Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Austin Chatman, eroul Stelei în partida câștigată cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
15.05.2019

Austin Chatman, eroul Stelei în partida câștigată cu BCM U Pitești

austin chatman steaua pitesti

CSA Steaua s-a impus în meciul 2 al seriei cu BCMU Pitești cu scorul de 73-70 în partida a doua a seriei jucate pentru locurile 5-8. Steliștii își iau astfel revanșa după înfrângerea suferită în Trivale în primul meci, scor 87-64.

Steaua a început meciul cu Chatman, Mandache, Petrache, Djuric și Spencer, în timp ce Piteștiul i-a avut în primul cinci pe Carson, Jeremic, Ciotlăuș, Bishop și Sturanovic.

Oaspeții au început mai bine meciul cu un run de 8-0, Chatman a pus primele puncte ale Stelei cu un coș de 3. Steliștii au răspuns înapoi cu un parțial de 12-2 (15-12). Bishop a răspuns cu un coș de 3 puncte și a făcut scorul 15-16. De altfel, oaspeții au păstrat avantajul de 1 punct la sfârșitul primului sfert (22-23). Piteștenii au fost la conducerea sfertului al doilea pe care l-au început cu un parțial de 14-0. Seria a fost oprită de Chatman si Andrei Mandache, dar piteștenii păstrau la pauză un avantaj de 8 puncte (33-41).

Și începutul sfertului al treilea a aparținut tot piteștenilor care prin Sturanovic și Carson au reușit să mențină un avantaj de 13 puncte (42-55). A urmat o perioadă îndelungată în care nu s-a înscris, până la o liberă reușită de Mandache. Un coș al lui Sturanovic a stabilit scorul după 30 de minute la 43-57. Ante Delas și Vlad Negoiţescu au deschis sfertul final și au apropiat Steaua la 9 puncte și Zarko Djuric a dus scorul la 7 puncte cu un and-one (52-59). Cu 3:30 rămase de jucat, Piteștiul păstra același avantaj, dar a intrat în scenă Austin Chatman, cu un coș de 3 puncte și un and-one care au apropiat gazdele la un singur punct (62-63). Același Chatman a înscris de 3 puncte, din pasa lui Djuric, după o intercepție a lui Spencer cu care a adus Steaua în avantaj. De altfel, americanul a mai înscris 2 puncte la libere (67-63). Bishop a adus la două puncte Piteștiul, Chatman a mai pus 3 puncte din 4 de la linia de fault, dar Jeremic a înscris 4 puncte consecutive cu care a egalat situația la 70. La ultima fază a meciului, eroul finalului de partidă, Austin Chatman, a mai reușit un coș de la 3 puncte chiar pe finalul timpului regulamentar, cu care a adus prima victorie a Stelei în fața Piteștiului din acest sezon, scor 73-70.

Chatman a terminat cu 25 de puncte pentru Steaua, inclusiv ultimele 11 ale echipei sale. Zarko Djuric a adunat și el 21 de puncte, cu 7 recuperări și 7/9 din acțiune. Tony Bishop a marcat 17 puncte, în timp ce  Maksim Sturanovic a înscris 16 puncte și 11 recuperări.

Seria se mută acum la Pitești pentru meciul decisiv care va decide echipa ce va evolua pentru locurile 5-6, împotriva Timișoarei. Formația înfrântă va juca pentru locurile 7-8, împotriva lui Dinamo. Meciul 3 se va juca sâmbătă, 18 mai, în Sala Trivale.

*foto: Sabin Malisevschi

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Rușinos
    Mai ales sferturi 4! E clar ca Jerry n a fost mulțumit de tactica din acest sezon, a fost șters in multe meciuri. Pregătirea fizică la echipa e foarte slabă după părerea mea. Nu inteleg scăderea mare de forma a lui Koornienko. După acest sezon total ratat ar trebui sa si dea toti demisia. Conducere si alt antrenor, dacă va mai fi înscrisă echipa in sezonul viitor.

    cu 4 ani în urmă (16.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    E ciudat sa ai +14 si sa pierzi, sa ai 50 recuperari si sa pierzi, dar asa e in baschet. Nu cred ca se pune problema calificarii, sambata trebuie sa castigam. Am cateva mentiuni pentru ce a spus colegul @Renan.

    1. Meciurile astea clar nu mai au o importanta mare iar gradul de concentrare nu mai poate fi acelasi.
    2. Care-i treaba cu pregatirea fizica? A cazut echipa fizic? Nu.
    3. Jeremic e aparat bine, atata tot. Korniyenko nu e ce trebuie pentru echipa.
    4. Echipa asta va fi inscrisa mereu. Ideea e de buget.

    cu 4 ani în urmă (16.05.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Gradul
      De concentrare al unui sportiv profesionist trebuie sa fie ridicat la orice meci oficial. Te bate Sibiu, Oradea, Cluj, sunt echipe mai puternice, dar cand iti da Steaua cu terenul în cap in ultimul sfert, clar e o mare problemă. Dacă la bugetul pe care l am avut, ne mulțumim ca jucam pentru locul 5 8, cu meci decisiv cu Steaua, ne meritam soarta. Jerry era aparat bine si când juca la Timișoara, dar acolo era lider în meciurile importante. Cat despre buget, care a fost unul destul de mare în ultimii 2 ani, se pare că sezonul viitor vom avea decât un sfert. Si...cred că merităm asta, pentru că mulți dintre suporteri in loc să ceară de la conducere, antrenori, jucători, rezultate, le au găsit mereu scuze la multele înfrângeri, invocând faptul că s oameni buni si ca bat palma după meci. Sportul i despre strategie si performanta, iar tu ca și club când timp de 2 ani cand a fost buget ok, n ai păstrat un nucleu de jucători străini, n ai avut nici un fel de strategie, iar asa e foarte greu să te bați cu echipele fruntașe din LNBM.

      cu 4 ani în urmă (16.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!