Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avocat: Colegii americani ai baschetbaliștilor înjunghiați de la Brăila vor să plece din România

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.09.2018

darrel bowie joseph mcclain

Avocatul sportivilor, Bogdan Botea, a povestit ultimele detalii în ceea ce privește ancheta baschetbaliștilor Darrel Bowie și Joseph McClain, înjunghiați în noaptea de sâmbătă spre duminică la Brăila, în timpul lor liber, de către o bandă de interlopi.

Botea susține că McClain, dar și ceilalți doi colegi americani, vor fi reaudiați de procurorul de caz:

„Joseph McClain, Shaquille Johnson și Joshua Keyes vor fi reaudiați de procurori cu interpret de limba engleză autorizat de Ministerul Justiției. Darrel Bowie, internat la București, nu a fost audiat încă. Ei au dat declarații prin intermediul meu și al antrenorului. Procurorul de caz punea întrebările în română, iar noi le traduceam. Procurorul înțelege limba engleza, dar nu vorbește”, a spus avocatul sportivilor, pentru Libertatea.

Bogdan Botea a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să preia cazul. El a explicat și de ce:

„Procurorul de caz Mircea Ciutac este un bun profesionist, dar trăiește în Brăila și are familie. Vrem să-i dăm o mână de ajutor, prin preluarea dosarului de către Parchetul General din București. Au mai fost cazuri. Avocații suspectului nu sunt de acord. Un om obișnuit nu făcea o astfel de faptă dacă știa că e pedepsit”.

Avocatul a spus că sportivii americani de la Cuza Sport Brăila sunt speriați și vor să plece din țară:

„Toți vor să plece din România. Nu mai vor să iasă din casă. N-au mai fost la antrenamente. Au cerut protecția poliției, dar nu o simt. Un polițist a trecut pe la spitalul unde este internat Joseph McClain, dar n-a stat mult și a plecat. Cadrele medicale au blocat însă accesul la etajul un este internat sportivul.”

Reamintim că principalul suspect, interlopul brăilean Daniel Husein, zis „Dasaev”, se află în arestul poliției din Brăila pentru 29 de zile, pentru tentativă de omor. 

*foto: debraila.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!