Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arturas Valeika, al 5-lea jucător care continuă cu CSM CSU Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.07.2018

CSM CSU Oradea a anunțat încă un nume pentru sezonul viitor. Arturas Valeika este al 5-lea campion care va rămâne în lotul orădenilor și în sezonul următor. Bihorenii și-au dorit să păstreze sub panou duo-ul Denison-Valeika.

Arturas Valeika a debutat în campionatul românesc în sezonul precedent, la CSM CSU Oradea, unde a venit de la Vyatus Prienai-Birstonas. Pivotul în vârstă de 33 de ani a fost cel mai bun recuperator al campioanei României în sezonul 2017-2018.

Lituanianul a jucat în 43 de partide în Liga Națională, cu o medie de 21:45 minute/meci. A contribuit cu 7.3 puncte/partidă, 5.1 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 10.7 eficiență medie. A avut un total de 221 de recuperări în cele 43 de partide, fiind cel mai bun recuperator al echipei și pe locul 7 în campionat.

Pe lângă titlul din România, mai are în palmares Liga Baltică, în 2017, și Cupa Lituaniei în 2013 și 2014. A jucat pentru Midland și Weber State în NCAA, iar primul angajament de profesionist l-a avut în Germania, la Eisbaeren Bremenhaven, în sezonul 2008-2009. Atunci a fost coechipier cu noua achiziție a orădenilor, Giordan Watson. Valeika a mai jucat în Letonia, Spania sau Lituania.

Pivotul lituanian este al 5-lea jucător care a contribuit la câștigarea celui de-al doilea titlu al orădenilor și rămâne pentru sezonul viitor. Ceilalți patru sunt Richard, Nicolescu, Denison și Kariniauskas. Singura noutate anunțată până acum este Watson.

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Tipic Achim,ciorba reâncălzită.Un fricos și un fixist.Foarte slab pivot lituanianu părerea mea.Achim de Maric sau Pașca nu se aude că revin?

    cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      🤣
      Sa mori tu... Cred că și-a demonstrat valoarea domn profesor... Așa că oameni de genul tau, nu merită băgați în seamă😁

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • dancri:

      Csm
      A incerca sa pastreze jucatorii cu care s-a castigat campionatul nu inseamna ciorba reincalzita. Iar daca pe langa acesti jucatori se mai aduc jucatori de valoare ( gen Watson pana acum, dar speram sa mai apara macar inca un jucator strain valoros) putem zice ca lotul este complet. Exista o vorba veche: echipa invingatoare nu se schimba..Asa si Csm-ul: dn moment ce s-a castigat campionatul plus s-a jucat si finala Cupei nu erau motive de a face o schimbare masiva in componenta lotului. A facut U anul trecut asa si a terminat in genunchi sezonul.

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Hai să fim serioși, aici nu e vorba de ciorba aia reincalzita. Dacă vrei performante cred că ideea cea mai bună e continuitatea, plus 1-2 transferuri pentru un plus de fortă faţă de sezonul trecut, întrucât avem ca obiectiv si traseu în FIBA. Personal as renunta la Gajovič, nu prea a convins, iar aici ar trebui un pf veritabil.Iar în iarnă se va încerca, probabil, o mână forte, în funcție de buget.

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Nu am zis ca e antrenor rău,dar e extrem de fixist,nu încearcă ceva nou și cu Valeika nu prea te poți bate cu grei.

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      😁
      Pai din ce zici... Înțeleg că ai prefera un antrenor că și silva... Să aducă super vedete in fiecare an... Dar uitate la randamentul lor... Gen sakic... Așa că mai bine un jucător mai slab cotate dar care își face treaba...

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    Raspunde
  • dancri :

    ajax
    Ce ai spus tu am afirmat si eu. Iar Gajovic sigur nu mai ramane. Sunt sanse foarte mari insa ca Zeno sa semneze prelungirea contractului. Astfel ar mai ramane 1 loc pentru un strain care ar trebui sa fie un jucator pentru pozitia 4-5.

    cu 5 ani în urmă (14.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    DonDiablo
    Probabil ai fi vrut un pivot gen Barro/Agafonov/Falker, dar Arturas s-a comportat f bine sub comanda lui Achim, iar la salariu nu cred că poti să faci comparatie cu cei trei. În banii ăstia băiatul a dat randament maxim si s-a integrat bine în grup. Că Achim este fixist mi se pare absolut normal, alfel nu faci performantă, are si omul principii, dar să zici că e fricos, mi se pare că sari calul. Wake up, am luat titlul, ce mai vrei???

    cu 5 ani în urmă (14.07.2018) Raspunde
  • dancri :

    DonDiablo
    In sezonul care s-a incheiat chiar a incercat si i-au reusit unele noutati lui Achim: a mizat si cu succes pe aruncarile de 3p ( a se vedea schemele de joc) si a reusit sa faca din Denison si partial din Gajovic jucatori de pozitia 4.

    cu 5 ani în urmă (14.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Oameni buni eu voiam un Diaz sau Cooper sincer.Valeika e atletic dar preferam ceva mai bun în post-up.Cu siguranța Diaz nu are un salar așa mare,Cooper cu siguranța are.
    Legat de vedete nu vreau un Silvășan,Sakic e un super jucator dar joaca când vrea și are unele probl de comportament dar nu asa grave ca și Miloșevic.
    Fixurile lui Achim unele să zicem sunt ok,altele părerea mea nu.Da tactician si tot este ok foarte ok.

    cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • dancri:

      Csm
      Diaz este inca sub contract cu Timisoara. Cooper este bun dar foarte slab la libere. Poate in zilele urmatoare vom avea o surpriza placuta in legitimarea unui pivot cu experienta, fiindca nu putem sta doar In Valeika, Denison si Lazar.

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Pivot
      Ajung 3, e nevoie de un power forward atletic, si de un 3-4, iar echipa va fi completa,

      cu 5 ani în urmă (14.07.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Pe Diaz l-am vrut Oradea și anul trecut și nu i-a putut satisface pretențiile financiare. Cooper puțin probabil să părăsească Sibiul și oricum are salariu mai mare și decât Denison.
    Cu Watson, Zeno și Richard, Oradea nu cred din păcate că își mai permite un jucător scump. Sper să găsească o soluție pt încă un om mare bun pt că acolo avem nevoie.

    cu 5 ani în urmă (15.07.2018)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Oradea
      Barnette

      cu 5 ani în urmă (15.07.2018)
    • forest832:

      Barnette
      N-ar fi rău daca ar reveni, av nevoie de lot numeros pentru a face față atât in Europa cat si in campionat si cupa

      cu 5 ani în urmă (15.07.2018)
    Raspunde
  • forest 832 :

    Pasalic?
    Ce se aude de Pasalic?

    cu 5 ani în urmă (15.07.2018) Raspunde
  • dancri :

    Csm
    Barnette a avut probleme medicale in ultima perioada si s-a renuntat la aducerea lui.Daca ramane Zeno cred ca mai util echpei ar fi un jucator pentru pozitia 4-5. Si astfel numarul de straini ar fi deja 7, incluzandu-l aici si pe Watson care in Europa are statul de strain nu de autohton.

    cu 5 ani în urmă (15.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!