Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ante Gospic este cel de-al 6-lea străin din lotul lui CSA Steaua București

David Istrate

David Istrate
20.09.2018

În cursul acestei zile a fost anunțat și cel de-al 6-lea străin care a semnat cu CSA Steaua București și anume Ante Gospic, un pivot în vârstă de 28 de ani. Prin urmare, lotul condus de Sașa Ocokoljic este în mare parte finalizat. 

În acest moment, din formația militară fac parte: Andrei Mandache, Ante Delas, Zarko Djuric, Nikola Malesevic, Skylar Spencer, Aleksandar Vlahovic, Ante Gospic, Radu Vîrnă, Victor Petrache și Sabin Cîrstoveanu.

Cea mai nouă achiziție a Stelei, Ante Gospic a jucat baschet la nivel de colegiu în NCAA, pentru Flagler Saints. Timp de două sezoane, sportivul de 2.03 a evoluat în 46 de partide având medii de 14.6 puncte, 8.1 recuperări și 1.3 pase decisive. La întoarcerea în Europa, Gospic a semnat cu Bodegas Rioja Vega Logrono, formație din liga a doua spaniolă. Cu toate că pivotul croat nu a impresionat în evoluțiile sale, în sezonul 2014-2015 acesta a semnat cu Horsens IC, în prima ligă daneză. În acest loc, statisticile jucătorului au crescut ajungând la 10 puncte, 3.5 recuperări și 1.4 intercepții.

Prin urmare, în următorul an competițional, Gospic s-a întors în țara sa natală, unde a evoluat pentru KK Zaboc și apoi pentru KK Cibona, o formație importantă din prima ligă. În două sezoane și jumătate petrecute în maieul lui KK Cibona, baschetbalistul născut la Zadar a intrat în 104 meciuri și a avut medii de 4.6 puncte și 2.1 recuperări. În a doua parte a sezonului 2017-2018, Ante Gospic s-a transferat în PRO A, liga a doua germană, la Rhein Stars Koeln.

În cele din urmă, după multă experiență acumulată în patru ligi diferite, Ante Gospic a semnat cu CSA Steaua București, echipă alături de care va încerca să obțină o poziție cât mai bună în Liga Națională.

*foto: koelnsport.de

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!