Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andriy Agafonov a fost cel mai bun marcator al Piteștiului în partida cu U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
05.01.2018

agafonov pitesti u bt cluj

Joi, 4 ianuarie, în Trivale, s-a jucat partida dintre BCM U Pitești și U BT Cluj-Napoca. Oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 82-81, într-o partidă care a contat pentru etapa a XII-a a LNBM.

Pivotul gazdelor, Andriy Agafonov a avut un meci foarte eficient din punct de vedere ofensiv. În aproape 30 de minute petrecute pe teren, ucraineanul a înscris 7/10 aruncări de două puncte și 2/2 de la distanță, pentru un procentaj de 75% al aruncărilor. Astfel, Agafonov a marcat 20 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 5 pase decisive cu un indice de +22 la eficiență. Din păcate pentru echipa sa, cu un minut înainte de final jucătorul de 32 de ani a făcut al cincilea fault și a fost nevoit să părăsească terenul.

Cu toate acestea, printr-o nouă evoluție bună, Andriy Agafonov arată o constanță în joc fiind un jucător periculos sub panou și nu numai. În acest sezon, pivotul lui BCM U Pitești are medii de 17.3 puncte/meci și 6.3 recuperări/meci și este unul din cei mai buni jucători ai echipei sale.

Un alt jucător al gazdelor care s-a remarcat este fundașul Aleksandar Kostoski, care a avut tot 22 la eficiență. Acesta a pus pe tabelă 15 puncte, a pasat decisiv de 6 ori și a recuperat mingea de 5 ori în 30 de minute de joc. Însă, mai importante au fost momentele în care Kostoski a făcut aceste faze. Cu 9 minute rămase până la finalul meciului, la scorul de 65-63 pentru oaspeți, macedonianul a marcat două libere și apoi un coș de 3 puncte, prin care și-a adus echipa în avantaj. Apoi, în ultimul minut, când echipa sa era condusă la un punct după and-one-ul lui Sakic, Kostoski a înscris cu mult sânge rece o nouă aruncare de la distanță. Însă, efortul său nu a fost de ajuns în această partidă, echipa sa pierzând dramatic, la un singur punct.

Dincolo de faptul că are niște statistici foarte bune, de 13.3 puncte/meci, 3.1 recuperări/meci și 4.9 pase decisive/meci, Aleksandar Kostoski a arătat ca un jucător care își ajută echipa exact atunci când este  nevoie.

Căpitanul echipei, Porter Troupe a marcat 19 puncte, însă a avut și 7 greșeli, înainte de a fi eliminat pentru faulturi. De asemenea, Titus Nicoară a înscris 12 puncte și a recuperat mingea de 7 ori.

Pentru formația lui Hristu Șapera, următorul meci va avea loc duminică, de la ora 18:00, pe terenul lui BC SCM Timișoara, și acesta va putea fi vizionat în direct, pe Digisport 4.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!