Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Anna Kiriienko, a doua stranieră care pleacă de la SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.02.2018

Despărțirile continuă la gruparea de pe Bega. După Maegan Conwirght, a venit rândul ucrainiencei Anna Kiriienko să părăsească echipa, după rezilierea contractului. Coșghetera echipei, Dlesha Lloyd, a semnat în Australia, dar va merge acolo după finalul sezonului european.

Kiriienko a fost ultima jucătoare adusă de echipa timișoreană înainte de startul sezonului. Aceasta s-a alăturat lotului după cantonament. A jucat în 15 meciuri din Liga Națională, cu medii de 14:41 minute, 4.9 puncte, 3.3 recuperări și 4.5 eficiență medie. Ucraineanca a avut un singur meci cu peste 30 de minute și doar în două a trecut de borna 20. În partidele cu CSU Alba Iulia și Sirius Târgu Mureș a jucat sub 3 minute, iar în ultima etapă, cu Olimpia CSU Brașov, nu a intrat deloc.  

Cele mai multe puncte în campionat le-a reușit la Sfântu Gheorghe, 12. A mai evoluat în cele două meciuri din Cupa României, împotriva celor de la FCC ICIM Arad. În tur a marcat 13 puncte în aproape 24 de minute, iar la retur a jucat 28 de minute, cu 6 puncte. Ucraineanca de 24 de ani ar putea rămâne în Liga Națională.

După plecarea lui Conwright, Dlesha Lloyd a devenit coșghetera echipei. În ultima partidă a stabilit un nou record de puncte în actuala ediție de campionat, 46. Americanca a semnat un contract cu Rockingham Flames, în Australia. Aceasta se va întoarce în competiția australiană la finalul sezonului european. A jucat acolo și în sezonul trecut, venind mai târziu la reunirea echipei timișorene.

Lloyd are medii de 21 de puncte, 7.3 recuperări și 3.4 pase decisive, cu 23 eficiență medie. A jucat în 16 meciuri de campionat, 36:31 minute. Rămâne de văzut dacă americanca va încheia sezonul la gruparea de pe Bega sau va alege să plece din cauza problemelor financiare. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!