu suntem în crema baschetului, dar ne aflăm la uşă”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.01.2019

Prezent la conferința de presă premergătoare debutului în Grupa Galbenă, managerul formației de la malul mării a vorbit despre progresul acesteia și a prefațat prima etapă, contra CS Dinamo Știința.

”Începem cea mai importantă parte a sezonului din întreaga istorie a clubului. Mă bucur că am ajuns până aici împreună. Suntem în cele mai bune 12 echipe din România. Ne aşteaptă meciuri grele, dar aceasta ne-am dorit, pentru asta am muncit. Nu suntem în crema baschetului, în primele şase, dar ne aflăm la uşă. Am crescut mult în ultimii trei ani. Proiectul nostru începe să dea roade, ceea ce ne bucură. Tinerii constănţeni au început să aibă un cuvânt de spus în echipă şi în baschetul românesc. Lotul de jucători este unde trebuie să fie în acest moment, conform tuturor criteriilor, sportiv şi de buget. Performanţa depinde şi de bugetul pe care îl ai. Suntem acolo unde ne permitem, dar niciodată nu joacă banii. Împreună cu staff-ul trehnic ne-am făcut bine treaba. Am avut şi ghinionul accidentării unui jucător important, însă pe parcurs ne-am reinventat şi abordăm încrezători faza a doua. Ne bucurăm că suntem alături de elita baschetului românesc şi că întâlnim echipe precum Dinamo, cea mai titrată din România. Avem unul dintre cele mai tinere loturi din campionat şi cu siguranţă cel mai tânăr din primele 12 echipe. Nu în ultimul rând, BC Athleltic are în componenţă cei mai mulţi jucători autohtoni", a declarat Andrei Talpeş la conferința de presă.

Managerul a vorbit și despre dezvoltarea echipei sale: ”Progresăm de la un antrenament la altul. Când vezi progres, capeţi putere să mergi mai departe. Plecăm cu ultima şansă în Grupa Galbenă, toate echipele întărindu-se, în afară de noi, dar nu ne speriem. Am început să fim competitivi, suntem în obiectiv. Ne dorim să rămânem în Grupa B în acest sezon şi vom vedea cum vom aborda sezonul următor. O luăm pas cu pas.”

Formația constănțeană s-a calificat în Grupa Galbenă de pe locul 3, cu 18 puncte accumulate dupa 6 victorii și tot atâtea înfrângeri. De precizat, este faptul că toate echipele calificate în Grupa Galbenă vor porni cu punctajul de la 0,unde vor întâlni adversari din Grupa Valorică A, CSA Steaua și Dinamo Știința, din Grupa Valorică B, CSO Voluntari și CSM Mediaș și adversarii din Grupa C, pe CSM Phoenix Galați.

Partida dintre BC Athletic Constanta și CS Dinamo Știința se joacă sâmbătă, 19 ianuarie începând cu ora 17, în sala Sporturilor Constanta.

 

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!