Stiri

Băneasa Streetball: Gianina Corondan a făcut echipă cu fetele din naționala de baschet 3x3

Mihai Iordan

Mihai Iordan
05.07.2017

Vedeta radio Gianina Corondan s-a simțit la fel de bine pe terenul de baschet precum o face și în fața microfonului. S-a alăturat fetelor din naționala de baschet 3x3 care se pregătesc pentru Europenele de la Amsterdam și care au câștigat Băneasa Streetball, cea de-a patra etapă a circuitului național de baschet 3x3, Sport Arena Streetball Tour 2017. Turneul a avut loc in week-end-ul recent incheiat in Baneasa Shopping City.

“Am fost foarte bucuroasă să văd câtă lume se adună pe terenul de baschet la un turneu. Sper ca fetele din națională să joace cât mai bine la Campionatele Europene și să vină cu o medalie din Olanda”, a spus Gianina Corondan, ambasador Pegas.

Anca Șipoș, Gabi Mărginean, Andra Haas și Sonia Ursu – aka “Acvilele” au fost la înălțime duminică, dar “nu la capacitate maximă”, a explicat Sonia, mezina echipei, după finala câștigată cu scorul de 11-8 în fața fetelor de la Agronomie. “Putem mult mai mult, avem mult de lucrat săptămâna asta și sperăm că vom juca la capacitatea noastră maximă în Amsterdam. Avem grupă grea acolo, dar știm foarte bine echipele. Facem tot posibilul să apărăm argintul cucerit în 2016 la București. Este o plăcere să fim în formulă completă, ne ajută foarte mult revenirea Gabrielei, pentru că avem deja o chimie formată. Ne apucăm de muncă de mâine, tragem din greu și cred că va fi super la Europene. Important este să nu uităm să jucăm cu plăcere”, a tras concluzia Sonia Ursu.

La Open Masculin, Rahova’s Finest a obținut al treilea succes consecutiv în circuit. După un prim titlu la Iași câștigat în fața celor de la “Școala Veche” (19-18 în finală), a venit succesul de la Suceava (20-16 în finala cu Tricolorii), iar în weekend băieții din Rahova s-au duelat din nou pentru trofeu și pentru un cec în valoare de 5.000 de lei cu “Școala Veche”. “S-a mai schimbat componența echipei, dar sperăm s-o ținem tot așa până la finalul anului”, a spus Alin Spahiu, singurul jucător care s-a aflat pe teren la toate cele trei turnee câștigate de Rahova’s Finest.

În total 532 de jucători au fost prezenți la turneul organizat în parteneriat cu Băneasa Shopping City, fiecare dintre ei acumulând, în funcție de rezultatele obținute, puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3. Baschetul 3x3 a fost recent inclus pe lista disciplinelor olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020, un demers pe care Sport Arena Streetball îl susține încă din anul 2013.

Majoretele de la UNEFS – Academia de Majorete au încins și mai tare atmosfera în pauzele din meciuri, iar la finalul competiției atât spectatorii cât și jucătorii s-au duelat într-un mega concurs de aruncări libere cu peste 100 de participanți. Câștigătorii concursului au fost recompensați cu două invitații duble VIP la festivalul de muzică Neversea, oferite de Băneasa Shopping City.

Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap și Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării (Prahova) au jucat un meci demonstrativ de baschet în scaun rulant, oferind tuturor celor prezenți un exemplu de voință și determinare.

Evenimentul a fost susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Ursus Cooler, Ideal Board Games, Pegas și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Powered by Kiss FM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate