Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Angel Robinson, prima stranieră de la CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.09.2018

Angel Robinson va juca din nou în Liga Națională de Baschet Feminin pentru o formație din Târgu Mureș. După ce a evoluat în ultimele două sezoane la fosta prim-divizionară Sirius, americanca se alătură formației feminine de la nou-înființatul CSM Târgu Mureș. Extrema de 29 de ani a încheiat sezonul precedent în Spania.

CSM Târgu Mureș și-a adus și o jucătoare străină. Angel Robinson a revenit sub comanda lui Ionel Brustur, pe care l-a avut antrenor și în ultimul sezon, la Sirius Târgu Mureș. Americanca de 1,75 înălțime s-a alăturat deja noii sale formații, pentru care a jucat în primul meci amical din această perioadă de pregătire. Mureșencele au cedat cu 72-97 pe propriul teren cu Olimpia CSU Brașov. Robinson a înscris 18 puncte pentru gazde și a oferit 8 pase decisive. Vom reveni cu detalii despre acest amical.

Extrema de 29 de ani a venit în campionatul românesc în noiembrie 2016, când s-a alăturat celor de la Sirius Târgu Mureș. În primul sezon alături de alb-roșii a intrat în 20 de partide în campionat, cu medii de 19.9 puncte, 6.7 recuperări și 5.1 pase decisive. A deținut recordul de puncte marcate în acea ediție a LNBF, 45 într-un duel cu CSBT Alexandria. Le-a dus pe mureșence până în semifinalele cupei, cu medii de 16.4 puncte, 7.3 recuperări și 4.7 pase decisive în trei partide din competiția eliminatorie.

În 2017 a continuat alături de Sirius, dar a plecat în Spania după finalul primei faze a sezonului regulat, în luna februarie a acestui an. A jucat 16 meciuri din campionat, având medii de 18.1 puncte, 6.4 recuperări și 5 pase decisive în 36:40 minute/meci. A jucat 8 partide pentru Campus Promete Logrono în prima ligă spaniolă, cu medii de 12.3 puncte, 3.9 recuperări și 3.9 pase decisive. A mai evoluat de-a lungul carierei în Polonia, Elveția, Suedia și Statele Unite.

CSM Târgu Mureș le-a mai avut pe foaia de joc la primul amical pe: Georgiana Plăvițu, Antonia Radu, Bianca Voica, Kata Meszaros, Mihaela Maxim, Andreea Feises, Cristina Badi, Diana Ignat-Kelemen, Eszter Nagy, Beata Bokor și Ingrid Fazakas.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!