Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Atenţie! BC Timişoara şi-a găsit un "lunetist": Ivan Jelenic!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
14.10.2012

Liga Naţională de baschet masculin nu duce lipsă de aruncători foarte buni! Fie de la semi-distanţă, fie de după linia de 6.75 m. Însă din acest debut de campion s-a îmbogăţit cu încă unul! Ivan Jelenic - ultima achiziţie de la BC Timişoara este noul "lunetist" al primei ligi. Şi-a demonstrat din plin calităţile în meciul cu CSM Bucureşti în care i-a cucerit deja pe fanii alb-violeţi.

Aflat la primul joc în faţa propriilor spectatori, Jelenic nu a ratat, la propriu, nicio şansă de a se face remarcat. A marcat toate aruncările de care a dispus pe parcursul jocului. Muntenegreanul a avut 3/3 la 2 puncte şi 5/5 la 3 puncte! Un procentaj incredibil de 100% cu care îi face deocamdată fericiţi pe cei din conducerea clubului pentru că l-au adus şi îi pune în gardă pe adversari. Un total de 21 de puncte în meciul de sâmbătă seara şi aplauze la scenă deschisă din partea fanilor pentru un debut cum nu se putea mai bine în noua casă.

Lăsând la o parte statistica, Jelenic a fost adus pentru a-l înlocui în lot pe Adam Sollazzo şi pentru a-l sprijini pe Zlatko Jovanovic, dar şi pe Djerasimovic. Deşi e fundaş de meserie, joacă 1 şi mai apoi 2, aseară, muntenegreanul a fost folosit şi extremă, imediat după pauză. Şi a arătat că este un jucător versatil. Nu e cel mai rapid din liga întâi, încă îi caută din priviri pe colegii săi şi nu e integrat perfect în echipă, dar cunoaşte jocul de baschet şi are calităţi certe.

Evoluţia sa fructuoasă de pe tabelă poate fi pusă însă şi pe seama individualismului. Jelenic a avut momente în care a ales să şuteze pentru a încheia faza când era evident că schema nu se oprea la el. De altfel, Badnjarevic a recunoscut şi el acest lucru: "Ivan e un jucător foarte bun, dar vreau să joace mereu bine, nu doar atunci când marchează mult. E puţin individualism în acest moment pentru că nu s-a integrat complet, dar în două săptămâni va şti perfect toate schemele de joc".

Achiziţionarea lui Jelenic pare să fie deocamdată o reuşită totală pentru BC Timişoara. Dacă ţinem cont că e jucător de naţională în Muntenegru şi că a fost unul dintre liderii lui Mornar Bar în sezonul trecut de Liga Balcanică, putem spune că alb-violeţii sunt mult mai puternici acum la capitolul fundaşi. Zlatko Jovanovic va primi cu siguranţă mai multe minute de odihnă, lucru pe care îl apreciază deja, iar Badnjarevic are acum 4 soluţii pentru 2 posturi: Jovanovic, Djerasimovic, Jelenic şi Andrei.

Ivan Jelenic a pornit spectaculos aventura în campionatul nostru. Nu putem cere deja naturalizarea sa, baschetul nu e fotbal. La urma urmei a evoluat într-un meci şi jumătate. Are calităţi certe. Mai trebuie să se integreze complet în echipă şi să îşi menţină ritmul de joc. Dar BC Timişoara şi Liga întâi au de două runde încă un "lunetist" de valoare.

foto: BC Timişoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!