Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides continuă la Energia Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.05.2015

Tehnicianul care a condus Energia Târgu Jiu spre cel mai bun sezon din istoria clubului, cipriotul Antonis Constantinides, a anunțat că își va prelungi contractul cu formația gorjeană și pentru stagiunea 2015-2016. La finalul acestui sezon, Energia cu Constantinides pe banca tehnică, a cucerit medalia de bronz în FIBA EuroChallenge la prima participare a clubului într-o competiție europeană, respectiv medalia de bronz în Liga Națională de Baschet Masculin.

„Sper că din sezonul viitor, din moment ce m-am hotărât să rămân aici, să-i am pe cei mai mulți dintre ei alături de mine, dar cu toți trebuie să înțelegem și să respectăm orice decizie va lua fiecare în parte în cazul în care va găsi ceva mai bun decât la Târgu Jiu, pentru că merită din plin acest lucru. Așa cum am arătat în teren, trebuie să gândim și să privim cât mai sus. Nu știu dacă acest în sezon am privit mult prea sus, dar pentru mine asta este normalitatea. Dacă vrei să ajungi în top, trebuie să te gândești în primul rând la acest lucru. Vom încerca sezonul viitor să facem lucruri mai mari decât am făcut sezonul acesta. Nu știu dacă anul acesta a fost prea mult, dar asta este ceea ce cred eu și ce am eu în minte ca antrenor. Vom încerca să mergem la fel de sus în EuroChallenge, dar nu știu dacă vom putea realiza acest lucru, iar din moment ce de anul acesta am vorbit de titlu în România, nu sunt genul de antrenor care să mă tem de obiective sau lucruri mărețe, voi încerca să contruiesc echipa în așa fel încât să ne luptăm pentru campionat sezonul viitor. Nu știu dacă vom reuși acest lucru, dar vom încerca. În privința jucătorilor nu este un aspect despre care să discutăm în public despre nume. Îmi doresc ca cei mai mulți dintre ei să continue aici la Târgi Jiu, alături de mine. Va trebui să respectăm decizia fiecărui jucător, dacă vor dori să meargă în altă parte. Din moment ce Louis vrea să renunțe voi încerca să-i păstrez pe toți ceilalți alături de mine.

Mai am câteva zile până cei voi pleca în Cipru, timp în care voi vorbi cu antrenorul secund Claudiu Alionescu și domnul Cumpănașu pentru a pune la punct cât mai multe aspecte legate de sezonul viitor. În primul rând trebuie să terminăm rosterul de jucători români, pentru că de anul viitor se va introduce regula cu jucătorul român obligatoriu în teren. În momentul în care terminăm cu jucătorii români ne vom ocupa de jucătorii străini”, a declarat Constantinides pentru site-ul oficial al clubului din Târgu Jiu.

Constantinides a ajuns la Târgu Jiu în vara lui 2014, reușind alături de Energia Târgu Jiu un sezon de excepție. Pe lângă performanța extraordinară din EuroChallenge și locul 3 în LNBM, oltenii au jucat SuperCupa României, iar în Cupa României au fost foarte aproape de calificarea în Final Four.  

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!