Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Asesoft întoarce miraculos soarta meciului cu Energia Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.11.2013

CSU Asesoft Ploiești a învins pe teren propriu pe Energia Rovinari, scor 84-82, într-un meci contând pentru etapa a 9-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Pe sferturi: 19-23, 25-22, 13-20, 27-17.

Asesoft a înscris ultimele șase puncte ale meciului. Reușita decisivă a aparținut lui Vladimir Tica, care a recuperare ofensiv și trimis mingea în coș dintr-o singură mișcare. Louis Darby a avut șansa ultimei aruncări, dar ea a fost imprecisă. De notat c[ gorjenii au condus pe tabela de marcaj aproape tot meciul.

Vladimir Tica a avut 19 puncte, 5 recuperări, Alhaji Mohammed a avut 18 puncte, 6 recuperări, iar Filip Adamovic a terminat cu 12 puncte și 5 pase decisive pentru Asesoft.

Dalibor Djapa a avut 20 puncte, 5 recuperări, Louis Darby a avut 17 puncte, 7 recuperări, iar Kostas Kakaroudis a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru Energia.

În urma acestui rezultat Ploiești are 8-1 la general, în vreme ce Rovinari a ajuns la 6-3.

Revenim cu amănunte!

___

Energia Rovinari conduce pe CSU Asesoft Ploiești, scor 45-44, după 20 minute de joc într-un meci contând pentru etapa a 9-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Pe sferturi: 23-19, 22-25.

Dalibor Djapa are 11 puncte, Louis Darby a adăugat 10 puncte, iar Kostas Kakaroudis a bifat 9 puncte pentru Energia Rovinari. În replică, Gerald Lee are 12 puncte, iar Alhaji Mohammed este la 11 puncte și 4 recuperări.

Vladimir Arnautovic l-a lăsat în afara lotului pe Christopher Dunn la acest meci.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    ...
    nu pot sa inteleg aceasta strategie tampita in baschetul european. faultezi la rezultat egal si dai adversarului 2 libere pentru ultimul atac in speranta ca tu vei marca de la 3. sau speri ca adversarul rateaza liberele si tu dai din actiune cu om pe tine si sub presiunea timpului. drept dovada au si pierdut cei de la rovinari. am mai vazut o data in campionatul nostru aceasi tactica intr-un meci ploiesti-timisoara. si atunci a fost acelasi rezultat

    cu 10 ani în urmă (23.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    7 sec.
    Corect,mai erau 7sec.,Ploiestiul avea posesie dar in terenul lor,nu se impunea GP!
    Altfel,GP a lui Djapa a fost inspre greseala antisportiva,n-a avut nicio treaba cu mingea!
    Rovinariul s-a batut singur!.....2min. de jucat 5 puncte avans....atacuri neasezate,aruncari ''grabite'',aparare de tip ''jalon''!....le-a fost ''frica'' de victorie!
    Pacat!

    cu 10 ani în urmă (23.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Despre Nini, Asesoft şi Gliga
    Sunt şi eu dintre aceea care cred că Rovinari ar fi putut câştiga (meritat ) acest meci. Ca un fan, din principiu, al antrenorilor români, l-am urmărit special şi de aproape pe Florin Nini. Sunt încredinţat că e un antrenor bun, iar jocul arătat ieri de Rovinari, cât şi prestaţia lui de pe margine(nu el i-a spus lui Dapa să facă fault) vin să confirme transformarea în bine a echipei. Echipa asta a avut ieri în faţă cinci jucători echipaţi la fel, care parcă veniseră la sală să joace fiecare „unu la unu”. Cu excepţia ultimelor cinci minute, când şi pe fondul de oboseală al „gorjenilor”, apărarea în zonă a dat roade, jocul Asesoftului a arătat complet dezarticulat. Aşa cum îl ştiu eu pe Dado, aşa, cam prin ianuarie, echipa o să înceapă să se articuleze. Din păcate atunci se vor fi terminat meciurile din Eurocup şi nu cred că, după o prestaţie previzibil proastă, vom mai avea loc în această competiţie. Experienţa ne arată că, cel puţin cu antrenorul acesta, ca să ai o prestaţie solidă toamna, este nevoie de un ciclu de doi ani cu acelaşi lot de jucători, lucru care nu s-a întâmplat până acum.
    Văzându-l ieri pe bancă pe eternul Gliga, mi-am adus aminte de o declaraţie de acum câţiva ani când, după o înfrângere la vreo 20 puncte, a spus că Asesoft nu le-a fost cu nimic superior. Atunci n-a avut dreptate, dar s-a dovedit un vizionar. Acum, dacă i-ar mai cere cineva părerea, ar putea spune cu îndreptaţire că „da, am fost mai buni ca Asesoft”.

    cu 10 ani în urmă (24.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    @Don Ramon
    Toate bune si frumoase dar cum Obradovici a reusit in cateva luni sa duca pe Fener SUUUUUSS de tot in Euroliga (vorbim de alt nivel totusi) cu un lot NOU si antrenor NOU?!
    ....si noi vorbim de 2 ani?
    Ok,nu ma astept ...sau de ce nu?....Dado sa bata tot in Eorocup ,dar Dumnezeule,la ce lot are, ar trebui sa ''defileze'' prin LMNB si el ''si-o ia'' la GMM si se ''chinuie'' cu Rovinariul acasa!!!

    cu 10 ani în urmă (24.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Antrenori şi antrenori
    Drexler, aşa cum nu oricine se naşte într-o iesle este Isus, tot aşa nu oricine se naşte în spaţiul exiugoslav şi se apucă de antrenorat este de talia lui Obradovic. N-a spus nimeni că altcineva, cu lotul ăsta, n-ar fi făcut lucruri mai bune. Cum însă Arnautovic e, se pare, pe veşnicie la Asesoft, nu-mi rămâne decât să-mi dau cu părerea în raport cu un sistem imuabil.

    cu 10 ani în urmă (24.11.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    @Don Ramon
    Un raspuns haios si in acelasi timp realist!:))

    cu 10 ani în urmă (24.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!