Stiri

Athletic Constanța a câștigat prima Cupă a României 3x3 masculin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.04.2019

Athletic Constanța a câștigat prima ediție a Cupei României 3x3 masculin, organizată de FRB, după 21-11 în finala cu BCMU FCA CSM Pitești. Pentru echipa învingătoare au jucat la turneul final Virgil Stănescu, Alin Andrieș, Cezar Bărăgău Și Adrian Trandafir. Constănțenii au câștigat și turneul semifinal și trei dintre turneele din faza de calificare Est. SCM Timișoara a fost pe trei la turneul final.

Arena de Baschet din capitală a găzduit la finalul săptămânii turneul semifinal și turneul final din prima ediție a Cupei României 3x3 masculin. Finala ambelor turnee s-a disputat între Athletic Constanța și BCMU FCA CSM Pitești și de fiecare dată s-a impus formația de la malul mării.

Duminică, 14 aprilie, s-a disputat turneul final, în urma căruia a fost desemnată prima câștigătoare a Cupei României 3x3 masculin și celelalte ocupante ale podiumului. Cele 12 echipe au fost împărțite în patru grupe de câte trei, iar primele două au avansat în faza eliminatorie.

Athletic Constanța a câștigat ambele partide din Grupa A (21-14 cu CSO Voluntari și 21-9 cu BC CSU Sibiu), iar CSO Voluntari a fost pe doi grație succesului cu BC CSU Sibiu (21-19). CSU Pitești a fost pe primul loc în Grupa B, cu victorii în fața celor de la CS Rapid București (22-21) și CSM CSU Oradea (20-17). Rapidul a obținut al doilea loc după 18-11 cu CSM CSU Oradea.

CSM Miercurea Ciuc a încheiat pe primul loc în Grupa C grație victoriilor cu formațiile din capitală (22-6 cu CSA Steaua și 19-17 cu Dinamo Știința). Pe doi a fost Dinamo Știința care s-a impus cu 22-20 cu Steaua. Din Grupa D s-au calificat mai departe SCM Timișoara (cu două victorii, 22-9 cu CSM Sighet și 21-16 cu BCMU FCA CSM Pitești) și BCMU FCA CSM Pitești (22-11 cu CSM Sighet).  

În sferturi, Athletic Constanța a trecut cu 21-12 de Dinamo Știința București, SCM Timișoara cu 21-15 de Rapid București, CSM Miercurea Ciuc a învins cu 22-18 pe CSO Voluntari și BCMU FCA CSM Pitești câștiga duelul cu concitadina CSU Pitești, cu 21-13.

Semifinalele au fost destul de strânse, cu diferențe de două puncte și un punct. Athletic Constanța a trecut cu 20-18 de SCM Timișoara, iar BCMU FCA CSM Pitești se impunea cu 21-20 în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc.

În finala mică, SCM Timișoara (cu Dragoș Diculescu, Alexandru Coconea, Cristian Mocrițchi și Bogdan Penciu) câștiga cu 21-14 în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc (în formula: Raoul Olariu, Adrian Movileanu, Andrei Damian și Matyas Lokodi).

Pentru prima Cupă a României la 3x3 masculin s-au luptat Athletic Constanța și BCMU FCA CSM Pitești. Pentru constănțeni au jucat Virgil Stănescu, Alin Andrieș, Cezar Bărăgău și Adrian Trandafir. Piteștenii erau în formula: Mihai Căprărescu, Lucian Chirof, Marius Ciotlăuș și Radu Paliciuc. Athletic a deschis finala cu două reușite de la distanță prin care s-a dus la 4-0. Piteștenii s-au apropiat la 6-5, dar formația de la malul mării s-a distanțat din nou. Stănescu a marcat din spatele semicercului coșul care a încheiat meciul cu trei minute și jumătate rămase din timpul regulamentar, cu care a dus scorul la 21-11.

Athletic Constanța câștigă astfel prima ediție a Cupei României 3x3 masculin, iar pe podium au mai fost BCMU FCA CSM Pitești și SCM Timișoara. Ehipele din Liga Națională de Baschet Masculin trebuie să participe și în LN 3x3, care va avea loc în vară.

*foto: Baschet Club Athletic Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate