Stiri

Ashley Walker revine în prima ligă italiană, la câștigătoarea cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.06.2019

Componenta naționalei României, Ashley Walker, se întoarce în Italia după un sezon petrecut în prima ligă turcă, la Mersin BSB. Jucătoarea de 32 de ani cu cetățenie americană și română va juca la câștigătoarea Cupei Italiei, Pasalacqua Ragusa, formație care a disputat finala campionatului. După terminarea sezonului cu Mersin, Walker s-a alăturat formației de WNBA, Los Angeles Sparks.

Jucătoarea care evoluează pe ambele posturi de sub panou va reveni în campionatul italian în care a evoluat cinci sezoane la rând, în perioada 2013-2018. Ashley Walker se întoarce la formația atături de care a debutat în Italia, Ragusa. Echipa promovase în 2013, iar în cele două sezoane în care americanca a jucat acolo a ajuns în finala campionatului, pierdută cu 2-3 în fața celor de la Famila Schio. În sezonul 2013-2014 Walker a avut a 3-a medie de puncte pe meci din campionat, 16,8.

„Am decis să mă întorc la Ragusa pentru că în primii doi ani în care am jucat cu tricoul alb-verde au fost printre cele mai bune campionate și momente din viața mea. Mă aștept să avem un sezon foarte bun, echipa este cu siguranță foarte puternică. Știu câteva jucătoare, am jucat împreună sau contra lor, cu aproape toate și sunt foarte încântată pentru sezonul viitor. Una din amintirile mele cu fanii e primul an în care am mers în finală, sala era plină și părea că tot orașul ne susținea”, a declarat Ashley Walker pentru site-ul oficial al echipei.

Directorul sportiv, Giovanni Criscione: „Ashley a fost deja o bucățică din istoria noastră încă de la începutul în Seria A1 acum 6 ani, în care a condus echipa și publicul la două finale de campionat, dintre care mai ales prima, istorică, fiind născută aproape prin magia unei promovări. Astăzi revine și îmbrățișează poporul alb-verde după alte paranteze importante în Italia și străinătate, în care a demonstrat ce jucătoare mare este”.

După despărțirea de Ragusa, Ashley Walker și-a trecut în palmares titlul din Italia în 2016, când Famila Schio câștiga cu 3-0 finala cu Gesam Gas Le Mura Lucca. Au urmat două sezoane alături de Reyer Venezia, cu care a jucat finala EuroCup în 2018.

În ultimul sezon componenta naționalei României a evoluat la Mersin BSB, în prima ligă turcă. În 28 de meciuri de campionat a avut medii de 15,9 puncte, 7,9 recuperări, 2,4 pase decisive, 2,4 intercepții și 2 mingi pierdute în 31.1 minute, cu 18,1 eficiență (conform statisticilor de pe eurobasket.com). În cele 6 meciuri din grupa EuroCup, Walker a avut medii de 20 de puncte, 8,8 recuperări, 1,8 pase decisive, 2 mingi pierdute și 2,5 intercepții în 37.5 minute, cu 23,7 eficiență.

Jucătoarea de 1,87m înălțime s-a alăturat celor de la Los Angeles Sparks după încheierea sezonului european. A înscris 16 puncte plus 7 recuperări într-un meci din presezon pierdut cu Phoenix Merury în luna mai. Echipa renunțase la ea, dar a apelat din nou la experimentata jucătoare după două accidentări în lot. De-a lungul carierei a mai trecut pe la formații din WNBA, precum și la echipe din Israel, Ucraina sau România.

Noul club al internaționalei tricolore a câștigat Cupa Italiei în stagiunea precedentă, după 77-61 în finala cu Allianz Geas S.S. Giovanni. În campionat a jucat finala, pe care a pierdut-o cu 1-3 în fața celor de la Famila Schio. Reamintim că din lot a făcut parte și românca Alina Crăciun, dar aceasta a jucat într-un singur meci de campionat. Pivotul a acceptat postura de a 4-a stranieră, iar în peninsulă echipele pot folosi 3 jucătoare străine pe foaia de joc. Dearica Hamby și Ify Ibekwe sunt celelalte două straniere din lotul lui Passalacqua Ragusa pentru sezonul următor.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!