Stiri

Anunţ TotalBaschet: Facem apel la bun simţ!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
27.11.2014

Foto: Zsigmond Bathori

În urma materialului publicat pe site-ul oficial al Baschet Club Mureş Târgu Mureş în care s-au dezminţit informaţiile publicate pe site-ul Total Baschet cu privire la despărţirea jucătorului Edi Sinadinovic de gruparea mureşeană, afirmându-se că "nu din cauza neplăţii salariilor pleacă Sinadinovic", site-ul de baschet #1 în România doreşte să îşi exercite dreptul la replică prin vocea fondatorului Sabin Gherdan.

Datorită unor elemente atât obiective cât şi legate de noul meu statut la site-ul totalbaschet.ro, în ultima perioadă am stat departe de tot ceea ce a însemnat implicare activă şi pasivă în munca redacţională a totalbaschet.ro. Cu toate că mi-am asumat acest statut, nu pot să rămân pasiv când este vorba de imaginea şi credibilitatea site-ului TotalBaschet, imagine la care s-a trudit timp de mai bine de patru ani.

Doresc să îmi exercit dreptul la replică cu privire la anunţul oficial publicat pe site-ul Baschet Club Mureş Târgu Mureş, prin vocea domnului preşedinte Cornel Lungu. În spirit de reciprocitate solicit domnului Cornel Lungu şi domnului ofiţer de presă Kádár Zoltán să pubice integral textul dreptului la replică pe prima pagină a site-ului bcmures.com, într-un loc vizibil, după cum site-ul totalbaschet.ro a procedat în urma solicitării domnului Cornel Lungu. 

Cu toate că prin acest text ne vom compromite o mare parte din sursele noastre, iar altele apropiate vor privi cu reticenţă o eventuală posibilă informare în viitorul apropiat, dorim să vă prezentăm şirul de evenimente care a dus la redactarea articolului, pe surse, cu privire la situaţia lui Edi Sinadinovic. Fundaşul de origine sârbă a evoluat stagiunea trecută la BCM "U" Piteşti. Datorită legăturii speciale între acesta şi unul dintre cei mai împătimiţi iubitori al sportului cu mingea la coş, Lucian Călinescu, cei doi au rămas în relaţii foarte bune. La scurt timp după decizia sa de a părăsi pe BC Mureş, comunicată staff-ului mureşean, Edi l-a contactat pe Lucian şi i-a explicat situaţia în care se află. Sportivul i-a explicat lui Lucian că au anumite probleme fianciare şi că nu şi-a primit banii pentru munca depusă. Culminate cu zvonurile din sânul lotului, ştirea a fost publicată a doua zi.

Miercuri dimineaţă am fost contactat telefonic de domnul Cornel Lungu pentru a fi luat la rost cu privire la informaţia apărută pe site-ul totalbaschet.ro. În cursul zilei m-am informat şi am luat legătura cu jucătorul Edi Sinadinovic, care mi-a confirmat că părăseşte BC Mureş datorită venirii lui Adamovic respectiv datorită problemelor financiare cu care el personal s-a confruntat. Pentru a se putea confirma veridicitatea acestei convorbiri doresc să adaug că Sinadinovic mi-a relatat că salariul său la BC Mureş este de 4.200 de euro ori opt luni de zile, însă pentru a nu apărea această sumă în acte, salariul total de 4.200x8 luni a fost împărţit pe 10 luni pentru a figura lunar cu o sumă mai mică (Nu am înţeles această politică, însă nu e treaba mea).

Miercuri seară am luat legătura cu domnul Cornel Lungu pentru a-i comunica conversaţia purtată cu Edi Sinadinovic. Răspunsul a fost următorul: "Ce, acuma contactaţi voi jucătorul? Ca să ce? Nu trebuia să se scrie aşa ceva". Cu privire la aspectele financiare domnul Cornel Lungu mi-a recunoscut că au existat anumite probleme financiare "întârzieri de trei zile, dar acestea nu probleme financiare". Cu alte cuvinte, a existat acea probleme pe care dânsul a negat-o în public(!).

Mai doresc să subliniez că nu este pentru prima oară când domnul Cornel Lungu pune presiune pe presa baschetbalistică din ţară. Vara aceasta, după ce site-ul totalbaschet.ro a publicat pe surse transferul a patru jucători (informaţie care, bineînţeles, s-a adeverit), domnul Cornel Lungu a exercitat o presiune foarte mare la adresa tinerilor redactori din structura site-ului. De asemenea, la scurt timp după publicarea materialului domnul Cornel Lungu m-a contactat telefonic pentru a mă lua la rost şi a mă întreba de ce s-au redactat acel articole. Doresc să-i reiterez respectuos domnului Cornel Lungu că perioada în care informaţia era secretă şi manevrată în funcţie de interese a trecut de peste 20 de ani. 

De asemenea, domnul Lungu mi-a promis că mă va anunţa după fiecare transfer oficial, pentru a putea publica informaţia pe site. În cei patru ani de existenţă TotalBaschet nu am primit niciun telefon din partea domnului Cornel Lungu, decât atunci când exista un aspect de reproşat.

Cu privire la Szabo Tibor, care nu este un domn şi faţă de care bunele maniere se împotrivesc în a-i acorda respect, implicarea lui în acest episod nu mă surprinde. În urmă cu exact un an Tibor m-a contactat telefonic pentru a mi se plânge de faptul că site-ul totalbaschet.ro a publicat pe surse transferul lui Ante Krapic la Asesoft Ploieşti (evident, jucătorul efectuase deja antrenamente cu campioana en-titre). Mi-a spus că contractul nu a fost semnat, iar astfel el va pierde câteva sute de euro comision deoarece noi am publicat informaţia. După aceea mi-a propus un târg, să-mi ofere în exclusivitate transferurile jucătorilor pe care îi reprezintă(dovada în anexă: o poză cu lista jucătorilor pe care îi reprezenta) cu condiţia ca site-ul totalbaschet.ro să nu publice nimic despre acei jucători fără acordul său. Bineînţeles că am refuzat. Din acel moment au început ostilităţile faţă de mine şi totalbaschet.ro.

Nu în ultimul rând, domnul Cornel Lungu specifică în comunicatul de presă că "din partea site-ului totalbaschet.ro absolut nimeni nu a stat de vorbă nici cu reprezentantul jucătorului și nici cu conducerea clubului BC Mureș". Doresc să adresez o întrebare publică, atât dumnealui cât şi tuturor celor care citesc acest site: Cât de eficientă devine informarea şi cât de mult îşi pierde acest site din scopul legitim, dacă de fiecare dată când informaţia ce vizează un club trebuie verificată de încă două persoane, club şi agent? Multe similitudini între această doleanţă şi un regim apus.

Trebuie să recunosc, în ultima perioadă site-ul Total Baschet nu se află la parametrii normali deoarece nu trece prin cea mai fastă perioadă a existenţei sale. Încercăm să revenim la aceeaşi turaţie, însă e nevoie de timp şi mult sprijin, financiar şi logistic, care în momentul de faţă lipseşte cu desăvârşire. Nu pot însă să nu remarc loviturile care sunt trimise din toate părţile, într-o peroadă destul de vulnerabilă pentru noi. Ceea ce mi se pare total lipsit de fair-play! Doresc să subliniez că acest site a fost fondat din pasiune pentru baschet, încă din perioada în care alte personaje bine cunoscute fugeau după bani, şi nu are un alt scop decât informarea cititorilor noştri. Baschetul nu este un sport de o asemenea anvergură, cel puţin acum, pentru a putea susţine un trust de presă dedicat exclusiv, pentru a putea genera suficiente resurse materiale.

În final doresc să fac un apel la bun simţ domnului Cornel Lungu. E normal să-ţi protejezi echipa, însă nu e normal să arunci cu pietre în ceilalţi. Eu am făcut un prim pas în faţă, aştept şi din partea dânsului.

Iar cu privire la "prietenii" mei din Oradea cărora nu le convine/place modul/informaţia prezentată pe acest site le sugerez să se îndrepte către alte site-uri care prenzintă baschet. În ultima perioadă au apărut foarte multe, iar acest lucru este îmbucurător. Concurenţa a fost mereu un fapt generator de aspecte pozitive!

Sabin Gherdan

40 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    oradea
    Nu stiu cine sunt acei "prieteni", eu unul nu am nimic de reprosat, ba chiar apreciez acest site.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    serios??
    Saracul Edi, sa ai PROBLEME FINANCIARE cand ai salar de 4200eur si sa ai intarziere de 3 zile?!?! vai vai... rasul lumii

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Garantezi ca este vorba de doar 3 zile? Din pacate baschetul este extrem de infestat de extrem de multe specimene de virusi si bacterii (la modul absolut general) care vorbesc una si fac de fiecare data alta! Cred ca ar trebui sa apara obligativitatea contractelor FIBA si nu tot felul de contracte diverse! Pana la urma cred ca avea dreptate mitocanul de Iacobescu si chiar avem nevoie de un campionat profesionist cu tot ce inseamna asta pentru a scapa de tot felul de discutii diverse!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Big Ghitza :

    ...
    D-le Sabin Gherdan... se pare ca ati avut parte de o noapte zbuciumata...
    Interesant articolul... multe aspecte de culise puse pe tapet, nu stiu insa daca este bine ca le publicati...
    Iar daca tot dati atatea nume in articol, atunci ar fi bine sa spuneti exact care sunt acei prieteni din Oradea de care vorbiti, nu de alta, dar suntem multi oradeni care citim cu placere articolele de pe acest site, chiar daca au unele lacune, si nu mi se pare fair sa catalogati toti oradenii ca anti-total-baschet (eu cam citesc majoritatea comentariilor si nu mi s-a parut o regula ceea ce afirmati) si sa le sugerati Dvs. ce sa faca in timpul lor liber... Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni, poate ca va convine mai mult comentariile pline de can-can-uri, injuraturile dintre anumiti useri, ingamfarea altora samd... Nu stiu ce problema aveti cu oradenii, dar nu mi se pare normal sa catalogati intr-un fel doar o singura parte din cititorii acestui site... in rest va urez inca 40 ani si sa ne furnizati in continuare informatii cat mai pertinente.
    PS - niste scuze fata de majoritatea oradenilor rspectuosi de pe site cred ca ar fi binevenite din partea Dvs... nu de alta, dar chiar Dvs apelati la bun-simt si in paragraful urmator manjiti fara nici un fel de retinere...

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Se poate ca acei prieteni sa fie Adrian Micnic care este din Oradea! Este o presupunere deoarece habar nu am despre ce ii vorba!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Petru cine imi da cu minus, tin sa va mentionez ca eu ii respect la fel pe amandoi si nu vreau sa ii improsc pe niciunu cu noroi!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești urzeala :

    ;)
    Respect... si speram ca atitudinile di vremurile apuse sa dispara cat mai repede

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    parere
    Mi se pare ca este vorba de o rabufnire a "redactorului-sef" care nu a mai putu suporta insistenta si tonul agresiv al domnului Lungu a carui nume este asociat in fiecare an de cel putin un scandal. Lipsa totala de profesionalism daca am ajuns ca Presedinte sa-i sune pe cei din presa scrisa sa ceara anumite lucruri si sa faca scandal. Aici vorbim de site amator care trebui sprijinit cu informatii si nu ca telefoane si cerinte.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    salut!
    Un nou Tolontan?! avem nevoie de cit mai multi! ole!
    p.s.'prietenii' sint aia dintre ghilimele, nu v-ati prins?

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Mira, nu cred ca a vrut sa va jigneasca pe voi suporterii, nu cred ca la voi s-a referit..... cred ca daca era vorba despre asta ar fi putut mai usor sa va baneze adresele de IP!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      @ARM
      pai asta am zis si eu: nu la noi s-a referit... 'prieteni' intre ghilimele inseamna 'dujmani' :))or fi avind ei 'prietenii' lor, care nu sint musai cei care comenteaza pe aici; dar, in aceeasi (dez)ordine de idei, daca n-ai 'prieteni' nu e bine, tre' sa te urasca cineva, face bine la scris!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu cred ca ii rau intentionat Sabin Ghrdan dar cateodata are reactii mai ciudate, dar tinand cont de munca depusa cred ca putem fi si noi mai toleranti cand spune ceva "aiurea" pentru ca pana la urma toti facem greseli!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea Big Ghitza:

      pt mira
      la prima postare, prieteni a fost fara ghilimele, probabil si-au dat seama de greseala si au modificat ulterior...

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    of of si mai mai
    De fapt, ghilimelele erau optionale, fiindca a zis 'prieteni... carora...' - alora le transmitea mesajul. Jurnalismul nu e o chestie usoara si menirea nu e a scrie ce place, ce e simplu, iar cei de aici sint -cred- niste entuziasti destul de nealterati. Eu de aceea ii citesc. Si din obisnuinta :)

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Prostii
    Eu cred ca totalbaschet isi baga nasul unde nu-i fierbe oala.
    Interviu Sinadinovic dupa plecarea de la Mures: http://bcmuresfans.com/2014/11/27/mini-interview-edi-sinadinovic/

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Interviul nici nu confirma nici nu infirma ce a spus TB sau Lungu....... nu are nici o concludenta! Si pana la urma treaba presei ii sa isi bage nasul acolo unde nu ii fierbe oala si nu sa scrie articole la comanda pentru ca, daca face asta, devine un simplu organ de propaganda si nu presa!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea b4 :

    Despre multe
    Nu am scris niciodată vreo opinie pe acest site, dar de această dată s-a ajuns prea departe. E trist faptul că în România nu există o lege foarte clară legată de meseria de jurnalist. Doar pentru că ai un site pe care publici informații nu înseamnă că ești un jurnalist. Prea ușor ajungi să lucrezi în această breaslă și prea mulți își arogă această meserie.

    Revenind la toată această poveste. În primul rând, un jurnalist nu-și dezvăluie niciodată sursele fără acordul acestora. Nici măcar în fața judecătorului nu ești obligat să-ți dezvălui sursele! Jurisprudența europeană o dovedește, iar CEDO protejează jurnaliștii care nu-și dezvăluie sursele. Ceea ce ai făcut tu, Sabin, e inadmisibil. Prin această atitudine ai contribuit la distrugerea imaginii acestei bresle!

    În al doilea rând! Tu ai făcut o gafă imensă când ai publicat DOAR o parte a comunicatului celor de la BC Mureș! Iar acum mai ai tupeul să vii și să ceri să-ți fie publicat întreg dreptul la replică. Dacă ai fi studiat puțin legislația în domeniu, ai fi știut că dreptul la replică se acordă în anumite condiții. Iar dreptul la replică îl acordă doar instituția de presă, nu și cel atacat. Se presupune că tu ți-ai spus punctul de vedere prin articolul incriminat inițai. Mai mult, dreptul la replică se dă în aceleași condiții, inclusiv din punctul de vedere al spațiului alocat. Iar tu ai un text de mii de semne, pe când dreptul la replică al mureșenilor a fost scurt și concis. Plus că tu intri în subiecte care nu au nici o treabă cu conflictul inițial.

    Revenind la jurisprudența europeană, magistrații CEDO sunt de acord ca jurnaliștii să exagereze anumite fapte sau întâmplări pentru a sublinia o idee. Dar faptul că jucătorul ăla a încasat cu trei zile întârziere salariul nu înseamnă că sunt probleme. Iar dacă tu afli o informația pe surse, în special când o tabără este atacată, e de datoria ta să ceri o părere de la cei implicați. Era datoria ta (sau a autorului articolului, în fine) să-l sune pe Lungu să-i ceară părerea. Dacă nu răspundea, puteai publica articolul și să precizezi acolo că președintele BC Mureș nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

    Iar partea cu "prietenii din Oradea" e o ironie ieftină, care nu-și are locul. Niciodată, dar NICIODATĂ nu te iei de cititorii tăi. Buni, răi, cum or fi ei. Nu uita că prin faptul că ți-ai asumat rolul de jurnalist și te ocupi de acest site ai devenit o persoană publică supusă riscurilor de rigoare. Prin acest răspuns, ai dovedit că nu ești deloc diferit față de omologul tău de conflict, Lungu. Ultima ta frază e specifică regimului pe care îl hulești cu atâta ardoare și despre care demonstrezi că nu știi nimic!

    p.s. - Te rog mult, învață să folosești cuvântul DATORITĂ. Datorită are sens pozitiv, niciodată negativ. DATORITĂ părinților am ajuns departe în viață. DIN CAUZA totalbaschet.ro imaginea jurnaliștilor este știrbită. Cam asta ar fi diferența.

    p.s.2 - M-am gândit mult dacă să-ţi cer ca acest text să-l publici pe site sub formă de drept la replică. Pentru că afirmaţiile tale din final cer un drept la replică. Dar am renunţat la idee. Cât priveşte anonimatul, tu ştii foarte bine cine e autorul acestui text!

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Deja o dam in diverse...... pe cine condamnam la moarte!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      datorita/din cauza
      Exista contexte in care datorita/din cauza sint 'interşanjábile', iar in textul de fata 'datorita' nu este folosit gresit. So, never say never!:)

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      b4
      Explică-mi care sunt situaţiile în care DATORITĂ şi DIN CAUZĂ se pot folosi fără probleme! Iar situaţia de faţă e clară... Când părăseşti Mureşul DATORITĂ problemelor financiare nu e chiar OK.

      În fine... e prea puţin important. Nu asta era ideea textului meu...

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      politeturi
      Daca adaugai si un mic 'te rog' iti spuneam... asa va trebui sa descoperi singur!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Please
      Pretty please... nu de alta, dar să nu mor prost.

      Însă orice ai zice, orice sursă ai cita, în cazul de mai sus nu se aplică.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    hmm...
    Desi echipa mea preferata e BC Mures, nu pot sa spun ca simpatizez cu dl. Lungu, si nici nu vreau sa comentez reactia dansului. Vreau sa comentez reactia redactorului sef al Totalbaschet.
    Un jurnalist serios si profesionist scrie despre informatiile pe care le are numai si numai daca a verificat veridicitatea acestor informatii (in acest caz printr-un simplu telefon pentru dl Kádár Zoltán); in niciun caz nu dezvaluie salariul unui jucator fara a cere acordul in scris a jucatorului si a clubului, la care acel jucator a jucat, altfel risca sa fie dat in judecata, pentru ca salariul este confidential si confidentialitatea se refera la ambele parti.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pentru ca tot o da lumea in juridic, sa sti ca acele clauze se refera strict la semnatarii respectivului contract si nu la terte persoane! Daca eu aflu salarul unui jucator si il fac public nu incalc nici o clauza de confidentialitate!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam:

      ...
      Confidentialitatea se refera si la terte persoane si de obicei stipuleaza ca informatiile pot fi transmise numai cu acordul ambelor semnatari. Deci daca tu afli de la un semnatar o informatie din contractul respectiv si faci public aceasta informatie fara acordul celuilalt semnatar, ai incalca prevederile contractului. Acesta inseamna dreptul la confidentialitate.
      In cazul curent redactorul sef a dat clar ca sursa jucatorul Sinadinovic, dar nu a specificat ca transmiterea informatiei respective a fost permisa si de clubul BC Mures.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Citeste legea..... am avut o speta de genu de aceea stiu! Nu pot fi acuzat de ceva care nu am semnat "de confidentialitate", Un contractul este intre BC MUres si sportiv, Sabin Gherdan nu a semnat nimic asa ca nu are nimic de respectat!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Oarecum
      În principiu ai dreptate legat de contracte! Dar aici e o întreagă discuție... Dacă afli, să zicem, conținutul unor dosare care sunt clasificate ca secret de stat, deci confidențiale, chiar dacă tu nu le-ai semnat, nu ai voie să le divulgi.

      În cazul de față, vina nu-i aparține terțului care face publică suma din contract, ci părții din contract care i-a divulgat suma. Totuși, dacă i-a cerut să nu facă publică această informație, sau dacă discuția a fost off the record, atunci se poate adresa în justiție pentru a-i cere daune pentru că a divulgat informații confidențiale.

      cu 9 ani în urmă (28.11.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Pentru ca imi place TB consider necesar sa comentez si as vrea sa nu uitati ca si-au cam asumat greselile si au recunoscut cand au gresit!

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    b4
    Imi place comentariul tau care desi cam dur (se vede ca ai un meci personal cu Sabin) este logic si corect. Totusi faptul ca te ascunzi dupa un nick anonim te face lupul moralist. Apreciam daca la sfarsit te semnai cu numele tau.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      b4
      Nu am nimic personal cu Sabin. Poate să-ţi confirme şi el acest lucru. Mai ales că nu i-am atacat cu nimic persoana. Ci doar faptele.

      Nu am semnat pentru că nu e relevant cine sunt. Iar Sabin ştie cine e semanatarul, pentru că userul a fost creat cu adresa mea personală, care e, de fapt, numele meu.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    nimic
    Dl Ghermann practic a vrut sa spuna nimic. Practic el are meciul lui personal cu Lungu si practic se razbuna pe bc Mures prin articole rautacioase si tendentioase Din punct de vedere jurnalistic ce a facut dinsul nu se face inclusiv faza ca daca nu-ti convine treci pe alt site arata valoarea dinsului ca jurnalist Eu am mari dubii si asupra interviului cu Martinic dupa ce acesta a parasit echipa

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Negatie, trebuie sa acceptam si critica fata de echipele noastre deoarece nu traim intr-o lume perfecta in care totul functioneaza perfect si orice lucru negativ este o rautate!

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    doamne ce oameni
    Mai copii e doar un site de baschet! Oamenii care se ocupa de acest site nu isi iau case din acest site. E plina lumea de frustrati care sar in sus la fiecare poza preluata de pe alt site, la fiecare informatie care domnule nu e completa si care unii o interpreteaza. Jurnalist e cel cu diploma de jurnalist si atat dar ce fac acesti oameni tot in domeniu e! Normal ca Edi daca a plecat din cauza banilor oficial nu a spus nimic pentru ca e bine sa lasi loc de buna ziua (ca sa o zic frumos). Cu Luci fiind prieten io fi spus adevaratul motiv. Mai conteaza? Cu ce afecteaza pe BC Mures astfel de informatie? E plagiat? E pastila contra cancer si si-a luat totalbaschet premiu nobel? E doar o informatie care pe un suporter nu il intereseaza! Si la Pitesti au anuntat pe un post ca jucatorii nu au fost platiti ca primarul nostru e arestat. Asa si? Cititi fratilor alte site-uri si lasati oamenii sa isi faca treaba! Ati dat cei 2 % pentru totalbaschet ca sa va permiteti astfel de vorbe? Iti dai seama ce iesea daca pleca Samy si spunea totalbaschet ca din cauza rasismului...

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    nu inteleg
    Cum s-a ajuns la asa ceva? Nu e prima data cand TB lanseaza "zvonuri" (care de multe ori se dovedesc adevarate). Sunt de acord ca Sabin Gherdan a gresit,dar mai mult publicand acest articol si mai putin pentru primul,dar de aici pana la referirile la legislatia in vigoare si jurisprudenta europeana,e cale lunga. Eu unul accesez de multe ori pe zi TB si astept cu nerabdare noutatile."Datorita"si "din cauza" sunt echivalente in cazul adevarurilor stiintifice, in general a actiunilor care nu au legatura cu subiectivitatea vorbitorlui (scriitorului),dar in acest caz "datorita" este folosit gresit. Pe de alta parte,cand scrii "ai tupeul" cred ca ataci si persoana,nu doar faptele. Chiar cu greseli gramaticale,chiar cu informatii neconfirmate oficial,TB trebuie sa continue sa ne ofere aceste informatii. De multe ori comunicatele oficiale nu fac altceva decat sa arunce praf in ochii celorlalti.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Să mă explic...
      Alin, departe de mine gândul să îmi doresc să se închidă totalbaschet. Însă nu pot să nu iau atitudine atunci când faci o asemenea gafă. Cum să-ţi dezvălui sursele fără să le ceri acordul? E una dintre cele mai mari greşeli în presă. Iar prin această atitudine arunci cu noroi în toţi ceilalţi reprezentanţi ai presei.

      Iar legat de "tupeu", chiar mi se pare o atitudine tupeistă să ceri ca dreptul tău la replică să fie publicat în întregime, atât timp cât tu nu ai publicat întreg comunicatul celor de la BC Mureş.

      Cum poţi să catologhezi acest lucru fără să fie interpretat ca atac la persoană?

      Cât priveşte greşelile gramaticale, chiar nu are rost să continuăm pe această temă. Acolo m-am lăsat şi eu dus de val. I se poate întâmpla oricui să facă astfel de greşeli gramaticale.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Să mă explic...
      Alin, departe de mine gândul să îmi doresc să se închidă totalbaschet. Însă nu pot să nu iau atitudine atunci când faci o asemenea gafă. Cum să-ţi dezvălui sursele fără să le ceri acordul? E una dintre cele mai mari greşeli în presă. Iar prin această atitudine arunci cu noroi în toţi ceilalţi reprezentanţi ai presei.

      Iar legat de "tupeu", chiar mi se pare o atitudine tupeistă să ceri ca dreptul tău la replică să fie publicat în întregime, atât timp cât tu nu ai publicat întreg comunicatul celor de la BC Mureş.

      Cum poţi să catologhezi acest lucru fără să fie interpretat ca atac la persoană?

      Cât priveşte greşelile gramaticale, chiar nu are rost să continuăm pe această temă. Acolo m-am lăsat şi eu dus de val. I se poate întâmpla oricui să facă astfel de greşeli gramaticale.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Să mă explic...
      Alin, departe de mine gândul să îmi doresc să se închidă totalbaschet. Însă nu pot să nu iau atitudine atunci când faci o asemenea gafă. Cum să-ţi dezvălui sursele fără să le ceri acordul? E una dintre cele mai mari greşeli în presă. Iar prin această atitudine arunci cu noroi în toţi ceilalţi reprezentanţi ai presei.

      Iar legat de "tupeu", chiar mi se pare o atitudine tupeistă să ceri ca dreptul tău la replică să fie publicat în întregime, atât timp cât tu nu ai publicat întreg comunicatul celor de la BC Mureş.

      Cum poţi să catologhezi acest lucru fără să fie interpretat ca atac la persoană?

      Cât priveşte greşelile gramaticale, chiar nu are rost să continuăm pe această temă. Acolo m-am lăsat şi eu dus de val. I se poate întâmpla oricui să facă astfel de greşeli gramaticale.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Să mă explic...
      Alin, departe de mine gândul să îmi doresc să se închidă totalbaschet. Însă nu pot să nu iau atitudine atunci când faci o asemenea gafă. Cum să-ţi dezvălui sursele fără să le ceri acordul? E una dintre cele mai mari greşeli în presă. Iar prin această atitudine arunci cu noroi în toţi ceilalţi reprezentanţi ai presei.

      Iar legat de "tupeu", chiar mi se pare o atitudine tupeistă să ceri ca dreptul tău la replică să fie publicat în întregime, atât timp cât tu nu ai publicat întreg comunicatul celor de la BC Mureş.

      Cum poţi să catologhezi acest lucru fără să fie interpretat ca atac la persoană?

      Cât priveşte greşelile gramaticale, chiar nu are rost să continuăm pe această temă. Acolo m-am lăsat şi eu dus de val. I se poate întâmpla oricui să facă astfel de greşeli gramaticale.

      cu 9 ani în urmă (27.11.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    baschet
    Asta da dovada ca baschetul e un sport urmarit si iubit.care in ultimul timp a luat amploare f mare in romania.toti de aici intra pe site pt ca iubesc baschetul iar cei care au facut siteul tot din acest motiv au facut-o.iar baschetul nu poate exista fara jucatori sau conducatori...oricum il asteptam pe edi la pitesti.cred ca e mai potrivit pt el.mai ales ca acum e loc liber in echipa.

    cu 9 ani în urmă (27.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!