Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andriy Agafonov: „Sper să ajungem cel puțin în semifinale”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.07.2017

BCM U Pitești este una dintre echipele cele mai active pe piața transferurilor în această vară, având deja semnate 3 contracte noi cu jucători români, Nicoară, Lazar și Ciotlăuș, respectiv două noutăți din străinătate, Porter Troupe și Andriy Agafonov. Pivotul ucrainean a oferit și primele declarații din postura de jucător al formației din Trivale. 

„Pentru mine, cred că acest transfer este unul important deoarece voi putea juca într-un nou campionat. În acest moment nu știu prea multe despre echipă. Știu, în schimb, faptul că liga românească este într-o continuă creștere de la an la an, devine mai puternică. Sunt mulți jucători buni aici. Îmi aduc aminte faptul că am jucat o dată la Pitești, în FIBA Europe Cup, împotriva unei alte formații. Piteștiul a terminat ultimele sezoane pe pozițiile 5-6, dar acum sper să ajungem cel puțin în semifinale. Voi da tot ce am mai bun, vom lupta pentru medalii”, a subliniat Andriy Agafonov, citat de site-ul oficial al clubului piteștean. 

Agafonov are 31 de ani și măsoară 2.08 m în înălțime, fiind capabil să evolueze pe pozițiile 4 și 5. Ultima dată a evoluat în Lituania la Pieno Zvaigzdes, atât în campionat, cât și în EuroCup, respectiv puternica Ligă Baltică. La nivel de campionat, noul elev a lui Hristu Șapera a bifat 39 de meciuri în ultimul sezon, având medii de 10.4 puncte, 4.6 recuperări și 11.5 la eficiență, totul în 22 minute petrecute în medie pe parchet. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!