Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Pentru mine nu a fost doar o simplă victorie”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.10.2014

Elevii lui Antonis Constantinides au câștigat primul meci din noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, trecând pe teren propriu de Baschet Club Timișoara la 10 puncte diferență, scor 78-68. La finalul meciului, tehnicianul cipriot a vorbit pe larg despre acest succes al echipei sale, ținând să scoată în evidență evoluțiile anumitor jucători din lot.

„Pentru mine nu a fost doar o simplă victorie. A fost o victorie mare, nu doar că am câştigat împotriva Timişoarei, care are o echipă foarte bună în acest an, ci pentru că am câştigat primul meci în care am găsit şi o cale să trecem peste toate problemele din ultima perioadă. Am avut zile întregi, chiar şi cu o zi înainte de meci, în care nu am reuşit să fac antrenament cu toată echipa. I-am avut pe cei doi, Vlaicu şi Ştefan, plecaţi la campionatul de 3×3, iar noi am avut ghinion că Louis s-a accidentat la antrenamente, în timp ce ei erau plecaţi. A urmat apoi accidentarea lui Porter şi Turner, tot la antrenament. Din fericire, accidentarea lui Turner nu a fost aşa de gravă, dar din păcate la Porter a fost vorba de ceva mai serios, el lipsind la acest meci. Când faci pregătirea pentru un astfel de meci şi îţi lipsesc mai mulţi jucători, devine un lucru foarte dificil să pregăteşti un astfel de meci.

Sunt mândru de jucătorii mei, pentru că astăzi au arătat în afară de abilităţi, şi o altă imagine a echipei. O imagine pe care eu vreau să o văd mereu, cu o apărare agresivă şi cu pasiune, iar în atac cu mai multe selecţii şi opţiuni de a înscrie. Cred că a fost primul meci în care am jucat şi noi cu un pivot, şi nu pentru că Larry a fost un jucător determinant astăzi în atac prin cele 19 puncte pe care le-a înscris, dar şi prin faptul că a făcut şi o apărare extraordinară, a oprit pătrunderile adversarilor şi a făcut recuperări.

Tal este unul dintre jucătorii care aduce energie atunci când intră în teren, are soluţii atât ofensive, cât şi defensive, însă de multe ori trebuie să gândească mai matur ambele aspecte ale jocului. Asta discutăm cu el în fiecare zi. Chiar am discutat cu cei din conducerea clubului, că este un jucător în care noi trebuie să investim. Înainte de meci discutam cum o să împărţim minutele, cele 28 de minute, pe care Porter le petrece de obicei în teren. Nu au fost alocate doar lui Tal, pe lângă el a mai fost în teren un jucător care astăzi a fost cheia succesului, Daniel Tudosă. A făcut o apărare extraordinară la Jovanovic, la distrus din punct de vedere defensiv pe Jovanovic, iar în opinia mea s-a apărat chiar mai bine decât Watson la Jovanovic”, a mărturisit Constantinides, fiind citat de site-ul oficial al clubului gorjean. 

În runda cu numărul 4 din LNBM, Energia Târgu Jiu va sta, însă, joi, 23 octombrie, va disputa la Pitești împotriva celor de la BCM U un meci restant din cadrul etapei a 2-a. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!