Stiri

Avancronica Final Four-ului Euroligii de la Vitoria-Gasteiz

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.05.2019

final 4 euroliga

Final Four-ul Euroligii masculine demarează vineri, 17 mai. Fenerbahce Istanbul, Anadolu Efes, Real Madrid și CSKA Moscova sunt echipele care luptă pentru cel râvnit trofeu european din baschetul de club.

Pentru prima dată în istorie două formații din Turcia sunt calificate în Final Four-ul Euroligii și se vor întâlni chiar în semfinale. Fenerbahce și Anadolu Efes deschid seria partidelor de la Fernando Buesa Arena din Vitoria-Gasteiz, Spania. Partida este programată de la ora 19:00, ora României.

Fenerbahce este pentru a 5-a oară consecutiv în Final Four-ul Euroligii dar acum se confruntă cu probleme importante de lot. Joffrey Lauvergne și Luigi Datome au fost anunțați indisponibili pentru meciurile de la Vitoria-Gasteiz, în timp ce Jan Vesely și Nikola Kalinic sunt incerți. Dincolo, Anadolu Efes este pentru prima dată în Final Four din 2000 până în prezent. Preformanța lui Efes vine la un sezon distanță după ce încheia ultima cu un record de 7 victorii și 23 de înfrângeri în stagiunea 2017/2018. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în acest sezon de Euroligă.

Marea problemă a lui Zeljko Obradovic pentru acest Final Four în reprezintă lipsa pivoților. În lipsa lui Vesely și Lauvergne, Nicolo Melli va trebui să-și folosească tot arsenalul în lupta cu Bryant Dunston, unul dintre cei mai buni jucători defensivi din Euroligă. Fener impresionează în acest sezon la eficiență aruncărilor din acțiune, cu procentaje de 58.9% de la 2 puncte și 43.4% de la 3 puncte. Anadolu Efes poate compensa prin jocul ei de run-and-gun. Echipa lui Ergin Ataman se bazează pe un backcourt solid format din Vasilije Micic și Shane Larkin, americanul fiind cel mai bun marcator din playoff cu o medie de 19.6 puncte pe meci. Matchup-ul cu Kostas Sloukas și Ali Muhammed poate reprezenta cheia acestei semifinale, având în vedere absențele lui Fener. Cu siguranță trupa lui Zeljko Obradovic are de partea sa experiența dar Efes o poate compensa prin agresivitate și viteză de joc.

Real Madrid și CSKA Moscova se întâlnesc în cea de-a doua semfinală. Jocul este programat tot vineri de la ora 22:00. Los Blancos au trecut în minim de meciuri de Panathinaikos în playoff, în timp ce CSKA Moscova a cedat o partidă în duelul cu Baskonia Gasteiz, chiar la Fernando Buesa Arena, gazda Final Four-ului. Cele două echipe sunt din nou în Final Four iar față de sezonul precedent și-au păstrat mulți dintre jucători, CSKA nouă iar Real Madrid pe toți, cu excepția lui Luka Doncic. CSKA Moscova a câștigat ambele partide din acest sezon al Euroligii cu Real Madrid, 98-83 la Madrid și 82-78 în Rusia. Sergio Rodriguez, fundașul lui CSKA, își va reîntâlni fosta echipă, alături de care a câștigat Euroliga.

Cheia jocului în semfinala dintre Real și CSKA va sta în mâna shooterilor ibericilor, printe care Sergio Lull, Jaycee, Rudy Fernandez și Brandon Radolph. CSKA va trebui să găsească soluții în a opri ritmul de joc al Realului și replice în ofensivă prin Rodriguez, Higgins, Clyburn sau De Colo.

Programul complet al transmisiunilor de la Final Four

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!