Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Anton Rotaru, MVP-ul turneului de U16, a debutat la seniori în această seară

David Istrate

David Istrate
19.02.2019

Anton Rotaru (#7), alături de naționala U16 a României

În seara aceasta, U-BT Cluj-Napoca a disputat un joc amical cu Overseas Basketball Combine, reușind să învingă la o diferență de 14 puncte, scor 95-81. Având în vedere problemele de lot ale echipei sale, Mihai Silvășan a decis să se bazeze o bună parte din meci pe jucătorii tineri ai clubului.

Așadar, nu mai puțin de 8 jucători sub 21 de ani au evoluat pentru deținătoarea Cupei României în acest meci. Andrei Mureșan a jucat cel mai mult, aproape 23 de minute, fiind urmat de Mihai Cârcoană, ce a stat pe teren 18 minute și de David Vida, cu 13 minute jucate. Cu toate acestea, cea mai bună prestație a venit din partea lui Anton Rotaru, fiul fostului baschetbalist Horea Rotaru.

În 12 minute de joc, Rotaru a marcat 11 puncte la care a adăugat o pasă decisivă, o intercepție și un fault obținut, pentru un indice al eficienței de +8. Jucătorul de 16 ani a aruncat de 7 ori de la distanță, reușind să înscrie de 3 ori și de asemenea a marcat două libere. Mai mult decât aceste cifre, MVP-ul turneului U16 din sezonul precedent a arătat foarte mult curaj și dezinvoltură în joc, fiind aplaudat de toți suporterii prezenți în sală.

La finalul primului său joc pentru echipa de seniori a lui U-BT Cluj-Napoca, Rotaru a declarat următoarele:

A fost extraordinar. A fost o experiență frumoasă și chiar sunt fericit că am reușit un meci bun. Au fost grele (n.r. Antrenamentele pe care juniorii U16 le-au avut cu lotul de seniori.) dar mi-au plăcut foarte mult. Am învățat că trebuie să muncesc mult ca să ajung undeva. De la tatăl meu am învățat să arunc când sunt liber și se pare că azi am avut o zi bună.”

În plus, Anton Rotaru a fost lăudat și de antrenorul principal al echipei clujene, Mihai Silvășan.

Am avut niște flashuri foarte interesante de la Toni Rotaru care a avut curaj. Cum a intrat, a aruncat de 3 și a reușit să marcheze, o chestie foarte pozitivă. El are 16 ani, dacă nu mă înșel. Într-adevăr, tatăl lui, Horea Rotaru, coincidență, a fost primul meu antrenor de la echipa de seniori. El m-a adus la echipa mare și mi-a dat minute încă din prima. Toni are talent, are o mână bună de trei, la fel ca tatăl său, și depinde doar de el. În primul rând, trebuie să muncească enorm de mult pentru a ajunge jucător de baschet.”

*foto: fiba.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    A avut acele primele 3 coșuri de 3 puncte foarte curate și a arătat că nu are trac. Sper să-l vedem mai des și nu doar pe bancă. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (20.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!