Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Încrederea este arma noastră principală”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2015

CS Energia Târgu Jiu a obținut o victorie extrem de importantă în campionat chiar împotriva ocupantei primei poziții, Steaua CSM EximBank București. Oltenii s-au impus cu 79-67 la capătul unui meci în care nu au cedat nici măcar o secundă conducerea jocului. 

Antonis Constantinides, tehnicianul care face o treabă excelentă pe banca Energiei, a vorbit despre duelul cu formația bucureșteană, explicând care au fost principalele puncte forte ale echipei sale în acest duel.

„În primul rând trebuie să-i felicit pe jucătorii mei. Pentru noi, rezultatul din acest meci cu Steaua înseamnă foarte mult. Am spus-o de mai multe ori şi chiar şi înainte de acest meci, am jucat împotriva celei mai bune echipe din campionat. Aş vrea să transmit jucătorilor şi antrenorului de la Steaua toate cele bune şi mult succes până la finalul actualui sezon. Sper că vor găsi calea să termine pe primul loc, pentru că, până la urmă, este echipa care a avut cea mai mare constanţă pe parcursul acestui campionat.

Meciul de acum a fost invers faţă de cel de la Bucureşti, iar motivul pentru care am pierdut atunci la Steaua, s-a transformat azi în favoarea noastră. Motivul este reprezentat de recuperările pe care le-am făcut în acest meci. Atunci când ai cu 17 recuperări mai mult decât adversarul este foarte greu să mai pierzi meciul. Minut cu minut am găsit soluţii, am folosit foarte bine contraatacul şi apărarea agresivă şi probabil asta a fost şi cheia care ne-a dat imboldul pentru câştigarea meciului. Pe de altă parte, avem şi un jucător nou, pe Lamont Mack, şi nu am avut şansa în aceste două zile de când a venit să lucrăm foarte mult cu el, mai ales în zonă. Astfel, în sfertul doi şi la începutul sfertului trei am avut o problemă în apărarea-zonă a Stelei. Cred că este vorba şi de încredere, căpătată după meciurile din EuroChallenge. Este incredibil cum în ultimele două luni am reuşit să avem încredere atunci când intrăm pe teren şi această încredere o aplicăm atât în meciurile din Europa, cât şi în meciurile din campionatul intern. Această încredere este arma noastră principală”, a declarat Constantinides la finalul întâlnirii în cadrul unei conferințe de presă. 

În urma victoriei înregistrate în fața celor de la Steaua, gorjenii au acumulat cel de-al 30-lea punct în clasamentul Ligii Naționale, având un bilanț de 11 meciuri câștigate și 8 pierdute. Formația din Târgu Jiu are un meci relativ ușor în runda următoare de campionat în fieful „urșilor” de la Timba Timișoara. Aceștia vor mai juca până la finalul sezonului în compania celor de la SCM U Craiova, U-BT Cluj, BC Mureș Târgu Mureș și Gaz Metan Mediaș. În tot acest timp, Milosevic, Watson și compania vor da piept de cel puțin 2 ori cu francezii de la Le Mans în sferturile de finală ale EuroChallenge. 

În altă ordine de idei, AICI puteți citi un interviu foarte interesant realizat de FIBA Europe cu antrenorul Energiei, cipriotul Antonis Constantinides.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!