Stiri

Asta e tot Garry? Gallimore: "Sunt la 100% din potenţial"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
23.01.2013

S-a păcălit Timişoara în cazul canadianului?

Printr-un gest de admirat, jucătorul canadian a recunoscut azi în faţa jurnaliştilor că, după părerea sa, nu va mai la fel ca înainte de accidentare. Garry Gallimore s-a operat de menisc şi spune că e la 100% din potenţialul actual, dar asta fiind sub ceea ce juca înainte. De respectat sinceritatea sa!

Nu mai sunt persoana de acum două luni sau de acum zece luni. Sunt un jucător cu totul diferit de ce eram în sezoanele trecute. După operaţia de la genunchi nu mai sunt la fel de exploziv, aşa că a trebuit să îmi schimb jocul foarte mult. Acum sunt la 100% din potenţialul actual, dar nu sunt la 100% din ceea ce eram înainte.

Vine însă întrebarea logică: a anunţat şi clubul de acest lucru?

Fostul jucător de la CSM Bucureşti a impresionat în sezonul trecut. Unul dintre cei mai buni şi mai constanţi baschetbalişti pe poziţia sa, a stârnit interesul multor formaţii pe vremea când îmbrăca maieul trupei din capitală. S-a accidentat însă la genunchi şi a avut nevoie de operaţie. Automat, a urmat o pauză care l-a scos din circuit. Şefii de la CSM Bucureşti au decis să îl lase să plece, iar Timişoara i-a oferit un contract. O alegere bună, spuneau multe voci la vremea când Gallimore îşi punea semnătura pe noul angajament.

Gallimore a debut la BC Timişoara în confruntarea cu CSU Sibiu, din manşa a doua a sferturilor Cupei României, atunci când a marcat 5 puncte. Au urmat meciurile cu CSU Ploieşti, BC Mureş, CSM Bucureşti şi Energia Rovinari. Are aşadar patru jocuri în campionat şi unul în Cupă, dar în cel puţin jumătate dintre ele a dezamăgit.

Meci Puncte Eficienţă
CSU Sibiu (Cupă) 5 7
CSU Ploieşti 12 10
BC Mureş 2 3
CSM Bucureşti 9 5
Energia Rovinari 12 11
MEDII TOTALE 8.8 (26':40'') 7.3

E evident că e mult sub ceea ce juca la CSM Bucureşti. În sezonul 2011-2012, în 33 de meciuri de campionat, Gallimore a avut medii de 17.8 puncte şi 15.2 eficienţă, iar în Cupa României a avut în 6 partide jucate 23 de puncte/meci şi 24.7 la eficienţă!

Gallimore a resetat azi aşteptările în privinţa sa printr-un gest de apreciat

În condiţiile în care canadianul recunoaşte că nu va mai evolua la fel de acum înainte, e de aşteptat oare ca în dreptul său să găsim, în cel mai bun caz, cifre precum la jocul cu Energia Rovinari, cel mai bun al său la noua echipă?

Cât de util şi cât de mult va ajuta BC Timişoara astfel?

Să analizăm. În primul rând, va contribui clar la rotaţie. Îl înlocuieşte pe Dragoş Andrei, aşteptat să revină abia din sezonul viitor. Apoi, poate juca imediat lângă Jovanovic şi poate apărea şi la finalizare, pe aruncare de 3 puncte. Deşi nu e foarte înalt, are un fizic bine clădit şi e puternic. Însă joacă cu teamă, lucru recunoscut chiar de el. Asta înseamnă că nu se va implica 100% în duelurile fizice sau la faze la limită pentru a nu-şi forţa genunchiul, lucru de înţeles până la urmă.

Nu sunt însă de înţeles greşelile simple comise. Are 12 posesii pierdut în patru meciuri de campionat, iar în două dintre partide a marcat primele puncte abia în sfertul patru! Târziu!

Vom avea aşadar un nou Garry Gallimore. Unul care practică un alt stil de baschet, un jucător pe care încă nu îl cunoaştem şi pe care aşteptăm să îl urmărim. Vechiul Garry era un baschetbalist vânat de echipele din campionat, noul pare să fie un jucător care a găsit un refugiu la Timişoara. Aşteptăm doar să vedem dacă Noul Gallimore, aşa cum va fi el, va putea ajuta Timişoara sau doar o va folosi. Răspunsul său sincer de azi e un reînceput bun după un debut slab.

foto: Sebastian Tătaru (sebatataru.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate